reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

Dla naszych Ukochanych Aniołków, w ten szczególny, smutny dzień wysyłam na każdą chmureczkę niebieski baloniczek.
My o Was nie zapomnimy...

dominikaknika - u nas tez żywe, wprawdzie od 3 tyg wrzosik, ale poki co... trzyma się.

monila-u mnie w parafii nie obchodzą DDC, nawet napisałam na forum do księdza. Zaproponował niedzielę, ale jakoś w ogłoszeniach w poprzednią niedzielę nic w tym temacie nie mówili. No cóż, pójdę na mszę o której mowa i zobaczymy... Wez jakieś fervexy czy cuś...na przeziębienie.
http://www.youtube.com/watch?v=NXaG9Rhv5gI - to Gosia Andrzejewicz- zbierz mnie

bibiana- nam pól roku przed śmiercią Szymusia, zginął w wypadku mój bratanek, chrzesniak-do dziś nie potrafię ogarnąc tego tematu, nie umiem oglądać filmów z Matysem, nie potrafię "zbiżyć się" do tematu Jego śmierci. Wiem,mam świadomośc tego faktu ale nie potrafię się wczuc, bo wiem ,ze tak mi jest lżej. Podobnie jest z Szymusiem, wiem ale nie chcę się skupiać, bo się boję.

Byłam wczoraj u gina w spr. moich nieregularnych cyki i krwiomoczu, który akurat tez miałam wczoraj (bałam sie, ze to jakieś paskudztwo, ba nawet raka sie doszukałam) i dostałam oprócz wspomagaczy owulacyjnych - uwaga....daty co do starań o nasze Maleństwo.

Dzis śnił mi Dzidziuś, kórego rodziłam, był zdrowy, nawet samodzielnie rozpoczełam cesarkę. Wydaje mi się że był to chłopiec. Karmiłam go. Miałam świadomość, że było to moje kolejne dziecko, że to nie był Szymuś. Chyba tak myslałm, bo juz mi się sen powoli zaciera.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
reklama
dominikaknika ja byłam na mszy 14 u Mnie w Wawie było dzień wcześniej .
dasia82 na pewno ci się będzie podobał w końcu zawsze dodasz dodatki takie jak sobie sama dobierzesz więc będzie ślicznie.
Monila kochana musisz dbać o siebie do łóżka i leżeć.
Bibiana Filipek widzi,że bardzo tęsknisz i dlatego tak często do Ciebie przychodzi,żebyś się nie smuciła;(
mamaszymusia2 Iwonko w Warszawie wczoraj byla msza u Dominikanów wszystkie dzieci były wyczytywane byliśmy tam z dziewczynkami-oczywiście nie potrafiłam powstrzymać łez:((
Musisz w takim razie wziąść się z mężem do roboty jak już wam lekarz termin wyznaczył.

Ja nie zdążyłam pojechać na spotkanie balonikowe ale za to byliśmy na cmentarzach najpierw u Szymusia Iwonki i Stasia Kani i zostawiliśmy Aniołki oprócz tych dwóch moje córeczki powybierały sobie jeszcze po 10 grobków i tam też wylądowały aniołki.Potem pojechaliśmy do Nicoli koło niej jest 10 pomniczków z czego jedne bliżniaki więc tam położyliśmy 12 Aniołków bo oczywiście i u nas dwa i z resztą prawie 70 aniołków poszliśmy na starą część cmentarza i wiecie co-zabrakło nam:(((Strasznie mi się zrobiło przykro ale nie wyglądało na to,że aż tyle ich tam leży te groby są tak zarośnięte,że gdyby nie krzyże połowy wogóle nie byłoby widać.Ech na przyszły rok wezmę 200 Aniołków i mam nadzieję,że wystarczy.Ślicznie wyglądały te Aniołki mam nadzieję,że ich nikt nie pozabiera.
Dla wszystkich Aniołków z okazji Dnia Dziecka Utraconego kolorowe baloniki.
baloniki_gif_.jpg

Malinko - dziękuję.
Szkoda, że nie powiedziałaś, ze będziesz w Wołominie, bym zaprosiła Cię, Was na kawusię...
Wiem, ze była msza. Bardziej zależało mi by była też w moim kościele. No cóż, zobaczymy jutro. aczkolwiek, gdybym wiedziała, ze się wybierasz, wybrałabym się z Tobą. Aczkolwiek wczoraj o 17 był lekarz...

