reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Buu:-:)-:)-( i u nas ostre zapalenie górnych dróg oddechowych i niestety antybiotyk, bo to zbyt długo juz trwa, dziś po prawie dwóch tyg kataru i kilku dniach kaszlu, znów przyplatał się mega katar:-(.
Mati oczywiście łobuzuje , ale jak kichnie to nie nadążam z wycieraniem nosa.I ten kaszel....:-(

Powiedzcie mi tylko dlaczego lekarka przepisała M i antybiotyk i eurespal???

Jakoś mnie to nie zastanowiło wczesniej , ale teraz zachodze w głowe, po co??

Kasiu ciesze się, ze z Mmartynią lepiej, zobaczysz bedzie jeszcze bardziej optymistycznie.Trzymam kciuki.
Jakieś wirusisko u nas panuje, tyle dzieci w przychodni:szok::szok:, wszytskie kaszląco-smarkające i z temperatura.

reklama
Buu:-:)-:)-( i u nas ostre zapalenie górnych dróg oddechowych i niestety antybiotyk, bo to zbyt długo juz trwa, dziś po prawie dwóch tyg kataru i kilku dniach kaszlu, znów przyplatał się mega katar:-(.
Mati oczywiście łobuzuje , ale jak kichnie to nie nadążam z wycieraniem nosa.I ten kaszel....:-(

Powiedzcie mi tylko dlaczego lekarka przepisała M i antybiotyk i eurespal???

Jakoś mnie to nie zastanowiło wczesniej , ale teraz zachodze w głowe, po co??

.
Antybiotyk działa sobie na określone grupy bakterii ale nie działa przeciwwirusowo a dodatkowo osłabia organizm i moze sie cos przyplatac jeszcze , Eurespal działa przeciwzapalnie chroniac organizm Matiego przed przenoszeniem sie zarazek na inne czesci ciała np uszy
Bardzo często podaje sie Eurespal z antybiotykiem kiedy zakazone sa górne drogi oddechowe :tak:
To chyba nawet pisze w ulotce Eurespalu ze nie zastępuje działania antybiotyku a podany razem z nim po prostu wspólpracuje w zwalczaniu infekcji :tak:

Antybiotyk działa sobie na określone grupy bakterii ale nie działa przeciwwirusowo a dodatkowo osłabia organizm i moze sie cos przyplatac jeszcze , Eurespal działa przeciwzapalnie chroniac organizm Matiego przed przenoszeniem sie zarazek na inne czesci ciała np uszy
Bardzo często podaje sie Eurespal z antybiotykiem kiedy zakazone sa górne drogi oddechowe :tak:
To chyba nawet pisze w ulotce Eurespalu ze nie zastępuje działania antybiotyku a podany razem z nim po prostu wspólpracuje w zwalczaniu infekcji :tak:
Tak bylo u Weroniki, dostawała sam antybiotyk i przyplątało jej sie wirusowe zapalenie gardła, dopiero wprowadzenie eurespalu pomogło i potem juz po odstawieniu antybiotyku dokończyłysmy kuracje eurespalem własnie :tak:
Tylko u nas na jednoczesne wprowadzenie antybiotyku i eurespalu wpadł dopiero 4 lekarz i moje biedne dziecko chorowało przez to dłuzej i niepotrzebnie zjadła 2 antybiotyki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dzięki Elfiku:tak::tak:

Własnie szukałam czegoś n/t, ale ty lepsza jesteś od fachowca.
Ja to mam tak zawsze, ze jak M choruje i dostaje antybiotyk to sto razy zastanaiwam się czy aby pediatra ma racje, ze go przepisał.
Mati moze jakos b.czesto nie choruje, ale np.w ubiegłym roku chorował 2 razy, praktycznie co pół roku i za jedym i drugim razem miał antybiotyk( ostre zapalenie gardła i angina), no i raz był katar, ale to już sama go pokonałam.

