reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łożysko przodujące - 18 tydzień ciąży

Mnie też lekarka nastraszyla łożyskiem przodujacym jakoś w 17 tygodniu... Oczywiście wszystko się unormowało. Teraz jestem w 36 tygodniu i łożysko mam wysoko :) nie ma co się tym martwić na tym etapie ciąży
Bardzo bym chciała żeby u mnie scenariusz był podobny. Ale faktycznie u Ciebie było takie łożysko? Po prostu samo się podniosło?

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bardzo bym chciała żeby u mnie scenariusz był podobny. Ale faktycznie u Ciebie było takie łożysko? Po prostu samo się podniosło?

Tak, na początku było przodujace, miałam nie dźwigać, dużo odpoczywać i wstrzymać się od seksów. Nie jestem pewna ale chyba po 26 tygodniu można się martwić bo wtedy zwykle już zostaje w tym miejscu. Głowa do góry :)

Witam, po wizycie kontrolnej 26 września okazało się ze łożysko z centralnie przodujacego zrobiło się brzeżnie. Aktualnie 20 tc. Jest szansa ze w takim razie cofnie się z okolic ujścia szyjki macicy?

Jest szansa ale dalej się musisz oszczedzac. Nawet brzeznie przodujace zagraza krwawieniem

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom
Oczywiście zdaje sobie z tego sprawę. Cieszy mnie tylko ze z przodujacego całkowicie zrobiło się brzeżnie w ciągu dwóch tygodni i mam po prostu cicha nadzieje ze jeszcze się podniesie i będę mogła wyjść na spacer albo jechać na drobne zakupy...

reklama
Do góry