reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Witajcie z rana :)
Jak dziś samopoczucie? Ja na razie czuje się dobrze, nawet głodna jestem, zaraz biorę się za śniadanie. Pogoda za oknem zwiastuje ładny dzień, choć ponoć jest tylko 2 stopnie, ale niebo bezchmurne, słońce świeci, więc liczę na to się zrobi się cieplej ☺️
Napisałam do Anialsu, czekam na odpowiedź, jak da znać co i jak to Wam napisze :)
Mnie tak boli dzisiaj głowa że japier…..

reklama
Wstałam przed chwilą, noc dramat - co chwilę obracałam się z boku na bok. Bardzo boli mnie odcinek lędźwiowy i podbrzusze jak na okres. Mam nadzieję że wszystko jest ok.

Znam to, mnie bardzo często boli głowa, a tu najgorsze jest to, że nic nie weźmiesz. Zrób sobie może okład?
Apap wzięłam, można pić w ciąży i okład zimny na głowę. Ja od dawna mam bardzo mocne migreny, ostatnio się uspokoiły ale dzisiaj.. masakra. Jeszcze poczułam coś w nosie a tam krew zaschnięta w uhu dziurkach , może mam ciśnienie niskie, wysokie napewno nie, bo jestem niskociśnieniowcem

‼️ OGŁOSZENIE ‼️

Dostałam odpowiedź odnośnie zamkniętej grupy.
Potrzebuję od Was deklaracji która chce dołączyć do zamkniętej grupy. Część z Was kojarzę, ale nie wszystkie (szczególnie jak macie dłuższe przerwy czy odzywacie się rzadziej). Dlatego PROSZĘ żeby każda z Was napisała mi na PRIV jeśli chce dołączyć, a ja stworzę listę, bo łatwiej mi to będzie tak ogarnąć niż wyczytywać z wiadomości tu na grupie. Te dziewczyny które nie dadzą mi znać na priv nie zostaną dodane‼️
Nawet te z Was które odzywają się dużo, których Nicki kojarzę proszę o info na priv, będzie mi naprawdę dużo łatwiej ;)
Na razie odezwało się do mnie 5 dziewczyn, a zdaje się że jest nas troszkę więcej... :/

Apap wzięłam, można pić w ciąży i okład zimny na głowę. Ja od dawna mam bardzo mocne migreny, ostatnio się uspokoiły ale dzisiaj.. masakra. Jeszcze poczułam coś w nosie a tam krew zaschnięta w uhu dziurkach , może mam ciśnienie niskie, wysokie napewno nie, bo jestem niskociśnieniowcem
Tak tak, wiem, że można, aczkolwiek ja z tych co wolą nic nie brać dlatego staram się sobie radzić bez przeciwbólowych. Ale migren współczuję 🫣

‼️ OGŁOSZENIE ‼️

Dostałam odpowiedź odnośnie zamkniętej grupy.
Potrzebuję od Was deklaracji która chce dołączyć do zamkniętej grupy. Część z Was kojarzę, ale nie wszystkie (szczególnie jak macie dłuższe przerwy czy odzywacie się rzadziej). Dlatego PROSZĘ żeby każda z Was napisała mi na PRIV jeśli chce dołączyć, a ja stworzę listę, bo łatwiej mi to będzie tak ogarnąć niż wyczytywać z wiadomości tu na grupie. Te dziewczyny które nie dadzą mi znać na priv nie zostaną dodane‼️
Nawet te z Was które odzywają się dużo, których Nicki kojarzę proszę o info na priv, będzie mi naprawdę dużo łatwiej ;)
Na razie odezwało się do mnie 5 dziewczyn, a zdaje się że jest nas troszkę więcej... :/
Dostałaś odemnie wiadomość ?

Tak tak, wiem, że można, aczkolwiek ja z tych co wolą nic nie brać dlatego staram się sobie radzić bez przeciwbólowych. Ale migren współczuję 🫣
Czasem się nie da, ja też tak miałam że wolałam nie brać leków w ciąży jeśli nie było źle, ale w poprzedniej miałam raz tak silny ból głowy, do tego z bólu wymioty, jak wzięłam leki to już było za późno i nie chciały zdziałać... Do tego sprawdziliśmy i wyszło wyższe ciśnienie (ja raczej z tych co mają niższe ciśnienie, więc już 140 na 90 to było bardzo źle), mąż wezwał karetkę bo się wystraszyliśmy stanu przedrzucawkowego. Sanitariusze zbagatelizowali bo w ciąży może być podniesione, ale mąż pogroził i zabrali mnie. Zbijali lekami dożylnie. Wyszłam po jednym dniu.
Nauczona doświadczeniem jak zaczyna boleć wolę wziąć paracetamol, jak nie pomaga to zaczynam się martwić, w ciąży lepiej dmuchać na zimne :/
Było to oczywiście na późniejszym etapie ciąży ;(

reklama
Jestem niskociśnieniowcem a w poprzedniej ciąży miałam nadciśnienie i leciałam na 8 tabletkach na ciśnienie dziennie, warto mierzyć przynajmniej 3/4 razy w ciągu dnia

Do góry