reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Dziewczyny, powiedzcie co oznacza wynik badań na toksoplazmozę igg 20 i igm 2, czy to aktywne zakażenie? Dostałam wyniki i jestem trochę przerażona. W opisie badania jest zaznaczone że igm dodatnie powyżej 0,6.. może Wy się lepiej znacie :(

reklama
Dziewczyny, powiedzcie co oznacza wynik badań na toksoplazmozę igg 20 i igm 2, czy to aktywne zakażenie? Dostałam wyniki i jestem trochę przerażona. W opisie badania jest zaznaczone że igm dodatnie powyżej 0,6.. może Wy się lepiej znacie :(
Wydaje mi się, że jest okej i że już przebylas choróbsko w przeszłości. Jak masz daleko do wizyty to zawsze mozesz zrobić awidnosc. Mi wyszło tak jakbym miała aktywna chorobe, a okazało się, że już dawno po :)

Aha, i igg to chyba oznacza, że masz przeciwciała, a igm mogło nie spaść bo np chorowałaś kilka miesięcy temu. Słyszałam, że u niektórych wgl nie spada ale nie jest się chorym

Ja jestem warmińsko-mazurskiego. U mnie niestety nie ciekawie. W drodze powrotnej z delegacji w pociągu był przeciag i rozliczyły mnie zatoki. Od piątku męczą bardzo. Robię inchalacje z szałwii i biorę witaminy, jest lepiej ale do dobrego jeszcze dużo brakuje.

Ja się wykończę... Pisałam Wam jakieś 3 tygodnie temu, że jakieś przeziębienie się przyplątało, ból gardła, katar itp. potem było trochę lepiej, został katar i ból gardła rano albo wieczorem ale dużo lżejszy.
Dziś znowu tragedia, jest naprawdę źle, rano się czułam super, ale już w okolicy południa bardzo mocno zaczęło boleć gardło, przełykać ledwo mogę, rzuca się ból na uszy :/ wzięłam przed chwilą paracetamol i zobaczę czy będzie trochę lepiej, grzanki z czosnkiem, herbatę z miodem, malinami, cytryną i imbirem. Wypiłam szklankę witaminy c 1000. Nie mam więcej pomysłów... Jeśli dalej tak będzie to jadę na nocną :(

reklama
A dziewczyny które są około 9 tygodnia, ile uderzeń ma serduszko? Bo u mnie 145, lekarz mówił że miesci się w normach ale przy dolnej granicy

Do góry