reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Wiecie co tak się zastanawiam, czy nocne problemy ze spaniem naszych maluchów dotyczą tylko dzieci karmionych piersią, czy butelkowym też się one zdarzają?

Koleżanka w innym wątku umieściła cytat z jakiejś mądrej książki: "niemowlęta, które wcześniej przesypiały całe noce, po pewnym czasie mogą zacząć ponownie się budzić. Jeżeli w ciągu dnia dziecko bardziej do Ciebie lgnie i wymaga większej uwagi niż dotychczas, to jego nocne budzenie może być normalnym elementem procesu jego rozwoju. Do sytuacji tego typu dochodzi zazwyczaj około 6 i 2 tygodnia, a później 4 i 6 miesiąca. Twój maluch może w ten sposób sygnalizować głód, więc podawaj mu nieco więcej mleka w ciągu dnia."

Podobno jest to też znak do wprowadzania pierwszych stałych pokarmów.
I co tu robić?
Kolejna wizyta u pediatry dopiero 29 listopada na trzecim szczepieniu.

Martuska pisze:
Co do pieluch to na Alka nie ma nieprzeciekajacych.

A może spróbuj większy rozmiar?
Ja zapakowałam swoją na próbę w pampersa 4 i powiem szczerze- R E W E L A C J A !
Jak skończymy combo pakę trójeczek to już będę kupowała rozmiar 4 (od 7kg do 18kg chyba)

A jeśli chodzi o dietę to ja już od dawna jem zupełnie wszystko i mała jakoś daje radę.
Jedynie cytrusy jej chyba nie podchodzą za bardzo. Wczoraj wciągnęłam owoc khaki i dziś Julka miała na buzi kilka krosteczek. Dziś miałam dzień mandarynkowy, zobaczę jak jutro będzie wyglądała jej skóra.

reklama
ja tez staram sie jest wszystko, ale unikam jeszcze cytrusow, wzdymajacych i czekolady!!!i ostrych rzeczy jeszcze nie jem!!!

u nas tez ostanio czestrze budzenia w nocy........do 5 razy, mam nadzieje, ze to przejdzie!!!!!
e_mamo....pewnie masz racje z tym cyctatem!!!!ale ja sama nie wiem z czego to!!!

Udalo mi sie dobrnac do konca ;D

Ja tez jestem rocznik 78 - rzeczywiscie duzo nas ;D. Czyli niebawem dolacze do kobietek ktore skonczyly juz 27 lat :(.

Kasiu gratuluje Martynkowego wyniku badania ;D

U nas Jas tez ostro w nocy zaczal sie wybudzac a juz pieknie sypial. Moze emama ma racje, wiekszosc z nas ktora ma teraz problem z budzeniem sie dzieciaczkow karmi wylacznie piersia. Ja od stycznia ide do pracy i juz musze zaczac powoli wprowadzac inne produkty niz moje mleczko - planuje juz od tego weekendu. Poinformuje czy przynosi to efekt w postaci mocniejszego spania.

Moj Jas tez jest bardzo "kupkowy" - 5,6 kupek dziennie, dlatego pierwszym produktem ktory dostanie bedzie marcheweczka - zobaczymy czy spadnie ilosc kupeczek ;D

Joasiu co do zabezpieczania - ograniczylismy seks w "czystej formie" - dajemy szanse naszej kreatywnosci ;), no i korzystamy z prezerwatyw jak juz "penetrujemy". To na chwilke musi wystarczyc.

Dzieciaczki przepiekne i ja sie musze zmobilizowac do wstawienia zdjec ;D

Witam
W koncu mogę cosik napisać.

My dzisiaj z Olivką także po szczepieniu jesteśmy i odkąd tylko weszłyśmy do lekarza zaczęła wyć i nie dało rady ją w żaden sposób uspokoic.
Co do jedzonka to już jem wszystko no moze oprócz cytrusów.
Co do rocznika to jestem 80r. z lipca 21 i tak sobię myślałam że córcia zrobi mi prezenta na urodzinki jednak niestety urodziła się 31 lipca więc to już jest lew i chyba po części znaki mówią prawdę bo Olivka lubi być w kręgu zainteresowania i właśnie mało mam czasu podczas dnia aby do was zaglądnąć a już o napisaniu czegoś to nie wspomnę z czego póżniej po przeczytaniu kilku-/nastu stron mam mętlik w głowie i nie pamiętam co która z gdzie i jak z was pisała i proszę o zrozumienie.

Co do wprowadzania nowych pokarmów ponieważ karnię piersią to poczekam raczej do 6 miesiaca natomiast na dzień dzisiejszy przy najbliższych zakupach kupię soczek jabłkowy i zobaczymy czy będzie niuni smakowało czy nie.

aniu dzieki za informacje, my teraz tez stosujemy zupelnie to samo co Wy:)

moj maluszek juz spi, zobaczymy ile????????mamnadzieje ze moze tak do 2.............eh

reklama
Joaska pisze:
moj maluszek juz spi, zobaczymy ile????????mamnadzieje ze moze tak do 2.............eh

ja się nawet nie łudzę Joasiu :) na bank czeka mnie karmienie koło północy, a spanie do 2 hehe, marzenie....

Do góry