reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

WITAM DROGIE PANIE,
Sluchamy radia. I Maciek się pyta co to jest "gorący przebój" :happy2:
:-D:-D:-D:-D:-D
widze ze temat kar, klapsow i lobuziakow poruszony. ciekaswe ze sie wypowiadaja (poki co) tylko mamusie chlopcow:blink: czyzby dziewczynki byly wzorowo grzeczne?;-)
bardzo zlozony temat. przyznam ze mi sie jeszcze nie zdarzylo uderzyc dziecka(nawet nie nakrzyczalam na malucha). i jestem raczej przeciwna. ale w tym wypadku mysle ze wiele zalezy od charakteru malucha. jedno dziecko reaguje na upomnienia, inne ma nutke ryzykanctwa i bedzie probowalo, a nuz jakos sie upiecze.
najlepiej to widzialam na teori supernianiowej, zeby nie pozwolic dziecku postawic na swoimi. Niccolo po dwoch minutach wycia ze nie chce podniesc rzuconej plyty, poddal sie. Szymek za to jest okropnie uparty i w takiej sytuacji rzucil sie na podloge i przez dobre 15 minut wyl zanim podniosl zabawke.
ale jest jeszcze cos waznego, moze nawet wazniejszego moim zdaniem. charakter rodzicow. ostatnio bylam swiadkiem jak dwulatek oberwal lanie za to ze....nie zdazyl do toalety i obsiusial troche spodnie.:baffled: to bylo koszmarne. glownie dlatego ze mama nie zapanowala nad emocjami swoimi i gdy malec rozplakal sie dostal ponownie w tylek z tekstem "teraz masz powod do placzu". dziecko rozplakalo sie niemilosiernie, a nastepnie probowalo(samo jeszcze roztrzesione) smiac sie przez placz patrzac na matke, ktora miala grobowa mine. takie w zasadzie "blaganie", zeby mame udobruchac trwalo jakies dwie minuty. cel osiagnal i mama sie usmiechnela, dzieciak byl przeszczesliwy, natomiast ja bylam przerazona!!!!:szok::no::shocked2:
zaczne od tego ze nie widzialam powodu zeby malec dostal lanie ze nie zdazyl do toalety. no coz wpadka. ale widok dziecka probujacego ublagac mame i jej kamienna twarz byl okropny.:-( szczerze to sie ledwo powstrzymywalam przed przerwaniem tej calej akcji. :no::-:)baffled:

reklama
ja też kilka razy w dupę dostałam, żyję i psychiki mi to nie wypaczyło, tylko na dłuższą metę nie da rady, no chyba zebym Micha odpieluchowała;-);-);-)
a ja mam taki obrazek z dziecinstwa ze bylam z rodzicami w kosciele i mama mi ciagle powtarzala zebym byla grzeczna. ja jej zupelnie nie rozumialam bo myslalam ze nie robie nic zlego. gdzies przed komunia zostalam wyciagnieta przed kosciol i oberwalam w tylek. pamietam ta scene bardzo dobrze. a zwlaszcza to ze nie rozumialam co takiego zrobilam co bylo "niegrzeczne". to mi teraz nasuwa mysl ze jednak takim szkrabom to trzeba konkretnie mowic "nie spiewaj w kosciele", "nie zaczepiaj pani", "nie rozrzucaj puzzli" bo stwierdzenie "badz grzeczny" moze byc niezrozumiane:tak:

Gazelka, jak napisalas ze Macius nie kuma ile ma trwac kara to mi przypomnialo, ze kiedys czytalam ze dopiero dzieciaczki w okolicach piatego roku zycia zaczynaja rozumiec pojecie czasu. dla dwulatkow stwierdzenia- zaraz, potem, jutro, wieczorem, za 10 minut, za tydzien itd, sa totalna obstrakcja. powinno sie mowic np: zamiast "potem sie pobawisz"- "jak zjesz obiad, pojdziesz sie bawic"; "wieczorem pojedziemy do babci"- "jak bedzie ciemno za oknem, pojedziemy do babci"; "za 10 minut pojdziemy czytac"- "jak zmyje naczynia, pojdziemy poczytac" itd
Alka jeszcze byla teoria ze kara siedzenia w pokoju powinna sie odbywac raczej nie w pokoju dizecka bo ma tam za duzo "atrakcji" i to przestaje byc kara. ale wiem ze na wiele dzieciaczkow i ich pokoj dziala. np na Milenke Lilki, czy na Weronike Elfika:tak: powodzenia!:tak:

Gazelka wygladasz przeslicznie!!!!!!:-):tak::-):tak::-):tak::-) gdzie sie obcinalas?

