reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Elf mi narobił smaka na te muffinki i tylko się wkurzyłam, bo wczoraj nie mogłam nigdzie dostać śliwek :angry: No ale w zastępstwie zrobiłam muffiny cappucino :-) A tak w ogóle to dzisiaj pół dnia w kuchni siedziałam. Rano były machinki, potem lazania, a po południu lodziki waniliowe zrobiłam :-) U nas dzisiaj chyba ze 40 stopni było, żar z nieba się lał, no ale pewnie ten grad od Elfika do nas dzisiejszej nocy dotrze :baffled:
A tak w ogóle to jest super, bo długi weekend trwa, no i dwa medale mamy :-):-):-)

reklama
hej babulce :)

a u nas deszczowo od nocki :/

klaudia masz jakiś fajny przepis na te lody ? :-)

a czy mufinki można piec w tych papierowych foremkach na babeczki czy trzeba mieć specjalistyczną foremkę ?

mknę zagonić chłopaków do mycia i do spania wojtanka :)

buziaczki !

klaudia masz jakiś fajny przepis na te lody ? :-)

a czy mufinki można piec w tych papierowych foremkach na babeczki czy trzeba mieć specjalistyczną foremkę ?
Kredzia, ja strasznie eksperymentuję z przepisami lodowymi, ale generalnie bazuję na przepisie na lody waniliowe. Jak będziesz chciała to napiszę w przepisach. Lodziki wychodzą super, z tym że ja mam maszynkę do lodów i w niej je zamrażam, nie wiem czy wychodzą zamrażane w zamrażarce.

A co do muffinek, to pamiętam, że chyba Asia robiła muffinki w samych papierkach i było ok.

O kurcze, właśnie przeczytałam o trąbie powietrznej nad Śląskiem :szok::szok: Przewracała TIRy :szok::szok::szok: To już wiem, skąd u Elfa ten grad.

klauduś to ja bardzo chętnie :) poproszę o ten przepisik na lody :tak:

aaa chciałam zapytac czy macie nadal ten felerny mój link z wyslijto ? bo mi ciągle tkwi jak wiadomośc pisze :rofl2:

a przypomniało mi się :-p ostatnio tymon pyta co to za dziewczynka (chodziło o świetną weronikę w podpisie :) ) ja mówię że taka fajna weronika co ma tyle lat co ty i trochę niegrzeczna jest no i pyta dlaczego to ja mu że nie słucha rodziców że skace po łóżku i w sklepie ucieka.... a później zobaczył zdjęcie i mówi to weronika urwiska ..czyli dobrze odczytał jej minę ;-)

Pozdrowienia z Tarnowskich Gór
U nas koniec nocnego koszmaru :-(
Pierwsza ogromna burza była wczoraj o 19stej i razem z nią niedaleko nas w kielcach opolskich przeszedl huragan, zniszczone ponad 200 domow, to jakas masakra
Nastepna burza o 23 potem kolejne o 1,3 i tak do 6 rano caly czas niebo białe od błyskawic.
Zyje juz troche na tym świecie ale takiego koszmaru jeszcze nie przezylam. Weronika nie spała cała noc przyklejona do mnie jak tylko mogla najmocniej płakała i trzęsła sie jak osika. Teraz nadal pada a od południa ma być powtórka tego wszystkiego :no:

:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Elfik trzymaj się, biedna Weronisia:-:)-:)-(
u nas deszczyk pada drugi dzień, w sumie spokojnie
ciśnienie tylko drugi dzień mamy trak denne, że ja wymiękam, 4 kawy dziennie mało co pomagają:no::no::no:

reklama
Do góry