reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

dzięki tusia zakupie jutro nivełkę :) a to nasze łóżeczko już złożone, tylko kot nam sie tam wpycha

untitled1copy7gc.jpg
img4204copy6vy.jpg

img4208copy1ue.jpg
img4212copy6ef.jpg

reklama
Kredko No skurcze, bole powinny byc podobne w odczuciu do tych menstruacyjnych, powinny stawac sie regularne i co raz to bardziej nasilone, ale to nie regula. Napewno bole nie jest ciagly. Z tego co pisaly dziewczyny to czesto skurcz idzie od gory w dol. No kurcze chcialabym pomoc, ale sama czekam na te skurcze ;) Podobno to sie wie 8)

gaga piekne lozeczko :)

ja myślę że nikt jeszcze nie przegapił swojego porodu ;D Kredka daj znać jak cie rzeczywiście ruszyło, tak czy inaczej trzymam kciuki

"Przegapil", dobrze powiedziane gaga :laugh: Ale wiesz, ze jednak byly przypadki nawet tu na forum, ze dziewczyny caly czas nie byly pewne. Noi czytalam tez o tym, ze czasem ta pierwsza faza taka utajona, ze dopiero pod samitki koniec rozwierania szyjki kobieta moze sie "spostrzec". Ale mysle, ze ja do takich szczesciar sie nie zalicze ;)
A wogole to taka melancholia bez powodu mnie ogranela dzisiaj, ze najchetniej to bym sobie poryczala, tylko sie tak wstrzymuje, bo skoro powodu nie mam, to co ryczec bede. Maz w pracy caly dzien i nawet nie ma sie do kogo przytulic :(

Hej :)
U mnie dzis zmiana nastroju. Juz chce rodzić i mieć dzidziusia juz w domku :-) Brzuch mój pęka. Mam tak napreżona skóre że mam wrażenie że zaraz mi peknie i wypadnie dzidzia. Własnie byłam na osiedlowym boisku gdzie mój mąż z sąsiadami grał w piłke. Ledwo wróciłam do domu. Słowo daje,szłam jak kaczka. Pierwszy raz mi sie coś podobnego zdarzyło.

Hej dziewczyny!
Z tym dopajaniem to u mnie w szpitalu rowniez mowili zeby nie dopajac. Ja nawet jakbym chciala to nie bardzo moge, bo mam nawal mleka. Piersi mi pekaja. Szczerze mowiac, zgodnie z radami poloznych - zachowuje sie jak czlowiek pierwotny i chodze po domu bez stanika, z odkrytymi piersiami, co chwila klade na nie zamrozone liscie kapusty. Tak wiec początki macierzynstwa kojarza mi sie z zapachem kapusty ;) ;D

Gazelaczku jestem pod ogromnym wrazeniem tego co napisałas i zdjec które ogladałam. Pozdrawiamy ( ja i Michał) Was serdecznie, śliczna z Was rodzinka. Az miło popatrzec. Znów nie moge sie doczekać kiedy nasz Maksio bedzie z nami  :)

Nianiu, wiem ze czekanie jest okrooopnie meczące. Ja mialam to szczescie, ze po pierwsze bylam umowiona na cc, a po drugie, ze i tak wczesniej odeszly mi wody. Do konca dokladnie nie nadrobilam zaleglosci z forum, ale doczytalam ze bylas w szpitalu. Moze na Solcu? Smiesznie by bylo, gdybysmy jednoczesnie tam lezaly :) No i szkoda, gdybysmy o tym nie wiedzialy. Mam nadzieje ze juz wszystko w porządku z Maksem?

Trzymajcie sie dziewczyny, ktore jeszcze oczekują. To juz naprawde kwestia dni. A potem Wasze szczescia będą z Wami. Trzymam kciuki i powodzenia!!!!! :-*

I jeszcze chcialam bardzo podziękować dziewczynom, które prowadzimly dzial maleństw w czasie mojej nieobecnosci. A więc straaaaaasznie DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!! :D :D :D

Postaram sie teraz uzupelniac liste dalej. Ale tez przepraszam gdy nie bede tego robic od razu, Bo jednak Macius jest absorbujący i juz tak czesto nie bede tu pewnie mogla zaglądać :( ... Wlasnie ide zaraz na kąpanie mlucha - pierwsze w naszym domku! Mam nadzieje ze mu sie spodoba. Ale mam stracha :p

reklama
a ja na chwilke wskakuje

Tusiu ja leze w szpitalu w ktorym pracuje moj lekarz a pozatym to jedyny szpital w mojej miejscowosci
mam szpitale dwa ok 35km ale sa one znacznie gorsze i stamtad pacjentki przyjezdzaja do nas rodzic bo u nas jest wysoki standart no i lekarze bardzo dobrzy
choc slyna z tego ze wola aby pacjentki ktore maja predyspozycje rodzily naturalnie bo to lepiej i dlatego z cc czekaja dlugo

no moze ich bronie teraz ale wiem ze chca dobrze :)
dzis bylam na kontroli i tetno malej jest dobre

Nianiu kogo pytam o ten olejek nikt nie slyszal o czyms takim
gdzie sie go kupuje i ile kosztuje???

pozdrawiam

Do góry