Iwon dziekuje za odp w kwesti przepisow bhp:-):tak: scignela mnie profesorka na uw zeby jej pomoc. miala taka ksiazeczke-sciage z przepisow bhp ale nie moglismy znalezc odpowiedzi.

Niania, co do odkurzacza to nie pomoge. mamy w domu trzy
-zelmer-wkurza mnie, a ta elektryczna szczotka co ma cuda dzialac jest do dupy!:no:
-philips z funkcja prania dywanow- ten mi pasi najbardziej ale wystarczy troszke krzywo worek zalozyc i juz cos mu sie kicka z obiegiem powietrza i nie ciagnie jak trzeba:baffled:
-rainbow-jak dla mnie pomylka po calosci. tylko ta opcja nalewania wody zamiast tradycyjnego worka mi sie podoba:nerd:
co do kolorku wlosow po obejrzeniu zdjec Triny i Agi stwierdzam, ze ten kolor jest zajebisty! jedno ale. dostalam olsnienia, ze oprocz oprawy i koloru oczu oraz karnacji, niesamowice wazna rzecza przy doborze koloru wlosow sa rysy twarzy! Triny i Aga wygladaja zajebiscie i wystrzalowo!!!!:tak::tak::tak:a tobie ten kolorek srednio pasi bo jak dla mnie masz zbyt wyrazista buzke. dlatego gorzka czekolada pasuje ci niesamowicie, a przy takim "karmelowym" cos sie kloci. ktoras sie ze mna zgadza?:confused:

wlasnie Aga nie wiem czy kolorek wyszedl na zdjeciach tak jak jest w rzeczywistosci ale pasuje ci on!:tak:

Ano :tak::tak::tak::tak::tak:
Ale jakoś bez entuzjazmu tym razem :no:
upiecz ciasto cynamonowe, ostrygi na kolacje i za kilka tygodni bedziemy ogladali suwaczek odswiezony;-)

naprawdę wyglądam inaczej? Bo już chcialam coś odmienić i naprawdę zrobić sobie nowy look :blink:

Wiecie, wbrew temu co piszecie, to przez zmęczenie spowodowane opieką nad maluchami w lustrze spogląda na mnie taka zmizerniała i postarzała twarz. Nie chcę lamentować, ale czuję, że straciłam taki blask i generalnie nie lubię na razie lusterka. Żadne kremy już nie działają na to co mi się nie podoba na buziaku, potrzebuję po prostu odpocząć (i nie o spanie bynajmniej chodzi, ale o odstresowanie, rozluźnienie).
Eeeech....
wiesz co Gazelka ja sie czuje podobnie. przesypiam 8 godzin i jestem zmeczona. na twarz patrzec nie moge. maseczki nie pomagaja. czuje sie zmeczona, zszarzala i generalnie jakas taka zaniedbana:baffled: dodatkowo dzis mi wyszla opryszczka na wardze :no:mam nadzieje ze to przez zime i brak slonca(bo po ostatnich kilku slonecznych dniach dzis w warszawie bylo ciemno:baffled:)

Zobaczcie jaką fajną komode znalazła mi nasza Joasia:-):-):-)
fajna, za ile?

Triny i Aga wygladaja zajebiscie i wystrzalowo!!!!:tak::tak::tak:a tobie ten kolorek srednio pasi bo jak dla mnie masz zbyt wyrazista buzke. dlatego gorzka czekolada pasuje ci niesamowicie, a przy takim "karmelowym" cos sie kloci. ktoras sie ze mna zgadza?:confused:
o Ty pipo jedna! :-p
Jak to ?:baffled:
buuuu to co ja mam teraz zrobić, ja nie chce ciemnych :sorry2:

695 PLN+ przewijak 150 zł
podobno mocna i solidna :-)

bez komentarza :dry:
wczoraj chwile posiedzialam to uzywalam myszki,potem zostalam wywalona i caaaaly dzien Karol przy nim siedzi :wściekła/y:
ja nie wiem jak mozna wszystko olewac i bawic sie komputerem :baffled:
nic go nie rusza...nawet uwagi mamy
no coz, czasem tez lapie takie akcje. pamietam ze kiedys z nowym aparatem fotograficznym to posiedzialam trzy dni z rzedu prawie ze o suchym pysku bo nawet na jedzenie nie mialam czasu!!!:-D:-D

Szymon wrocil dzis na lono rodzicow po 10 dniach u nas:baffled: tak jakos cicho i dziwnie bez niego:-(

Alka, no wychodzi na to, że w Tarnowie też masz sobowtóra :-) Ale za to twoje poczucie humoru jest absolutnie niepowtarzalne!!!!!!!!!!!!!!!!! :tak::tak::tak:;-)

reklama
Do góry