reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

co do nosidelek to my uzywamy nosidelko Bebe Confort od 3 miesiaca,ale to jak jechalismy na dluzsze zakupy do centrum,by Hani sie nie nudzilo w wozku

teraz w sumie juz nie uzywamy...ostatnio po lesie to widzialyscie fotki
do centrum biezemy juz parasolke po Milenkową :happy:

kjkwilk chodzi ci o chodzik?? ja nie mam i nie chce miec
przy Mili mialam bo dostalam w prezencie,Milena byla dluga bardzo i kladlam ją do chodzika jak np.szykowalam obiad,ale dopiero jak całą nozka stawiala na podlodze i gdy juz sama siedziala!! wczesniej mozesz tylko zaszkodzic :tak:

reklama
Anulka ciężko powiedzieć, że się trzymam tego schematu... ale manna już jest podawana. Nie wiem jak tam jest z bananem, ale Tymek banana uwielbia. Dziś zjadł pół a buzia dalej była otwarta :-) Jak na razie Tymek jadł marchewkę, jabłko, ziemniaka, banana i mannę. Dzis pierwszy raz dałam Mu wodę na spacerze (byliśmy tylko chwilę) i nawet Mu smakowała. Do tej pory napojem było tylko moje mleko.

Sabina dobranoc i powodzenia na jutro dla całej Waszej trójki.

Anitt od dawna jesteś w Polsce?

Anulka Tymek tak lubi jeść łyżeczką, że stwierdziła, że będzie miał frajdę z dodatkowego pisiłku, no i ma. Kasza jest zaraz za bananami :-) Zawsze jak jest z nami w kuchni domaga się, żeby dać Mu coś do jedzenia.

Lilka mój mąż pewnie tez chętnie taki samochód by kupił - dużo sprzętu by się zmieściło (keyboardy, kabelki, wzmacniacze...).

no to jestesmy w domu :-)
ale dzien...goraco ufff...prawie 30stopni
niestety nasz typ poszedl nam przed nosem :szok: doslownie!
a byl to VW Sharan

no ale nie ma tego zlego....KUPILISMY AUTO:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::rofl2::rofl2::rofl2:
7osobowy Ford Galaxy :-) byl to jeden z naszych typow
matko jaki on wielki i przestronny:laugh2:
teraz to luzik bedzie
we wtorek go odbieramy

a oto on

61_21353903.jpg

61_-1102063323.jpg

61_1483531968.jpg

cieszymy sie z Karlosem jak dzieci:rofl2::rofl2::rofl2:

a ja pic nie moge heheee:-D:-D:-D:-D

Liluś piękny my już zdecydowaliśmy się na Sharana lub Passata oczywinia combi:-D

pięknie ze samochodzik wypucowany;-) meżuś sie ucieszy..a ja musze ze swoim jechać na myjke bo odkąd kupiłam myłam go RAZ!!! masakra!

a ja jutro jade na cały dzień do Gorlic otwieramy tam sklep nowy i musze wszystkiego przypilnować...Kapik zostaje cały dzień z Dawidem!!!!!masakra jak oni to przeżyją:rofl2: no cóż zobaczymy najwyżej przyjadę do mnie;-)

Sabinko zdjęcia prześliczne zięć mi rośnie na potęgę:-D
ja też myję rzadko także spoko nie jesteś sama no i powodzonka jutro a chłopaki nie zginą sami tata zawsze dobrze się zaopiekuje:tak:

Beatko współczuje alergii.
A Michał od dawna ją ma?

Anineczko właśnie w tym sezonie mocniej wcześniej raczej nie tylko ten katar miał od kwietnia non stop no i usuneliśmy 3 migdał ale dalej gila ma takiego stojacego w nosie no i teraz kasła a na bank jest zdrowy.A jak był mały do 1,5 roku miał AZS a na mleku specjalnym do 4 r.ż.

mój szwagier kupił kilka dni temu własnie forda Galaxy. jest rewelacyjny dla rodzinki.. jjeeessssuuu jak mi się podoba to autko:tak:

apropos moje bejbi dzisiaj pierwszy raz samo siedziało przez kilkanaście sekund. potem jeszcze trzy razy powtórzył ten wynik i dość. może jutro znów się uda:tak:
ale jeste mega szczęśliwa jak to widzę....:-)

Piotrusiu gratulacje

no i z tej waszej rozpaczy mam przyszłą synową;-) hihihih

no i pięknie:-) kurcze to ładna mamuśka odpicowana jesteś teraz:tak:

a tak masz Sabinko za pierwszym cyklem wyszła nam:-D

A odpicowana muszę być a co tam w swiat jadę:-Dgdyby tylko jeszce te 5 kilo zeszło no może do lata:tak:

no to przeczytalam
ale juz nie pamietam co chcialam odpisac
lilka...super autko
nie pamietam ktora z was pytala o to nosidelko ale ja mam babybjorn takie na brzuch i jest on do ok10kg

Ja pytałam Mirka:tak:

Beata, co do nosidelka to my mamy takie - tyle, ze granatowe:tak:

rewelacyjne nosidełko**Baby Bjorn** (358950911) - Aukcje internetowe Allegro

Hmmm, widzilam reklame filmu Sierociniec... wydaje sie extra! Daj znac jak jest naprawde;-)

