reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Anika, moja teoria jest taka - końcówka ciąży dlatego tak dopieka kobiecie, żeby psychicznie ustawila sie tak, że wszystko - nawet poród i opieka nad noworodkiem - jest lepsze niż chodzenie w ciąży. Już naprawde niewiele Ci zostało :-)

reklama
Anika babie w ciazy nie dogodzisz:-D
bo ja mam faze,ze czas moglby stanac w miejscu...z tego wzgledu ze w przyszlym tygodniu jednak jedziemy do Polski:-) i mimo iz lekarz nie widzi przeciwskazan to jednak mam lekkiego cykora

ale po ponad roku nieobecnosci w kraju to nas tak ciagnie....a ze czuje sie ok,to jedziemy

P.S.jutro idziemy na usg:-)

no pewnie ze nie dogodzisz. Bo widzisz ja bym chciała urodzic o czasie bo: Kubusia bym do nowego przedszkola zdążyła poprowadzac, trochę bym sobie w domu posiedziała itp. ale.... jestem juz tak ciekawa kto tam sie kryje u mnie pod sercem no i tak generalnie nie mogę sie juz doczekac...

i jak ania zakupy się udały ? ....i jak by co to miłego i niezapomnianego wypoczynku życzę !
klauduś to życzę udanej licytacji :)
moooma :tak:
Zakupy udane :-) na ciuchach znalazłam 3 fajne bluzki za które w sumie dałam 9,6 zł wiec rewela. Niestety żadnych spodni nie znalazłam dlatego zmuszona byłam udac sie do sklepu z ciążowymi rzeczami i tam juz zostawiłąm spoooro kasy ale trudno.
Do tego zaliczyłam wizytę u lekarza i mam zielone światło na wyjzad, choc.. małe ponoc juz nisko ma główkę i mam na siebie uważac dużo odpoczywac itp. ale to akurat jest włąsnie w moich planach wiec się powtórzę REWELA :-)

Witam pourlopowo.:tak:

witam przed urolopowo :-) i się żegnam bo jeszcze trochę rzeczy musze spakowac. Trzymajcie się ciepło i do zobaczenia niebawem na bb.

witaj brunetko :)
i jak wypoczęta ?
aniu więc faktycznie rewelka :) wypoczywaj i nabieraj sił ! :)
dzięki za gratulacje , termin jeszcze dokładnie nie wiem ale coś koniec marca początek kwietnia :)

reklama
cześć:)

Kredzia do mojego automatu była dołączona książeczka z przepisami i ja stamtąd wzięłam tę drożdżówkę:
60ml mleka
3 jajka
140 g masła
sól 1 łyżeczka
50 g cukru
430 g mąki
7-8g drożdży

wlewasz/ wsypujesz do formy dokładnie w tej kolejności drożdże ofkors suszone - u nas są oetkera właśnie 7 g paczuszki
no i to już:)
to jest najmniejsza, ustawiam na 750 g i program taki do tego jest:
10 min zagniatania
5 odpoczynek
18 zagniatanie
70 wyrastanie
2 zagniatanie
60 wyrastanie
60 pieczenie
w sumie 3h45min

ja po tych 2 minutach ostatniego zagniatania dosypałam jeszcze garść kruszonki - chociasz śmisznie to wygląda, bo na dnie tylko taka mała kulka ciasta i jak ją tu sensownie obsypać:confused::sorry2::-p:nerd:
a ciacho pyszne, nawet po tygodniu była super i wcale bym nie powiedziała że tyle leżała:sorry2::cool2::cool2::-D:-D:-D

Do góry