reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

dwa tygodnie temu robiłam test, wyszedł pozytywny, w środę byłam u lekarza ale nie był w stanie jeszcze stwierdzić ciąży, zrobiłam kolejny test także wyszedł pozytywny. Mam nadzieję, że to ciąża bo tak długo na nią czekałam.Mam sporo objawów: nudności, obrzmiałe piersi, zawroty głowy, zgagę. Lekarz stwierdził u mnie torbiela, mam nadzieję, że to nie zafałszowało wyniku testu. Jak dobrze pójdzie to będę rodzić w drugiej połowie lipca. Pozdrawiam wszystkie lipcowe mamusie, zwłaszcze te niepewne.

reklama
Czesc Mamusie!
Ja w poniedzialek ide do lekarza i moze w koncu
bedzie widac dzidzie,bo na ostatnim usg lekarz
nie znalazl plodumale stwierdzil,ze jestem w ciazy.
powiedzial,ze moze byc za wczesnie,zeby bylo widac.
Już nie moge sie doczekac...:(
Pozdrawiam Wszystkie przyszle Mamusie!!!

A jesli chodzi o objawy,to:
jem jak swinka,troche mnie mdli i raz wogole nie moge patrzec na jedzenie a innym razem sie opycham.
Poza tym mam lekkie bole jak przy miesiaczce,kreci mi sie w glowie
i zaczyna mnie lapac sennosc tak kolo 15 godziny.
STRASZNE!!!
A tak poza tym super!!!
Ciesze sie chociaz to nie planowana ciaza... :wink: :wink:

zapomnialam dodać,że jestem strasznie nerowa ostatnio i sie na byle co zloszcze...nie lubię tego u siebie :roll:

moj numer GG:5846764

Witam wszystki lipcowe mamy !!!!! :lol:
cieszę się ,że jest taka stronka i można wymieniać swoje spostrzeżenia, obawy..itd. tymbardziej(tak jak to jest w moim przypadku)jest to pierwsza ciąża...od czasu mojego ślubu(a w grudniu będzie to rok) staraliśmy się z mężem o dzidziusia, ale niestety nie przynosiło to skutków :( zaczęliśmy myśleć o wizycie u jakiegoś specjalisty, aż tu nagle taka niespodzianka :p okresik się spóźniał (czego nigdy do tej pory nie było) no i zrobiłam teścik- nawet dwa razy.. pokazały się dwie kreseczki..jestem bardzo szczęśliwa. Z moich wyliczeń wychodzi ,że rozwiązanie ok 9 lipca, ale u lekarza jeszcze nie byłam więc mam jeszcze troszkę obaw :( czasem martwię się , czy na 100% jestem w ciąży. Wizyte mam dopiero na piątek - bo moja gin. stweirdziła,że wcześniej to i tak nie wiele można zobaczyć..no i tak siedzę sobie i czekam kiedy to nastąpi..czasem mam mdłości, a czasem siedze pół dnia na ubikacji..nie wiem, czy to normalne? piszcie babki co u Was, jak to wszystko mija :) i trzymajcie się wszystkie cieplutko..a mam jeszcze jedno pytanko do bardziej doświadczonych, co z seksem w czasie ciąży, czy to aby nie jest niebezpieczne? pozdrawiam

Czesc Babeczki!
strasznie fajnie, ze nas tu przybywa :D :D co do pewnych niedogodnosci to hm...jak na razie jest lepiej niz za pierwszysm razem :) tylko kreci mi sie w glowie, mam ochote na kapuste kiszona (za pierwszyym razem byly to ziemniaki-w kazdej postaci) spac mi sie chce okrutnie i tez bywam rozdrazniona...poza tym jest swietnie :D :D mrtwie sie tylko troszke o mojego synka ma dopiero 10 miesiecy i ta druga ciaza jest dla nas duzym zaskoczeniem (ale radosnym :D :D ) tyle tylko ze chcialabym Temu Maluszkowi(ktory wlasnie czolga sie pod stolem) zapenic jak najwiecej czulosci i tak bardzo sie boje by nie poczul sie odtraconygdy juz drugiemalenstwo sie pojawi w nazym domku.Mam nadzieje ze jakos sie to nam wszystko pouklada :wink: a narazie jesli tylko bede potrafila sluze Wam pomoca
serdecznie Was pozdrawiamy :D trzymajcie sie cieplutko bo zima idzie no i piszcze co sie z Wami dzieje

