reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
U mnie też 😭 pojechałam znów na szpital, i akurat był mój ginekolog, od razu mnie wziął na oddział. Zrobił USG i nie ma nic 😭😭😭😭 dał mi globulki żeby się oczyścić, a jak nie oczyszcze się, to jutro zabieg. 😭😭😭
Ehhhh trudno cokolwiek napisać w takim momencie … 🥹
Bardzo , bardzo mi przykro 😭🫂🫂🫂

Miłego i dobrego Dnia 😊
Od 4 praktycznie nie śpię...
Co to będzie jak jeszcze szybciej będzie widno 🤦
Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty,ja dziś ostatni raz beta.. zejdę na zawał do czwartku,dobrze że wizytę mam wcześnie rano.

Straszny dzień dzisiaj, tyle niedobrego 😥
Bardzo mi przykro, chyba żadne słowa tu nie pomogą... Trzymaj się 🥺
U mnie też 😭 pojechałam znów na szpital, i akurat był mój ginekolog, od razu mnie wziął na oddział. Zrobił USG i nie ma nic 😭😭😭😭 dał mi globulki żeby się oczyścić, a jak nie oczyszcze się, to jutro zabieg. 😭😭😭
Kochana tak strasznie mi przykro :( bardzo Cię przytulam pamiętaj, ze gdyby co to jesteśmy tu i możesz na nas liczyć…

Byłam tez w przychodni (mieszkam w UK) recepcjonistka powiedziała ze najbliższa wizyta do mojego doktorka to koniec maja 🤣 powiedziałam ze nie mogę tyle czekać bo jestem w ciąży i pokierowała mnie na stronie szpitala i teraz muszę czekać na wizytę (czas oczekiwania do 11 tygodni )
hej, ze tak się wtrącę, faktycznie wizyty na NHS zaczynaja się od wizyty położnej około 10 tygodnia - wywiad badanie krwi, mocz… itd. Później scan 12tc. Ale zależy co potrzebujesz sprawdzić. Bo są prywatne scany już od 6tc, można tez znaleźć polską klinikę gdzie znajdziesz ginekologa… zależy w jakim regionie mieszkasz, ale wszędzie się coś znajdzie.
Na fb jest tez grupa „Rodzę w UK” i można się zawsze poradzić jak reagować w danej sytuacji.
Powodzenia 😉

reklama
Właśnie dzwoniłam zarejestrować się na NFZ … i położna wyskoczyła mi z najszybszym terminem za 1,5 miesiąca 😆
Jak się przedstawiłam - a niestety znają mnie na oddziale wszyscy (operacje , zabiegi , poronienia ) 🤦🏻‍♀️😜😂 tak znalazł się termin na 20 kwietnia ale że mam porozmawiać jeszcze z lekarka i ona zadecyduje czy mam przyjść wcześniej .
Tak wiec Zadzwoniłam do pokoju lekarzy (akurat moja gin kończyła dyżur ) i dr kazała się wstawić już 28 marca zrobi mi usg na dyżurze i pokieruje co dalej .

Zawsze chodziłam do niej prywatnie ale kurczę człowiek buli na te składki zdrowotne to pasuje trochę z tego za życia skorzystać ….

Dobrego dnia dziewczęta …♥️♥️♥️
Niech ta zła passa się skończy 🥺
Za wszystkie wizyty , badania mocne kciuki 💪✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻

Do góry