Dzięki Elfiku:tak::tak:

Własnie szukałam czegoś n/t, ale ty lepsza jesteś od fachowca.
Ja to mam tak zawsze, ze jak M choruje i dostaje antybiotyk to sto razy zastanaiwam się czy aby pediatra ma racje, ze go przepisał.
Mati moze jakos b.czesto nie choruje, ale np.w ubiegłym roku chorował 2 razy, praktycznie co pół roku i za jedym i drugim razem miał antybiotyk( ostre zapalenie gardła i angina), no i raz był katar, ale to już sama go pokonałam.
nie ma za co
Weronika jest tak często chora ze ja juz sama czsami wiem jaki lek jej w danym przypadku pomoze
a z tymi antybiotykami to nigdy nie wiadomo
ale skoro przez dwa tygodnie próbowas Matiego wyleczyc i Nurofen nie pomógł to widocznie sprawa jest powazniejsza
No sama nie wiem ale masz w domu drugie dziecko wiec lepiej teraz ostrzej zadziałac antybiotykiem niz potem leczyc dwójke maluchów
Zdrowka Mateuszkowi życze :elvis::elvis::elvis:

nie ma za co
Weronika jest tak często chora ze ja juz sama czsami wiem jaki lek jej w danym przypadku pomoze
a z tymi antybiotykami to nigdy nie wiadomo
ale skoro przez dwa tygodnie próbowas Matiego wyleczyc i Nurofen nie pomógł to widocznie sprawa jest powazniejsza
No sama nie wiem ale masz w domu drugie dziecko wiec lepiej teraz ostrzej zadziałac antybiotykiem niz potem leczyc dwójke maluchów
Zdrowka Mateuszkowi życze :elvis::elvis::elvis:
Też o tym właśnie mysle, że mam dwojke dzieci, w tym drugie niespełna 3-miesiączne.Lepiej nie ryzykowac.
Tym bardziej, ze Mati lata po całym domu, kicha-prycha,kaszle eh.....:-(

biedne maluszki, dla chorowitkow buziaki :cool2::cool2:

kasiu ciesze ze z malutka juz lepiej, oby tak daje, nie przestaje trzymać qciukasow!!

a ja własnie wrociłam od lekarza, diagnoza: nerwica plus mały refluks żołądkowy ( to tez podobno z nerwow i stad moje uczucie guzika w przełyku)
dostała milokardin i jakies tabletki osłonowe, mam sie przestac denerwowac ( jasne:dry:) wiecej relaksu, aaaa lekarka mówiła, ze chyba mam anemie, dała skierowania na wszyskie badania......
no i co mnie zdziwiło niskie cisnienie 100/60......a ja zawsze miała wyzsze, dlatego czuje sie taka "do dupy"
takze w poniedziałek ide sie kuc.

pogadałysmy jeszcze sobie chwile, Ona mowi, ze te przypadłosci moga byc własnie z przystłoczenia codziennoscia, kazdego dnia taka sama, nawet prucholodzy teraz jakos to nazywaja jakims syndromem, tylkio zapomnialam jakim......

ojj dziewczyny co sie dzieje :-(

tak sobie myslalam ostatnio czemu tak chorowito sie zrobilo i moze to dlatego ze taka plucha jest w kraju zamiast zimy???
taka pogoda sprzyja zachorowaniom....

Kasiu oby z Martynia szybko sie wszystko wyjasnilo i oby mala jak najszybciej wracala do zdrowia ;-)

Asiu :sorry2: trzymaj sie
ponoc solarium jest polecane zimą na przygnebienia i zle samopoczucia...moze sie wybierzesz?

reklama
Joasiu widzę że zwłaszcza Tobie przydałaby się już wiosenka:elvis:
musiałabyś wygospodarować jakiś dzień dla siebie
w miarę możliwości finansowych czasowych jakieś wygibasy, siłownia ...itp poszukać
tak żebys mogła sama wyjść z domku chociaz raz w tygodniu
odrazu lepiej byś się poczuła
u mnie świetnie to na mnie działa
mimo ostatnich trudnych chwil

ta zima taka dupiasta że szkoda tematu wszystkim się udziela

Elfik nasz przywódco medyczny
wiem że Nisia pięknie zajada lekarstwa ale może masz jakiś pomysł na podawanie antybiotyku klacid
jak podaje samego mała natychmiast zwraca

Do góry