reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
Ja dziś mam wizytę 9+6 i będę miała dopiero zakładana kartę. Badanie prenatalne i tak zrobisz między 11 a 14 tygodniem.
Tylko ze w niektórych miastach na prawdę ciężko się umówić. Ja dostałam skierowanie na prenatalne przy 7+4, a u mnie w mieście mimo, że nie jest jakieś małe już nie mieli terminów żebym się wyrobiła do 14tc. Jestem umówiona w innym mieście dopiero na 13+0 bo to był najbliższy termin.

Cześć dziewczyny. Ja się nie odzywam, bo nie mam siły. Mam już zawroty głowy, kompletnie zero siły. Jem połowę tego, co normalnie, a i tak część zwracam.
Zdecydowanie to moje ostatnie dziecko. Nienawidzę stanu ciąż. To jak 3-miesięczna jelitówka. Gdyby nie to, to mogłabym mieć więcej dzieci. W tej sytuacji już decyzja o trzecim była trudna, ale jednak jak patrzę na moją dwójkę, to zachciało się jeszcze jednego słodziaka. Oby się tylko zdrowe urodziło, reszta do przetrzymania.

Tylko męża mi szkoda, bo wszystkie obowiązki domowe i związane z dziećmi spadły na niego, a to on jest głównym żywicielem rodziny.

Cześć dziewczyny. Ja się nie odzywam, bo nie mam siły. Mam już zawroty głowy, kompletnie zero siły. Jem połowę tego, co normalnie, a i tak część zwracam.
Zdecydowanie to moje ostatnie dziecko. Nienawidzę stanu ciąż. To jak 3-miesięczna jelitówka. Gdyby nie to, to mogłabym mieć więcej dzieci. W tej sytuacji już decyzja o trzecim była trudna, ale jednak jak patrzę na moją dwójkę, to zachciało się jeszcze jednego słodziaka. Oby się tylko zdrowe urodziło, reszta do przetrzymania.

Tylko męża mi szkoda, bo wszystkie obowiązki domowe i związane z dziećmi spadły na niego, a to on jest głównym żywicielem rodziny.
Kupuj xonvea, dzwoń do lekarza niech wypisze receptę. Ja bez tego bym nie funkcjonowała, przecież nie możesz się tak męczyć.

A powiedz czy myślałaś jeszcze o dodatkowym badaniu prywatnie?
Ja ogólnie chodzę do dwóch lekarzy, i ten prywatnie zrobi od siebie takie ala prenatalne (ale nie ma certyfikatu, więc wszystkie pomiary jak na prenatalnych, ale bardziej jako druga opinia) i do tego on ma polecić jakiegoś lekarza który prywatnie też zrobi prenatalne.
Wahałam się czy aż tyle jest potrzebne, ale razem z mężem ufamy temu prywatnego i jeśli uważa że dobrze pójść do tego drugiego to pójdę.
A na te na NFZ pójdę bo skoro jest darmowe to głupio nie skorzystać ;)
Ale myślę że to jest indywidualny wybór ;)

reklama
Hej. Ja też po pierwszej wizycie dzisiaj . Z USG 8+3 . Kropka ma 1.93 cm . Kolejna wizyta za dwa tygodnie i dopiero wtedy mój lekarz założy kartę i da skiero na prenatalne . Jakoś mam wrażenie że zwleka z tym a wszystkie co miały wizyty już mają i karty i poumawiane wizyty prenatalne
Ja też nie mam jeszcze skierowania na prenatalne. U mnie 8+2, wczoraj było 1.81 cm
Kartę ciąży mi założył na poprzedniej wizycie, 28 marca

Ostatnia edycja:
Do góry