reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Cześć dziewczyny!:-)
Dzisiejsza nocka należy do tych lepszych, czyli bardziej przespanych. Weekend był płaczliwy, niespokojny niestety nieprzespany… :dry:
A tak ogólnie, to straszna nuda… ta monotonia jest przytłaczająca…:-( Na szczęście Michaś chodzi do „przedszkola”, choć w piątek nie chciał zostać i płakał. Wszystkie dzieci były płaczliwe tego dnia.
Martynka ma już ponad miesiąc ale jeszcze nie wychodziłam z nią na spacer – za zimno. Czekam na wiosnę!

Z okazji wspaniałych drugich urodzinek
wszystkiego najlepszego kochana Oliwko!:-D

patrysia – jak się masz? Jak malutka Nikola i Sewcio? Dajesz radę? Masz męża w domu do pomocy? I jak tam Wasz piesek?:confused::confused::confused:
przyszlirodzice – gratuluję wytrwałości.:tak: Kopenhaską robiłam sobie dwa razy i już wiem, że nie dałabym rady po raz trzeci. Też muszę zrzucić tłuszczyk ciążowy, ale nie chcę robić tego zbyt gwałtownie, ażeby skóra nadążyła.
no i sie pochwalic wam ciotki chcialam ze bylam przez 13 dni na kopenhaskiej :) wytrwalam ale jestem z siebie dumna:) zlecialo 6 kg:) no i do tego jeszcze po 100 brzuszkow dziennie a od nastepnego poniedzialku z brataowa zaczynamy kapusciana :)

Pozdrawiam!

Tak jak i rok temu zrobiliśmy chłopcom wspólne urodzinki. Dzieli ich zaledwie 3 tygodnie więc w dniu urodzin Amadeuszka stały dwa torty i obydwaj dmuchali świeczki, za 3 tygodnie właściwe urodzinki Oliwierka ale jak patrzyłam jak ze zbolałym wzrokiem chodził dookoła postanowiliśmy przyspieszyć troszkę i od razu dziecko wróciło do radości. Tyle u nas. Kompletnie brak czasu na cokolwiek ostatnio...

wszystkiego najlepszego dla naszych kochanych dwulatków!
rzadko zagladam ale z okazji takich wydarzen to trzeba:-)
u nas imprezka x 2 dopiero przed nami, najpierw dla rodziny a tydzien pózniej kinderball:-D oj bedzie sie działo, licze sie nawet z tym, ze mi nowa chate rozniosą :-p
my pracujemy nad rodzenstwem dla Igi ale odkad mam w nowym miejscu nianie to jakos przestało mi sie spieszyc:cool2:

Cześć Dziewczyny!
Syneczki kochana dla Madusia z okazji urodzinek dużo zdrówka,szczęścia ogromniastego i uśmiechu na buziaku przez cały czas:-D
Zgapiliśmy się,ale wiesz dlaczego? Bo nie ma Was na liście lutowych dzieciaczków:-( Uściskaj mocno Amadeuszka od ciotki - klotki Zytki :tak:

A u nas już po imprezkach:-) Ta najważniejsza była w piątek w dzień urodzin:-)Marcysia była bardzo zawstydzona jak "wjechał" torcik i zaczęliśmy jej wszyscy śpiewać 100 lat:-D Moja duża kochana dwulatka! W sobotę w ramach prezentu,zabraliśmy ją do sali zabaw "Kinderplaneta" sie to nazywa:-pAleż miała frajdę!Najpierw z pewną taką nieśmiałością podchodziła do tego,chyba była przerażona że jest taki harmider i dużo dzieci i w ogóle miejsce jest duże i tych atrakcji tyle:-DAle potem dała radę i się świetnie bawiła! Obiecała sobie i jej, że jeszcze tam wrócimy:tak:
Musiałam czekać prawie dwa lata,by wreszcie móc powiedzieć,że wstaję wyspana. Marcelek od pewnego momentu przesypia nocki:tak:Zdarzaja nam się,nie powiem że nie, jakies pojedyńcze wybudzenia,ale to zwykle po jakimś dniu pełnym wrażeń,albo na piciu:-)A, no i śpiocha zwykle do 8:30:-)Oby tak dalej!
A poza tym to remont,remont i remont:sorry: Wczoraj się strasznie wkurzyłam,bo zciągnęłam moją siostrę do Marcelinki, a sama udałam się do Sądu po prawomocny odpis KW,który musze złożyć w Banku i co?! I nic nie załatwiłam bo właśnie Bank nie odesłał jakiejś "zwrotki" i wpis nie może być prawomocny:wściekła/y:no myslałam że mnie szlag trafi,bo uważam że to celowe działanie Banku i zwlekają,by jeszcze w tym miesiącu pobrać nam forsę z tytułu nieposiadania wpisu do KW:wściekła/y:Co za banda!!!

