reklama
magdalenaw1907
Fanka BB :)
A ty w którym tygodniu ciaży jesteś? Mi się zdarzały na początku ciąży gdzieś ok 7 tygodnia, ale u mnie był niski progesteron dostałam duphaston i się wyciszyły. Może to nie po luteinie może zbadaj progesteron jesli jesteś na początku ciąży? Ja biorę luteinę gdzieś od 20 tygodnia ciąży nie zdarzyło mi sie plamić. A jesli masz wątpliwości bądź coś cie martwi to skontaktuj się ze swoim lekarzem albo udaj się na IP do szpitala.Cześć, mam pytanie czy komuś zdarzyły się plamienia pomimo brania luteiny dopochwowej? Po jakim czasie i w którym tygodniu ciąży jeśli tak?
Dzięki za odpowiedź - to było pytanie zapobiegawcze jestem w 16tc i biorę luteinę od 12tc, ponieważ właśnie w 10tc wystąpiło u mnie krwawienie i najpierw duphaston teraz luteina - od tamtego momentu nie miałam żadnych plamien ale z tyłu głowy co jakiś czas mam pytanie właśnie czy jeszcze te plamienia mogą wystąpić..A ty w którym tygodniu ciaży jesteś? Mi się zdarzały na początku ciąży gdzieś ok 7 tygodnia, ale u mnie był niski progesteron dostałam duphaston i się wyciszyły. Może to nie po luteinie może zbadaj progesteron jesli jesteś na początku ciąży? Ja biorę luteinę gdzieś od 20 tygodnia ciąży nie zdarzyło mi sie plamić. A jesli masz wątpliwości bądź coś cie martwi to skontaktuj się ze swoim lekarzem albo udaj się na IP do szpitala.
aspekt
Jeśli brązowe a Ty miałaś/masz krwiaka, to może jeszcze z niego? Plamilam, krwawilam - na luteinie i na duphastonie. Na brazowo od 14 TC do okolicy USG połówkowego. Miałam dużego krwiaka.
Badanie progesteronu w Twojej sytuacji jest raczej bez sensu. Luteina podwyższa poziom progesteronu we krwi a poza tym łożysko już powinno być wykształcone i ono produkować progesteron. To jest inna sytuacja niż we wczesnej ciąży, gdy progesteron jest z ciałka żółtego a kosmówka się rozrasta.
Badanie progesteronu w Twojej sytuacji jest raczej bez sensu. Luteina podwyższa poziom progesteronu we krwi a poza tym łożysko już powinno być wykształcone i ono produkować progesteron. To jest inna sytuacja niż we wczesnej ciąży, gdy progesteron jest z ciałka żółtego a kosmówka się rozrasta.
aspekt
Doczytałam po mojej odpowiedzi.Dzięki za odpowiedź - to było pytanie zapobiegawcze jestem w 16tc i biorę luteinę od 12tc, ponieważ właśnie w 10tc wystąpiło u mnie krwawienie i najpierw duphaston teraz luteina - od tamtego momentu nie miałam żadnych plamien ale z tyłu głowy co jakiś czas mam pytanie właśnie czy jeszcze te plamienia mogą wystąpić..
Jeśli jeszcze ostatnio na USG był widoczny krwiak, to możesz mieć czysto i nagle mieć brązowa wydzielinę - oznaczałoby to, że krwiak się oczyszcza. Ale jeśli będziesz miała czerwona krew, to musisz to pilnie skontrolować. Luteina nie stopuje krwawien.
magdalenaw1907
Ja obecnie jestem w 30 tygodniu ciąży i póki co jest wszystko wporządkuDzięki za odpowiedź - to było pytanie zapobiegawcze jestem w 16tc i biorę luteinę od 12tc, ponieważ właśnie w 10tc wystąpiło u mnie krwawienie i najpierw duphaston teraz luteina - od tamtego momentu nie miałam żadnych plamien ale z tyłu głowy co jakiś czas mam pytanie właśnie czy jeszcze te plamienia mogą wystąpić..
Właśnie krwawienie było niewiadomego pochodzenia więc lekarz stwierdził że za niski poziom progesteronu stąd brałam te leki i wciąż biorę luteinęJeśli brązowe a Ty miałaś/masz krwiaka, to może jeszcze z niego? Plamilam, krwawilam - na luteinie i na duphastonie. Na brazowo od 14 TC do okolicy USG połówkowego. Miałam dużego krwiaka.
reklama
Mialam plamienie pozniej przepisal mi progresteron w tabletkach do lykania ustapiloCześć, mam pytanie czy komuś zdarzyły się plamienia pomimo brania luteiny dopochwowej? Po jakim czasie i w którym tygodniu ciąży jeśli tak?