reklama
nenius
Przyjaciółki 2008
aaaaaaa i jeszcze Wam nie opowiadałam o urządzonej ostatnio przez moja córcię pokazówce. No więc zaczęło sie od tego, że mimo siedzenia od dłuższego czasu na dworze na upoale nie chciała się nic napić. No więc zarządzilam, ze ma wypić jednego łyczka i wtedy z nia pojdę tam gdzie mnie ciągnęła. Oczywiscie ustapić nie chciała, zaczęło sie marudzenie, płacz - w końcu stwierdziła, ze ona się "z cycusia" napije. Wiec ja na to dobrze to to będzie taki cycuś, położyłam ją sobie na kolanach, jak przy karmieniu z piersi i dałam niekapek do buzi. Nawet sie trochę napiła, ale tak ja rozwscieczyło, że jednak stanęło na moim, ze dopiero zacząłsię płacz, szlochy itp. (mimo że usiłowalam ją chwalić za to, że wypiła i bawic w to co wczesniej chciała).
Ale najlepsze było to, jak mówiła do mnie; "mamusiu, ja płaczę!!!!!!!!!!!!!!" (chyba jestem dziwna, ale normalnie mnie to śmieszyło). Odpowiedzialam, że widzę, że płacze, ale ja płakania bardzo nie lubię i jak przestanie to sobie porozmawiamy, pobawimy się... Na i po dłuższym czasie wypełnionym wyciem i zawodzeniem moje dziecko stwierdziła "ja już nie płaczę". A ja na to "to super, jak już nie placzesz to zaraz Ci opowiem bajeczkę" - i opowiedziałam (o łabądku ). A teraz juz drugi dzień z kolei słyszę od mojego dziecka "ja nie placzę, mamusia opowie bajeczkę o łabądku" :-)
Ale najlepsze było to, jak mówiła do mnie; "mamusiu, ja płaczę!!!!!!!!!!!!!!" (chyba jestem dziwna, ale normalnie mnie to śmieszyło). Odpowiedzialam, że widzę, że płacze, ale ja płakania bardzo nie lubię i jak przestanie to sobie porozmawiamy, pobawimy się... Na i po dłuższym czasie wypełnionym wyciem i zawodzeniem moje dziecko stwierdziła "ja już nie płaczę". A ja na to "to super, jak już nie placzesz to zaraz Ci opowiem bajeczkę" - i opowiedziałam (o łabądku ). A teraz juz drugi dzień z kolei słyszę od mojego dziecka "ja nie placzę, mamusia opowie bajeczkę o łabądku" :-)
Kurde zlał się znowu. Tym razem na balkonie :sick:Czyżby to był ten dzień kryzysowy, o którym pisałaś Elfiku?????? Tak źle, jak dzisiaj to było tylko w pierwszy dzień nauki
Z tym siusianiem to chyba tak juz jest. Mój Maks chyba najdluzej ze wszystkich jest bez pieluchy w dzień i ...nadal mu sie zdarza zlać w portki. I to wcale nie jeden raz na sto , tylko tak mniej wiecej jeden na 45 Ma takie dni kiedy wcale nie woła tylko leje, potem staje nad kałużą siusiuków i dochodzi do wniosku, ze to było przegiecie i za tak nie wolno. No ale cóż:dull: juz sie przyzwyczaiłam...Całe szczescie kupę w majtki obi jedną na 80 wiec trochę lepiej to wypada
W nocy nadal śpi z pieluchą bo przed snem pije duzo, w nocy czesto tez, czasem jezscze mleczko i pompuje do srodka. Choć zdarzaja mu sie noce - taka jak dziś - ze budzi się z zupełnie sucha pieluchą
Ostatnio obudził sie o 5 rano i rozpaczliwie wołał "mamuniu kupę " wiec ja nadleciałam z nocnikiem .. Maks usiadł i przysypiał na nocniku próbując zrobic kupkę a ja stałam nad nim z taką miną :dull: hihihi
Klaudia
Lipcóweczka 2005
No super to musiało wyglądać, hihi :-)Ostatnio obudził sie o 5 rano i rozpaczliwie wołał "mamuniu kupę " wiec ja nadleciałam z nocnikiem .. Maks usiadł i przysypiał na nocniku próbując zrobic kupkę a ja stałam nad nim z taką miną :dull: hihihi
A ja widzę światełko w tunelu.:-)Maciuś właśnie zawołał, że chce siku!!
elen_dir
Lipcowa mamusia Julenki
ja w krytycznych momentach (tzn. "nie! nie cę pić!") mam zawsze pod ręką am-siu-sia! czyli arbuza, który jest doskonałym zamiennikiem wody mineralnejaaaaaaa i jeszcze Wam nie opowiadałam o urządzonej ostatnio przez moja córcię pokazówce. No więc zaczęło sie od tego, że mimo siedzenia od dłuższego czasu na dworze na upoale nie chciała się nic napić. No więc zarządzilam, ze ma wypić jednego łyczka i wtedy z nia pojdę tam gdzie mnie ciągnęła. Oczywiscie ustapić nie chciała, zaczęło sie marudzenie, płacz - w końcu stwierdziła, ze ona się "z cycusia" napije. Wiec ja na to dobrze to to będzie taki cycuś, położyłam ją sobie na kolanach, jak przy karmieniu z piersi i dałam niekapek do buzi. Nawet sie trochę napiła, ale tak ja rozwscieczyło, że jednak stanęło na moim, ze dopiero zacząłsię płacz, szlochy itp. (mimo że usiłowalam ją chwalić za to, że wypiła i bawic w to co wczesniej chciała).
i szczerze mówiąc wcale sie Darii nie dziwię, ze sie zdenerwowała za takie oszustwo też byłabym wsciekła a z autopsji wiem, jak potrafią złoscic sie dwulatki
Ostatnio obudził sie o 5 rano i rozpaczliwie wołał "mamuniu kupę " wiec ja nadleciałam z nocnikiem .. Maks usiadł i przysypiał na nocniku próbując zrobic kupkę a ja stałam nad nim z taką miną :dull: hihihi
a u nas w tym czasie słychac stanowcze: "mama papa, Julia kupę potem psyjdź"
a w sprawie sukienki:
nenius
Przyjaciółki 2008
Elen sukienka bardzo mi się podoba
a w sprawie sukienki:
no fajowa fiu fiu
A skąd taka jesli mozna?
reklama
elen_dir
Lipcowa mamusia Julenki
no fajowa fiu fiu
A skąd taka jesli mozna?
z Mango :-)
nooooo i cerwonaŁadniutka ta szara, ale kiecka Martusiowa chyba bardziej mi się podoba