reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Cześć, ja też dziś byłam na badaniach, krew ok ale beta zwolniła. Trochę się martwię ale jeszcze nic straconego. Od kilku dni próbuje się umówić na usg i nie mogę, ogólnie mam wielki problem bo jestem od rana do 14 sama z dzieckiem z ospą a później do 22 w pracy i po prostu nie mam kiedy jechać do lekarza, a jak już uda mi się załatwić opiekę do małego to żaden nie ma terminów. Paranoja jakaś.
IMG_2103.png

reklama
6+6, dzisiejsza beta 20870
To tak jak ja.
Może sprawdź na znany lekarz? Tam są opcje żeby znaleźć lekarza z najszybszą możliwą wizytą. Czasami można znaleźć nawet lekarza na ten sam dzień czy w najbliższych dniach, kwestia tego czy np możesz dojechać jak będzie gdzieś dalej ktoś dostępny.

Ostatnia edycja:
Koleżanka dobrze mówi, przy tak wysokiej becie, to ona już nie wzrasta tak bardzo jak na początku. Ja skończyłam robić bete przy wyniku 1246 (robiłam 4 razy), bo lekarz powiedział, że nie ma już sensu sprawdzania tego i denerwowania się. 😊

Cześć, ja też dziś byłam na badaniach, krew ok ale beta zwolniła. Trochę się martwię ale jeszcze nic straconego. Od kilku dni próbuje się umówić na usg i nie mogę, ogólnie mam wielki problem bo jestem od rana do 14 sama z dzieckiem z ospą a później do 22 w pracy i po prostu nie mam kiedy jechać do lekarza, a jak już uda mi się załatwić opiekę do małego to żaden nie ma terminów. Paranoja jakaś. Zobacz załącznik 1695927
Tak jak dziewczyny piszą, przy tak wysokiej becie nie bada się już przyrostu, bo nie wzrasta w takim tempie. Nie martw się na zapas ;)
A może spróbuj się umówić na sobotę? Niektórzy przyjmują też w weekendy.
A jak bardzo się martwisz to pojedź na sor... Wiem, że to naciąganie, ale trochę nagnij prawdę, powiedz o ciąży i że plamisz np. i niech sprawdzą czy wszystko ok. Czasem dla własnego spokoju lepiej trochę nakłamać...

reklama
Hej 🙂 jak samopoczucie dziś u Was? 🌸
U mnie dziś dobrze, ale przeziębienie się rozwija, pół nocy nie spałam, bo przez katar musiałam oddychać przez nos, a to prowadziło do bólu gardła :( jak udało miś je zasnąć o 6.30 to musialam wstać o 7 żeby zawieść starsza do przedszkola... No nic, będę musiała jakoś przetrwać ten dzień...
Ale samopoczucie dobrze, choć tyle dobrze :)

Do góry