reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łojotokowe zapalenie skóry.

U

użytkownik 191

Gość
Witam,
Pisze do Was bo jestem juz bezsilna. Moje półroczne dziecko ma stwierdzona alergie na białka mleka krowiego (mimo ze test z krwi nie wykazał) i łojotokowe zapalenie skory. Po zmianie mleka skóra chwilowo sie poprawiła. Alergolog i dermatolog stwierdziły ze to ŁZS. Stosowałam rożne mascie robione, sterydy, antybiotyki, zmieniłam pielęgnacje i nic nie pomaga. W koncu dostaliśmy receptę na BIAŁA PAPKĘ i tu moje pytanie, jak długo trzeba stosować ta oto papkę, aby było widać efekty. Smaruje małego koło tygodnia i buźka nadal wyglada tak samo...
z góry dziękuje za jakakolwiek pomoc..
pozdrawiam.

reklama
Rozwiązanie
U
u mojego syna też było coś podobnego, tylko u niego stwierdzono AZS, próbowałam przeróżnych sposobow na zahamowanie tego i po konsultacji z lekarzami wyprobowałam Atoperal Baby szampon, potem krochmal i balsam do kąpania i objawy zaczęły pomalutku znikać. Ale skóra wyciszyła się szybko ( pieczeni, rozdrażnienie, swędzenue).Więc może warto to wypróbować?
Dziękuje za odp :) na pewno wypróbuje tego sposobu :)
Witam
Moja 12 letnia córka ma to samo tylko na skórze głowy. Musisz nakładać krem jak nakazl lekarz. My tylko raz w ciągu 5 lat zrobiliśmy coś inaczej I miała mega problemy z skóra we włosach. U takiego maluszka to nie wiem Ale u nas walka trwa I widać poprawę zajęło nam to z 6 m . Teraz już są stany zapalne ale umiemy sobie z nimi radzić.
Pozdrawiam

Czyli Twoja córka ma to od 5 lat?. Mój mały ma zmiany skórne od 2 miesiąca życia i łudzę sie, ze po pierwszym roku zacznie mu sie poprawiać.. ale widzę, ze to moze byc znacznie dłuższa walka..

u mojego syna też było coś podobnego, tylko u niego stwierdzono AZS, próbowałam przeróżnych sposobow na zahamowanie tego i po konsultacji z lekarzami wyprobowałam Atoperal Baby szampon, potem krochmal i balsam do kąpania i objawy zaczęły pomalutku znikać. Ale skóra wyciszyła się szybko ( pieczeni, rozdrażnienie, swędzenue).Więc może warto to wypróbować?

Dziękuje za odp :) na pewno wypróbuje tego sposobu :)

Rozwiązanie
Stosuje szampon Olamin i serie MEd z Wax Pilomax, poniważ są to nieliczne kosmetyki, które mnie nie podrażniają. Do tego używam olejku z drzewa herbacianego. Polecam

Do góry