Ostatnia edycja:
mamusiaszymusia, i kiedy te staranka sie rozpoczna? Mam nadzieje, ze niebawem :-)

Bibiana, no mam ochote na tego Twojego mezowego nakrzyczec. Jeju, normalnie mam ochote Ci tego kocura dac w prezencie :-D

Jak ja sie czuje? Wmiare dobrze. Mdlosci sa, juz sie przyzwyczailam, troche sie zmniejszyly i ogolnie dobrze, ze je mam. Za tydzien mam usg i zastanawiam sie czy serduszko bije, czy Pszczola dobrze sie rozwija itp. Biore tez pod uwage, ze moze cos sie stac, ale tak na prawde na to nie da sie przygotowac...
Jak mam wolne to probuje sie wybrac na cmentarz. Niestety tam nie docieram. Albo i stety. Dla dobra BumbleBee. 2 dni temu wyciagnelam pudelko Victorka i tak sie zryczalam az sie zanosilam. Potem mialam wyrzuty sumienia, ze zaszkodzilam dziecku. Nigdy sie nie pogodze ze strata Malego. Nigdy tego nie zrozumiem. Coz... trzeba jakos z tym zyc. Mam tylko nadzieje, ze nie strace Pszczoly...

Trzymajcie sie dzielnie dziewczynki.

aga_cina- a... juz w przyszłym miesiącu. W naszym wypadku nie mamy czasu na pierdoły. Czas leci, a zegar tyka... Trochę się boję, ba nawet bardzo. ALe idąc za Twoim przykładem, dam radę o ile Bozia pozwoli. Macie już za soba I trmestr. Dbaj o siebie i Pszczólkę. Teraz nerwy są niewskazane. NIe żyj wyrzutami, że nie dowiedziłaś Victorka, tak się zdarza. On przecież o tym wie...

mamaszymusia to trzymam mocno kciuki za staranka, ja w tym miesiącu o lekarza lusze iść....tez bym juz chciała byc w ciązy....

aga_cina takich dni bedzie wiecej i na pewno nie zaszkodzisz tym Pszczółce, przecież ona/on wie o Vikusiu :tak:
a co do kota....to szkoda słów na mojego męża:crazy:

Monila ja tez nie byłam w Mysłowicach....nie dostałam wolnego....kochana musimy sie koniecznie spotkać :tak:

mamaszymsia dla Twojego bratanka <*>

Witam kochane..
mamaszymusia dzieki wielkie za piosenke...

bibiana oj tak kochana musimy sie koniecznie spotkac...blisko mamy do siebie;)

ja juz o niebo lepiej sie czuje..wziełam wczoraj tabun tabletek i pomogło mam nadzieje ze na dobre..;-) dzis wyspałam sie na całego wstałam dopiero koło 11...własnie pwoiesiłam pranie...niestety musiałąm je zrobic bo nazbierało sie tego troszke...i zaraz musze puscic jeszcze jedno pranie...:zawstydzona/y:nie wiem czmeu ale nie lubie tego robic w niedziele ale jak trza to trza... zaraz obiad jakis będę robic...a potem do KArolka idziemy z mezem..:-)od samego rana mam wielka ochote na cos słodkiego ...ale niestety w domu niema nic wiec bedziemy musieli podskoczyc do sklepu... u nas słonko swieci ..mam nadzieje ze tez troszke cieplej jest na dworze...

Hej dziewczyny

Ja też w sobote nie dotarłam do Krakowa bo było u nas chorobowo ,ale na cmentarzu byłam u swojego synka. Do kościoła też mi ciężko chodzić jeszcze do nas...
Widzę że większość z Was myśli tak jak ja czyli to był zły sen...
Ech nie mam natchnienia dzisiaj pisać...przepraszam

Dasia82
dziękuje bardzo

reklama
Witam was kochane..

zagladam tutaj dzis od powrotu z pracy a tu cisza jak makiem zasiał..:-)
gdzie jestescie kochane ??

Ja własnie skonczyłam ogarniac mieszkanie..;-)

mezus dzis powiedział mi ze mam rezerwowac sobote 26 listopada bo idziemy gdzies na andrzejki...ehh nie mam ochoty nigdzie wychodzic...ehh ale tak sobie mysle ze jesli te wyjscie ma sprawic Damianowi przyjemnosc to zrobie to dla niego...
jutro mam wolne wiec dzis moge dłuzej posiedziec;)
miłego wieczorku dziewczyny

Do góry