reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Oj dziewczynki, sezon chorobowy się zaczyna. U nas maciejkowy katarek też się rozwija. Dziś do kataru doszedł kaszel. Tak więc jesteśmy zapisani do lekarza na wieczór :tak:

Mam nadzieję, że wszystkie jak najszybciej uporamy się z chorobami i przeziebieniami i będziemy sie cieszyć urokami jesieni :-) I szczególne buziaki dla Joasi i Kubusia

reklama
Przekręciła się. O ile pamietam Elfiku to też mialaś ułożenie miednicowe. I nawet nie wiesz jakie to szczęście - przy główkowym człówiek sie rozpada :crazy:

Julka była "główkowa", rodziłam naturalnie bez żadnego znieczulenia, przeżyłam:rofl2: chociaż moja trauma poporodowa trwała dobry rok:-p

No a dzisiaj witam z koszmarną migreną i wielką @:eek::sick::sick::sick:(nie będę majówką:zawstydzona/y:)

Wlasnie wyszla kandydatka na opiekunkę. Maciek zachowywal się przy niej okropnie! A babka jak dla mnie za bardzo "zdecydowana". Chyba nasze temperamenty by się wykluczały. Na dodatek ciągle klepała małego po tyłku :dry:

Jestem bardzo rozbita po tym spotkaniu. Niby babka pogodna, miła, ale coś mi nie pasowała. Za bardzo miała wyuczony u smiech albo co... No nie umiem nazwać co mi przeszkadzało. Ale lepiej takiej opiekunki nie zatrudniać, jak myślicie? Bo przecież ja też będę podczas Jej pracy w domu i jak chemii między nami nie będzie to nic dobrego nie wyjdzie z naszej współpracy.

Dziewczyny jeszcze sie Wam nie chwalilam, ze moja siostra wygrała konkurs u swojego meża w pracy na projekt zgodny z tematem "wykorzystanie wizerunku pkin w zwiazku z EURO" (coś w stylu logo, co by mogli to potem wykorzystywac na koszulkach, kubeczkach i innych bzdurkach). Zajęła 1 miejsce i dostała 3000 zł :-):-):-)

No, ja też miałam miednicowe prawie do końca. W piatek wieczorem ginka potwierdzila, że mała sie przekręciła i że jednak nie będzie cesarki a w nocy z soboty na niedzielę zaczęłam rodzić. Za dużo czasu to nie mialam na przyzwyczajenie się do mysli, że jednak będę rodzić siłami natury...

Ja się właśnie bardzo bałam takiego scenariusza, gdyż już się nastawiłam na cesarkę. No i Maciek się nie przekręcił, a Jagódka dość długo zmieniała pozycję. TEraz jednak jest już główka na dole tak nisko, miejsca malutko, raczej się nie przekręci.

Zmykam na spacer.

Dużo zdrówka dla Kukiego:elvis::elvis::elvis:
Najważniejsze, że jest rozpoznanie, teraz będzie prawidłowe leczenie i będzie wszystko dobrze!
Najgorsze są sytuacje kiedy nie wiadomo o co chodzi.

Ja przebadałam Julkę na obecność robali, na szczęście ich nie ma. Odetchnęłam z ulgą.
Będziemy szukać innych przyczyn chrypki, braku apetytu i anemii:baffled:

Dużo zdrówka dla Kukiego:elvis::elvis::elvis:
Najważniejsze, że jest rozpoznanie, teraz będzie prawidłowe leczenie i będzie wszystko dobrze!
Najgorsze są sytuacje kiedy nie wiadomo o co chodzi.

Ja przebadałam Julkę na obecność robali, na szczęście ich nie ma. Odetchnęłam z ulgą.
Będziemy szukać innych przyczyn chrypki, braku apetytu i anemii:baffled:

UFF, super ze robali nie ma :tak:

Elfiku, fajnie wzgladasz z nowa fryzurka :-)

reklama
Do góry