My wlasnie obejrzelismy poprzedni odcinek LOSTow - jak ja lubie ten film:-D
Anulka nie oglądnęłam całego a właściwie 20 min bo mi kumpela przerwała jutro dokończę wieczorkiem to dam znać
Już wiem teraz o czym pisałyście ja mam Chicco dostałam w prezencie bierzemy do samolotu

ciesze sie ze piszecie ze fordy robia dobre auta bo moj szwagier miala Galaxy i go sprzedal bo non stop cos sie psulo w nim :baffled:
dlatego troszke sie obawiam,ale mamy 2 lata gwarancji,ze cokolwiek sie popsuje to anm naprawia za free :rofl2:
a co najwazniejsze...ma automatyczna skrzynie biegow :rofl2: dla mnie to zcad heheee:-) choc mechanik nasz odradzal nam auto z tą skrzynia,bo jak sie cos popsuje to ful kasy to kosztuje...no ale 2 lata mamy naprawy za darmo to luzik ;-)

ja chyba bym nie umiała z automatyczną skrzynią ale pewnie kwestia przyzwyczajenia
Jeju ja uwielbiam samochody i prowadzić normalnie czuję się jakby mnie urodzono w aucie

Anulka współczuję Oskarkowi tych kupek. Dziś Tymek zrobił małego bobka, a jak robił to był cały czerwony i oczy prawie na wierzch Mu wyszły. Jak byliśmy tylko na mleku kupy były rzadkie, a odkąd Młody zaczął jeść kaszkę i słoiczki to się zaczęły bobki.

Elbra Aluśka - przepis na chlebek bananowy wklejony.

Women ja mam komunię siostry za tydzień i też muszę coś znaleźć dla siebie, bo w szafie pustki.

A u nas było przed i miała być Leniucha (znaczy się Lena).

My się kiedyś obkupiliśmy w herbaty w Czechach. Firma Pickwick robi pyszne, np. truskawkowo-śmietankowa mniam. Niestety już nam się skończyły i nie ma komu po nie pojechać.

Karina zapomniałam wcześniej spytać, jak twarz Szymka? Zniknęły liszaje? Czy przyczyną były perfumy Twojej teściowej, bo wydawało mi się, że kiedyś powiązałaś ze sobą te rzeczy.

Ja sie naczytałam odnośnie chust oraz nosidełek (tych sztywnych) i naoglądałam się zdjęć i (nie chcę się nikomu narażać ani nie chcę, żebyście pomyślały, że się mądruję) chusty jak najbardziej tak a nosidełka nie. W chuście dziecko przybiera pozycję żabki, kręgosłup jest odciążony a w nosidełku dziecko wisi na kroczu (to tak w ogromnym skrócie). Polecam stronki :
chustomania Chusta na lato
Dzieńdobry TVN - Chusty lepsze niż nosidełka
http://ekodzieciak.pl/IMG/jpg/ulotka_jak_nosi__ekodzieciak.jpg
EKOdzieciak : Naturalnie ...wybór istnieje! : Chustonoszenie

Beata życzę, żeby z ząbkami Oli było tak jak u Jej starszego brata.

Jolie dzięki mam nadzieję na łatwe ząbkowanie:-)a z nosidłem moze 2 razy miałam olę ale pewnie to racja podobnie jak chodziki

No to lecę babeczki bo mi oczy się kleją papa

dzieńd obry:-) ja pierwsza ja pierwsza;-)
bo Kapik dzis wstał o 5.30..ale to przez Dawida bo zamiast dać mu smoka to ten zaczął gadać z nim:-) a jak mu powiedziałam godzinę to się załamał:-) hihih no i teraz obaj gadają:)

buziak mykam sie przygotowywać
Miłego dnia wszystkim

a u mnie cudna pogoda ani jednej chmurki a ja musze jechać:(

Karina zapomniałam wcześniej spytać, jak twarz Szymka? Zniknęły liszaje? Czy przyczyną były perfumy Twojej teściowej, bo wydawało mi się, że kiedyś powiązałaś ze sobą te rzeczy.

Jolie co do liszajow jest troche lepiej ale mysle ze oprocz tej alergii pokarmowej wlasnie reaguje na perfumy:tak:Kilka dni temu bylam u dziewczyn swoich w banku no i dorwaly mojego babla:tak:a po kilku godzinach juz mial zalatwiony policzek:tak:Tak wiec calkiem nie zniklo ale jest duzo lepiej z tym ze co jakis czas jak wywala lekko smaruje jemu to miejsce Cutivate.

:-) CZESć dziewczyny !!!!
ja też mam synka z listopada 2007r.( 20-go)
mam pytanko czy sadzacie już dzidzie do chodaka czy może jeszcze czas?:sorry2:mój mały ostatnio próbuje swojej siły głosu ( piszczy i co tylko):baffled:
i mam wrażenie że ma chrypkę , co radzicie w tej kwestii? może jakiś syropek?

Moj tez krzyczy a szczegolnie piszczy ale ja nic nie daje oprocz nieraz smoka jak mi juz glowa peka albo butelki z pickiem:tak:co do chodzikow jakis czas temu poruszalysmy ten temat i wiekszosc chyba dziewczyn jest przeciwna im ja zreszta zdecydowanie tez nie bede korzystac z chodzika.
dzieńd obry:-) ja pierwsza ja pierwsza;-)
bo Kapik dzis wstał o 5.30..ale to przez Dawida bo zamiast dać mu smoka to ten zaczął gadać z nim:-) a jak mu powiedziałam to się załamał:-) hihih no i teraz obaj gadają:)

buziak mykam sie przygotowywać
Miłego dnia wszystkim

a u mnie cudna pogoda ani jednej chmurki a ja musze jechać:(

Sabina jak pieknie sie meldujesz heheeeh:-Dw takim razie ja druga,ja druga.
A tak wogole to DZIEN DOBRY:tak:

reklama
Do góry