reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
Hej,
Ja już nie chcę widzieć śniegu. 🤣
Też coś ostatnio mam problem ze snem. 😅 A dzisiaj to już kumulacja, kręciłam się i leżałam z zamkniętymi oczami. 🤣

To będzie moje pierwsze dziecko, ale fajnie, że jest tu tyle doświadczonych mam. ❤️

Hej,
Wczoraj wieczorem stworzył się dobry klimat do rozmowy i powiedziałam już 14 letniej córce, że będzie mieć rodzeństwo. Jak mi się dziecko wzruszyło, nie spodziewałam się tak emocjonalnej reakcji. Przeszczesliwa jest i dodatkowo dopytała czy to na pewno nie spóźniony prima aprilis.

To będzie moje 2 dziecko. Dziś na 16 mam wizytę, trzymajcie kciuki by było wszystko ok. :)

W ogóle mam wrażenie, że sporo wśród nas wieloródek. Na pierwszej mojej grupie większość z nas czekała na pierwsze, na drugiej sytuacja była wymieszana, ale raczej po równo. A tu chyba większość z nas czeka na 3, a nawet kolejne, a ponoć niż demograficzny 😂
Przypomnijcie na które dziecko czekacie?
U mnie 2 córki, teraz czekamy na trzecie :) oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe, ale nie pogniewam się jak będzie kolejna dziewczynka ❤️
Na pierwsze

Hej 🙂 u mnie też lekko śniegu nasypało, musiałam odśnieżyć samochód żeby zawieźć młodą do przedszkola 😅
Nie mam problemu ze snem, wręcz przeciwnie, mogę spać i spać 😅
Ja czekam na drugie dzieciątko. I ostatnie 😂

Ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie, wszystko ok, dziecko ma już prawie 1cm, serduszko biło, za 3-4 tygodnie 1 prenatalne, dodatkowo chcę wykonać nifty lub veracity, czy któraś z was będzie wykonywać też te dodatkowe badania?

Też spać nie mogę. Kładę się późno, kręcę godzinę zanim zasnę, koło 2-3 wstaję do toalety, później zasnąć nie mogę. A jak zasnę nad ranem to budzik o 6 dzwoni, żeby leki wziąć 😅 I już wstaję. Czasem jakaś drzemka w dzień wpadnie, ale nie zawsze się da.
Co do dzieci, mam jednego syna (13 lat).

To powiem Wam, że ja mam 2 młodszych braci, od kiedy pamiętam była nas 3 i od zawsze troje dzieci to była dla mnie idealna liczba. Mąż jedynak wychowany przez dziadków, ale też chciał mieć dużą rodzinę. Po tym poronieniu w listopadzie mówił że dwoje nam wystarczy, ale jednocześnie nie garnął się do zabezpieczania 😂 ja się zarzekałam, że na 3 koniec, ale jak o tym teraz myślę to mogłabym mieć więcej. A mąż się śmieje, że jeśli będziemy zmieniać auto na 7os to już można w sumie je zapełnić 😂
Zobaczymy jak będzie, nie mówię nie ;)

reklama
Witajcie :)
U nas wieczorem napadało śniegu... No serio, wczoraj ciepło i ładnie, a dziś śnieg leży... Co ciekawe patrzyłam na zapowiedzi to ponoć w weekend ma być pod 20 stopni 😂
Czy któraś z Was też ma problem ze snem? Obudziłam się o 4 na siku i koniec aż do 6 nie zasnęłam... A o 6.30 dzieciaki zrobiły pobudkę :(
Ja od samego początku ciąży. Codziennie pobudka 3/4 i nie śpię do 6/7.

Do góry