reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hihi ja mam nadzieje ze sie juz nic nie zmieni i chlopczyk zostanie- takie mialam odczucie od samego poczatku <choc nie wiem dlaczego>. W niedziele jade kupowac juz wszystko i sie przekonam ile to kosztuje- bo z dziecmi wspolnego za wiele nie mialam, przyznam szczerze iz jestem pelna obaw co do tego jak sobie poradze- w zyciu mialam na rekach dzidzie <5 m-czna> 3 razy i nic pozatym. Wszyscy mi mowia ze to samo przychodzi- chyba dlatego jeszcze nie wpadlam w panike

reklama
Cześć dziewczyny!:-D
KTG wyszło super. Michaś miewa się dobrze, a ja skurczów "niestety" nie mam. Położna poinformowała mnie, że brzuszek ładnie mnie się obniżył na 4 palce:szok:, a główka Michasia jest w super pozycji do startu. Mój lekarz poprosił byśmy przyjechali ponownie we wtorek na powtórkę z wrażeń plus USG i jeśli nie zacznę rodzić do środy, to w czwartek zostanę już na oddziale i... kroplówa!:baffled: Także najpóźniej urodzę do końce przyszłego tygodnia.:cool:

Poczytam teraz, co tam u Was nowego...

cloe - rozmawiałam dzisiaj z położną, jak to jest właśnie z tą owiniętą pępowiną...?:dry: Powiedziała, że dzieci często rodzą się tak i jest ok. Wszystko jest monitorowane właśnie dzięki KTG. Jeśli tętno dziecka szwankuje, to lekarz decyduje o cesarce. Wszystko zależy od długości pępowiny i ile razy jest owinięta wokół szyi.:nerd:
A co do pokarmu, to się okaże... mam nadzieję, że będzie i oby poszło bezstresowo i łagodnie!:sorry2:
Myyszaaa - już raz mój mąż powiedział swoim rodzicom, by wzięli coś na uspokojenie.:-D Nieźle to przeżywają... w końcu "ich" wnuczek.
Aha... sprawdziłam swoje prawko, ale nie widzę tam miejsca na zamieszczenie takiej informacji: [Masz wadę wzroku i jesteś kierowcą? Sprawdź swoje prawo jazdy. Jeśli nie ma na nim informacji, że powinieneś jeździć w okularach lub soczewkach, twój dokument jest nieważny, ostrzega "Metro".] Gdzie to powinno niby widnieć?:confused::confused::confused:
I też mnie męczy ciągłe pragnienie... uff...:dry:
kwiatuszek.pregnet - co do pokarmu, to może się pojawić w ciąży, ale nie musi. Jeśli mowa o banku pokarmu, to słyszałam na szkole rodzenia, że zostały wycofane.
Skurcze, to inaczej twardnienie brzucha, tzn. stawianie się macicy, tak jak dziewczyny pisały.
lileczka - nie daj się chorobie! Kuruj się kochana!:wink:
Najka - też noszę okulary (-1,75), ale Twoje -10 jest naprawdę ... hmm... imponujące...:oo2:
Paulinaczka_ - niestety nie wiem, od jakiej wagi zaleca się cc. Do urodzenia sn trzeba mieć też odpowiedni rozstaw miednicy.:yes:
Co za waga urodzeniowa 5700g!!!:szok:
Dobre to z tym nosem, jak żul...:-D No i widzę, że też Wam się podoba imię Michałek.:laugh2:Jeszcze trochę i Ty będziesz w terminie.;-)
kropecka - dieta prawdziwej kobiety w ciąży! :-)
Też coś czuję, że będę rodzić, tak jak Ty Wiktora... na leżąco, ale co do tej kroplówki, to nie nie pocieszyłaś, wręcz przeciwnie!:unsure::surprised:
Ja też wykluczam pomyłkę płci. Czułabym się teraz chyba trochę oszukana.:eek:
Gosia 78 - widzę, że i Tobie nie daleko...:happy2:
MAGDALENA 27 - odnośnie tych norm... to jest tam drobny błąd... Gewicht (GM) - to waga, nie długość. Sorrki:sorry2:
W dziale "niebo w gębie" powinnaś znaleźć coś dla siebie.
agawa1 - co Ty wyprawiasz...?:confused: To nie I trymestr! :-D
patrysia - też się za Tobą stęskniłyśmy! :happy2:
Zapewne ta wysypka, to jakieś uczulenie...? A co do nosa, to dziwne...:oo:
Dobrze, że Twój mąż chce być przy Tobie i pomóc. Mam nadzieję, że urodzisz w tym czasie i nie będzie musiał przesadzać ze zwolnieniem.:tak:
Ika_s - głowa do góry! Dasz radę!:-) Za dużo myślisz. Spraw sobie jakąś przyjemność, coś co pozwoliłoby Tobie na chwilę zapomnieć o ciąży. Lepiej się poczujesz. Ściskam Cię mocno!:happy2:
Zytka - to się jeszcze okaże, czy będę pierwsza... Byłoby mi raźniej, gdyby któraś ze mną lub przede mną...:hmm:
Żabulina - :-)
Ania31 - myślami jestem z Tobą!

Zaległości nadrobione... :cool2:
Pozdrawiam Was wszystkie

Co do płci to też nie zakładam pomyłki.kiedyś lekarze się mylili, teraz b. rzdako.Wynika to albo ze słabej umiejętności obsługi sprzeętu albo samego archiwalnego usg.Takie 3d na pewno się już nie myli, tak mi powiedział lekarz i pomyłki u niego nie było.
Anna Ajra po kroplówce chyba rzeczywi.ście jest boleśniej ale byc może szybciej.
Czy któraś rodzi przez cc?Ponawiam pytanie..

anna_ajra, ja mam różne oznaczenia na prawie jazdy na samym dole wpisane. ale na onecie jest napisane że brak takiego wpisu nie unieważnia prawa jazdy więc nie trzeba się martwić.

co do kroplówki to i tak nie mam porównania czy lepiej bez czy z bo nie można mieć jednocześnie obu rzeczy :) a nawet jak za pierwszym porodem się ma a za drugim nie to i tak każdy poród może być inny i trudno określić co tak naprawdę wpływa na jakość porodu. cieszę się że już niedługo zobaczysz swojego synka :)

Ania ajra cieszę się, że na ktg w porządku:-) To już niedługo poród, może akurat któraś do Ciebie dołączy, ja sie nie piszę, ale te z donoszonymi dzieciaczkami zaproś dla towarzystwa;-).
Paty ja pisałam, że prawdopodobnie będę miała cc i dlaczego, zdaje się, że w przedostatnim moim poście:-)
Ania31 ciepłe mysli przesyłam
Agawa dobrze, ze nie grypa, ale też nieciekawie, może minie?
Dobrej nocy!

reklama
Do góry