Ania_ajra-to fakt pogoda nie sprzyja pierwszym spacerom,zwłaszcza po tej infekcji:-(Ale nie martw się kotek,ja mam nadzieję że do wiosny już bliżej niż dalej:-) Prowadzacie Michasia od razu na cały dzień do przedszkola? Ile Was kosztuje przedszkole,jeśli moge spytać? Ja znalazłam tez takie przedszkole prywatne i pewnie poślemy do niego Marcelinkę od września,a nawet myślę,że juz w maju zacznę ja oswajać z tym miejscem:tak: Wpisowe jest 600 PLN,a opłata miesięczna 500. jestem ciekawa jak to wygląda u Was...

przyszlirodzice-gratuluje samozaparcia! trzymam kciuki za powodzenie akcji "odchudzanie". Gdybym tylko ja miała tyle silnej woli...

Pozdrowionka dla Was wszystkich moje drogie!

Wszystkiego najlepszego dla kolejnych dwulatkówch Marcelinki Oliwki Amadeuszka:-D:-D:-D:-D:-D

U nas dzień mija za dniem mam dość zimy chciałabym wiosny nawet nie wiecie jak bardzo W niedziele dopiero nas odśniezyli chodzilismy po zaspach do pasa koszmar nikt nawet nie spieszył sie z odsniezaniem nie rozumiem takich ludzi jak mozna byc takim:angry::angry::crazy:
Bartus zaczął rozkrecać mi sie z mówieniem ale mówie Wam dziewczyny w momencie w ciągu jednego dnia zaczął tyle słów:tak: ale i tak najlepsze"a co to, a po co to" i tak przez cały dzień i mama chodz mama idz

Oliwka ślicznie dziękuje zażyczenia:tak::-)
Impreza dwulatkwa udana Oliwka przeszczęśliwa całym zamieszaniem Dostała od nas lalkę dzidziusia którapłacze ssie smoczka podrzucana smieje sięi sama zasypia, tyle że jakoś nie rusza ją zabawka za to Julka zachwycona:laugh2: przejeła prezent:rofl2:
Dziś zaliczyliśy bilans dwulatka:tak:Wszystko ok, choć bałam się że nic z tego nie wyjdzie Oliwka płakała i nie dała się dotknąc dzikusek mój mały
I co najważniejsze zaczęla załataiać się na nocnik :tak:Pampersy używamy tylko na wyjście i na noc no wkońcu:happy:

Oliwka ślicznie dziękuje zażyczenia:tak::-)
Impreza dwulatkwa udana Oliwka przeszczęśliwa całym zamieszaniem Dostała od nas lalkę dzidziusia którapłacze ssie smoczka podrzucana smieje sięi sama zasypia, tyle że jakoś nie rusza ją zabawka za to Julka zachwycona:laugh2: przejeła prezent:rofl2:
Dziś zaliczyliśy bilans dwulatka:tak:Wszystko ok, choć bałam się że nic z tego nie wyjdzie Oliwka płakała i nie dała się dotknąc dzikusek mój mały
I co najważniejsze zaczęla załataiać się na nocnik :tak:Pampersy używamy tylko na wyjście i na noc no wkońcu:happy:
u nas jak narazie nocnik się nie sprawdza
Hania siada na niego ale w rajtuzkach i pampersie, jak jej zdejme pieluche to od razu płacze zeby założyć
kupiliśmy też deskę na sedes, ale też nie chce usiąść
chyba jeszcze jej nie będę zmuszać
ale trudno będzie wyrobić w kwietniu na pieluchy dla dwójki dzieci

reklama
Kwiatuszek spokojnie przyjdzie czas i usiądzie:tak:
Dziś mega lenia mam nic mi się nie chce Julka w przedszkolu Oliwka poki co sama sobą się zajmuje i tak mi błogo:cool2:

Do góry