reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

a wiecie co...od poniedziałku będe tu częstszym gościem...najpierw będę wybierac nadgodziny (zebrało się tego od początku roku 6 dni) potem urlop i zwolnienie :):-D:-D:-D
aaa Klaudia powiem Ci ze ja tez mam jazdy na kwaśne .... właśnie jem
"super kwaśne żelki hoops" i stwierdzam ze sa za mało kwaśne :happy2::baffled:

Anikaa ja do dzis mam parcie na mega kwasna ogorkowa :-)
juz powiedzialam wszystkim ze pierwsze jak przekrocze granice Polski to wjezdzam do jakiegos zajazdu i szukam ogorkowej:-D:-D:-D:-D

No to jeszcze Wam powiem, że byłam wczoraj u ginka i widziałam swoje dziecię i bijące serducho :-):-):-) Mały ma już całe 10 milimetrów :-) I wszystko jest ok. Ufff. Chyba pora zrobić suwaczek :-)

super!!!!!!!!! super ze wszystko w porzadku z groszkiem :-);-)
a suwaczek swietny:-)

Anika, Klaudia, Lila - jeszcze troszkę wytrzymajcie kobiałeczki. Ciąża mija, i potem już tylko same radości :-p

hihiiii:-D
no mi ta ciaza mega szybko mija,masakra
z jednej strony sie ciesze,ale z drugiej nie,bo mam cykora na maxa przed porodem
nawet mi sie sni po nocach
dzis mialam taki koszmar ze znowu rodzilam ful godzin:sorry2:echhh...normalnie nie umiem wyluzowac
zeby po dwoch porodach zaczac bac sie porodu to jakas paranoja normalnie:dry::baffled:

reklama
:)

dzięki maju za tłumaczenie - pralka jest zdupiona :angry: i muszę kogoś do niej poszukac bo nasz pan od pralek ma 2 miesiące chorobowego a za chleb jakoś jeszcze się nie zabrałam :/ nie chce mi się....

pozdrowionka

Kredka, spróbuj babkę drożdżową z automatu - ja dzisiaj zrobiłam - bomba! wrzucasz to wszystko do tej blaszki a resztę maszyna odwala :-p:tak::tak::tak::cool2::cool2::cool2: tylko zacznij od małej bo ja dziś zrobiłam małą i myślałam że z tej formy wyjdzie tak wyrosła:szok::szok::szok:

Czy któraś z Was używała będąc w ciąży adaptera do pasów bezpieczeństwa? To takie cuś, co pozwala przesunąć dolny pas poniżej brzuszka, coby nie uszkodzić dziecka w razie kolizji.
Ja teraz dużo jeżdżę i zastanawiam się nad kupnem, ale kurna takie cuś kosztuje 150 zeta :szok: No i nie wiem czy warto. A jak na złość na allegro zero używanych :angry:

Rany, ale mnie mdliiiiiiii :baffled: Nawet kolacji nie zjadłam, bo wszystko dzisiaj jest beee. :dry:

Cześć dziewczyny
Klaudia
niestety Ci nie pomoge :no: nie uzywałam nigdy czegos takiego, na początku ciąży jezdziłam normalnie a kiedy brzuszek był juz widoczny to przekładałam pas pod brzuch ale tak normalnie bez adaptera.

hej babulce:)

alka zapodaj proszę ten przepis na babę w maszynie do chlebka:)

klauduś co do adaptera też się zastanawiałam bo codziennie dużo jeżdżę autem a siostra przed chwilą pokazuje że ma dla mnie niespodziankę Adapter do pasów bezpieczeństwa BESAFE +2GRATISY (402951143) - Aukcje internetowe Allegro

a używany znalazła taki ADAPTER DO PASÓW DLA KOBIET W CIĄŻY BESAFE (409489880) - Aukcje internetowe Allegro

pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dzionka

p.s wizyta u ginka przełożona na dzień przed urodzinami tymcia czyli nie 18 a 5 sierpnia :)

Ostatnia edycja:
cześć Lipcówki.
Gratuluję Klaudia małej fasolki i nowego suwaczka.
Kolorowa Kredko czy ty też zafasolkowana??? czy może źle zrozumiałam twojego posta.......
A I SKŁADAM NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA WSZYSTKIM TRZYLATKOM:-)

reklama
Witam miłe Panie :)
dziecię do żłobka odstawiłam :tak::-) - ostatni dzień trochę stety , trochę niestety - i zaraz się biorę za prasowanie, pakowanie itp. a za 2 godziny wybieram sie na zwiedzanie sklepów bo mam obecnie juz tylko kilka bluzek i 1 sukienkę i 2 pary spodni w które się mieszcze (z czego jedne to jeansy i raczej na taką pogodę jak mamy sie nie nadają),
Anikaa ja do dzis mam parcie na mega kwasna ogorkowa :-)
juz powiedzialam wszystkim ze pierwsze jak przekrocze granice Polski to wjezdzam do jakiegos zajazdu i szukam ogorkowej:-D:-D:-D:-D
...hihiiii:-D
no mi ta ciaza mega szybko mija,masakra
z jednej strony sie ciesze,ale z drugiej nie,bo mam cykora na maxa przed porodem
nawet mi sie sni po nocach
dzis mialam taki koszmar ze znowu rodzilam ful godzin:sorry2:echhh...normalnie nie umiem wyluzowac
zeby po dwoch porodach zaczac bac sie porodu to jakas paranoja normalnie:dry::baffled:

u mnie faza na kwaśne i słone jest stała i niezmienna, prócz tego faza na ryby a ze słodkich rzeczy to jeszcze arbuzy (w ilościach kosmicznych :zawstydzona/y:)

co do ciązy to zaczęła mi sie bardzo dłużyc i nie mogę sie już bardzo doczekac az poznam tego małego kogoś. Porodu się nie boję za to tego co będzie później a i owszem. Bolące praktycznie wszystko, nabrzmiałe piersi, poranione sutki itp, itd - wrrrrrr mam dreszcze na samą myśl o tym ..

Do góry