Witam serdecznie wszystkie kobietki.Mam synka który ma 19 miesięcy i zdaje się ze 27 lipca będzie mieć juz rodzeństwo.Bardzo chciałam aby synek miał brata lub siostrę(bo ja jestem jedynaczką i zawsze z tego powodu troszkę cierpiałam)ale kiedy w czoraj okazało się że najprawdopodobniej jestem w ciąży troszkę mną zachwiało.Cieszę się i jednocześnie boję -jak ja sobie poradzą z 2 szkrabów,no i jak ten fakt przyjmie starszy synek?!Ale staram się być dobrej myśli,jakos to będzie mam nadzieję,Dorianek w końcu jest coraz starszy i bardziej samodzielny...
Moja ciąża narazie objawia się lekkimi mdłościami,zawrotami głowy i ogromną sennością.Zupełnie inaczej niz przy pierwszej ciąży i całe szczęście bo w tedy przeprowadzałam cało dniowe jednostronne rozmowy z muszlą klozetową :) bo cały czas wymiatowałam.Pozdrowionka dla wszystkich ciężaróweczek :D

Ja tez do Was dołączam, termin na 2 lipca. Na razie samopoczucie w kratkę, a.le już jestem po USG i z dzidzią wszytko dobrze, więc te dolegliwości mogę znieść. To będzie moja pierwsza pociecha.
Magda

Czesc Dziewczyny!!
Jestem po wizycie u gina i usg...
na zdjeciu wyszla mala biala kropeczka.to moje malenstwo :p :p

U mnie w pracy juz wiedza.
musialam powiadomic,zeby mnie przeniesli do lzejszej i bezpiecznej pracy bo pracuje na lini produkcyjnej i w pomieszczeniach zagrozonych oparami chemicznymi(a to szkodzi dzidzi)
Jutro bede wiedziala czy i kiedy mnie przeniosa no i gdzie

Moje objawy:
-okropne bole glowy
-opuchniete i bolace nogi
-zjadanie wszystkiego(slodkie i slone)w duzych ilosciach
-czasem bole brzucha(lekkie skorcze)
-mam wielki brzuch i ciasne spodnie(ale waga caly czas ta sama-dziwne!)
-wiecznie chce mi sie spac...

A jak u was?
dlaczego tak malo piszecie?
pozdrawiam Mamy i fasolki

gosia22 i Kropeczka(w brzuszku)

Dziewczyny czasem wchodze na inna stronke,tam na lipcowym duzo wiecej sie dzieje.teraz mierzymy sobie brzuchy na wysokosci pepka...
te forum jest na noworodku

reklama
Witam Was wszystkie lipcowe mamusie, razem z brzuszkami!!
Ja mam termin okolo 10 lipca, przynajmniej z moich obliczen... Co na to lekarz - nie wiem, bo jeszcze nie byl w stanie mi na 100% nic powiedziec...
Chcial, zebym przyszla do niego prywatnie na USG, ale nie poszlam. A to dlatego, ze w najblizszy poniedzialek mam kolejna wizyte w przychodni i tam bede sie domagac USG. Za darmo..... :)

Moje dolegliwosci typu wymioty i dosc mocne bole podbrzusza juz jakby minely, za to pojawilo sie tak niesamowite zmeczenie w godzinach poludniowych, ze bez drzemki ani rusz... :) wlasnie spogladam na lozeczko... :)

Caluje was wszystkie mamusie w sam srodek brzucha!
Dawajcie znac co u was slychac! Koniecznie!

Do góry