reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

Tekla- nie wiem co Ci napisać, abyś się nie denerwowała. Takie czekanie z nadzieją na konkretny wynik jest okropne. Jak sie czujesz na @ to tylko mężowi nie daj za bardzo popalić, aby próbował we wrześniu :-)

Piękne wrzośce widziałam w kauflandzie, u Wojtka nie mam gdzie posadzić, ale chyba do ogrodu kupię, bo super wyglądają.

reklama
Dziś rano nie robiłam testu, ale jak @ nie zawita wieczorem, ani w nocy to robię jutro rano. Mam jakąś cichą nadzieję, bo co niektórym dziewczyną z wątku cpp też od razu nie wychodziły testy, a jednej to wyszedł dopiero tydzień po terminie @... ale staram się nie nastawiać.

Tekla wszystko zależy od tego kiedy masz owulację. Jeśli standardowo to test powinien wyjść teraz, ale jesli troszke sie opóźniła, to test wyjdzie troszkę później. U mnie testy wychodziły od razu, ale ja mam cykle jak w zegarku, u znajomych było już róźnie.

PS. Chyba przestane zaglądać na wątek wczesniaczy. Jak widzę wpisy mam, że ich dzieci z 24 tyg., 25 dały radę, wyszły praktycznie z wcześniactwa to łzy sie cisną same do oczu. Pojawia sie radość, ze im sie udało, ale i też żal, że my nie mieliśmy tyle szcześcia....

tekla - ja jak zrobiłam test 28 dnia cyklu wyszedł negatywny,a 31 pozytywny i wtedy byłam w ciąży z syneczkiem! Więc oby u Ciebie tak było;*
wiola - ja mam kontakt z dziewczynami ze szpitala, które były ze mną w sali i właśnie wczoraj zadzwoniła koleżanka, że wychodzi z córeczką do domu.. Mała jako jedyna przeżyła z czworaczków, urodziły się w 27 tyg. Córka waży 2200 g... druga koleżanka ma też dziewczynkę, urodziła dwa tyg przede mną.. córeczka o wadze startowej 600g niecałej.. nie pamiętam dokładnie ile ..a teraz ma 1900 g... cieszę się ich szczęściem, że im się udało... ale oglądałam zdjęcia ich dzieciaków i wyłam.. bo wiem, że mój syn też pewnie ważył by ponad 1500 g teraz.. ale Bóg chciał inaczej... A my musimy z tym żyć ...

Mój mąż jutro leci do Uk.. już tęsknię za nim.. i jak ja sobie mam tu sama poradzić.. :(
eh.. Oby się udało z dzidziusiem, będę miała jakiś sens bycia tu... bo inaczej nie wiem co dalej będzie...

Światełka dla Was Aniołki
[*]
Światełka dla Was dzieci moje...
Stasiu
[*] Weroniko
[*]
Kocham Was mocno i bardzo bardzooo tęsknię
[*]
[*]
[*]

dziewczyny z moje sali zabrały maluchy wcześniej, jedna po 2 tyg., druga po 5. Wiec byłam na biezaco, poza tym kibicowałam wszystkim wczesniakom. Z Wojtkiem leżały dwie bliźniaczki 26 tyg., też wyszły do domku, jedna wróciła z zapaleniem płuc, ale później szybko wróciła do domku.

moja Oliwka też nie miała szans widocznie dziewczyny Pan Bóg tak chciał, nic nie poradzimy, i zostaje to głupie pytanie dlaczego "ja" Panie Boże......
Tekla mi też wyszedł dopiero po tygodniu później bo owulka się przesunęła po tych naszych akcjach. pogodzie to normalne,dzień przed terminem @ nie było nawet cienia cienia, więc naprawdę jestem całym sercem z Tobą i trzymam kciuki &&&&&&
Pietrucha masz nas i jesteśmy do Twojej dyspozycji, nie smuć się:tak::tak::tak: wszystko się uda

Wiolka i Mamo Natalki pozdrawiam Was gorąco

Wiola ja tez nie moge czytac watkow wczesniaczych bo odrazu łzy cisna mi sie do oczu ze przeciez moj synek tez miał szanse a niestety nie udało sie :-( jak słysze o takich przypadkach wczesniaczkow ktorym sie udało jest mi strasznie przykro ze mojemu synkowi sie nie udało .. omijam takie wpisy i rozmowy z daleka ...

Tekla kochana trzymam kciuki &&& kurcze chyba nie bede w nocy spała:-p

Spij syneczku kochany , Luli luli kiedys mamusia Cie utuli (*)
Aniołkowe przedszkole(*)

macie grupę na fb??? podajcie namiary proszę

Dziewczyny rozumiem Was doskonale wiecie co ja ostatnio przeżyłam jak pojechałam z teściową po tym weselu zawieźć ciasta na oddział musiałam ja bo jako jedyna byłam wstanie w poniedziałek prowadzić, jak tam weszłam zobaczyłam te ściany, sale, i jeszcze noworodki, łzy same napływały do oczu, dumałam tak czekając na teściową sama siebie przekonując, że muszę zacząć normalnie akceptować pewne rzeczy...

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka nie myslcie ze o Was zapomnialam poprostu u mnie znowu do du...py dziadzius moj zmarl we wtorek i tak latam od srody i wszystk zalatwiam nadrobie Was obiecuje ale pewnie w poniedzialek jaki ten rok do dupy dla mnie :(

Ja tez bym chciala do Was na FB :)

Do góry