reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lody

Ja się tylko zastanawiam gdzie Ty znalazłaś lody z mleka niepasteryzowanego. Przecież te, które możesz kupić w sklepie są właśnie z mleka pasteryzowanego. Ja nawet się nie zastanawiałam nad tym. No ciąża czasami jednak odbiera kobietom możliwość racjonalnego myślenia.

reklama
Większość rzemieslniczych w tych budkach stojących/jeżdżących jest niepasteryzowana. Nie pytałam o lody sklepowe więc zbędna tą uszczypliwość

Większość rzemieslniczych w tych budkach stojących/jeżdżących jest niepasteryzowana. Nie pytałam o lody sklepowe więc zbędna tą uszczypliwość
Właśnie większość jest pasteryzowana. Albo samo mleko albo już lody na etapie produkcji. Skoro tak studiujesz internet to poszukaj głębiej.

Śmiało możesz jeść lody 👍 w ciąży jadłam ich dużo, szczególnie wodnych bo miałam na nie taką ochotę 😅
Jak już mówimy o mleku niepasteryzowanym to pamiętać by w górach nie jeść oscypków czy korbaczy. To była dla mnie zmora w ciąży, bo uwielbiam 🙈

W takim razie wprowadzili mnie w błąd w punktach, w których pytałam .
Tez uwielbiam oscypki i planowaliśmy z mężem urlop w Zakopanem w tym roku, ale z tego powodu tez zrezygnowałam, że nie będę mogła zjesc 😆

Do góry