reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Tylko z problemami tradzikowymi. Na suchosc nie narzekam, tu akurat jest w sam raz ;) jesli dziala to czemu nie :D
hmmm, pomyślę, czy mogłabym coś takiego wykombinować, tylko niebardzo mam jak przetestować, bo ja mam w ciąży mocno suchą skórę, zwłaszcza na policzkach ;)
ale - za jakiś tydzień będę wiedziała, jak ta receptura się sprawdza na problemy skórne, to napiszę ;)

Ale tak całkiem serio - mnie pomógł na problemy skórne olej tamanu, dlatego jest głównym składnikiem czynnym kremu (plus kilka stricte nawilżających i odżywczych), ale jakbyś kupiła sam olej tamanu, to możesz najpierw jednorazowo spróbować stężony na skórę (najpierw proponuję próbę w zgięciu łokcia, bo jednak skóra w ciąży może różnie reagować), a jak będzie widać, że działa, to możesz do swojego kremu nawilżającego dołożyć parę kropel i wymieszać - powinno pomóc :)

reklama
Aga ja nie mogę nadążyć za synkiem :/ Ciebie dziecko nie zameczy:D
może coś w tym jest ;) ogólnie jestem dość trudno zamęczalna :rotfl:
choć koleżanka biegała z synkiem w wózku (takim, jak chcę kupić), tzn brała go na dłuższe biegi, młodemu się bardzo podobało, tylko co chwila wołał "mama, szybciej!":p
(w wózku można spokojnie biegać z dzieckiem do 30kg, jako przyczepka dużo więcej, czyli tak naprawdę do momentu przesiadki na własny rower)

Chodzisz na kwas w ciąży? A jakie są w ciąży dozwolone oprócz hialuronowego?

zaczęłam terapię kwasami w listopadzie, ale przerwałam kiedy dowiedziałam, się o ciąży. Jak lekarka stwierdziła, że można (po działa powierzchniowo) to nie zdążyłam pójść, bo musiałam położyć się do łóżka. Robiłam wstępny research i wyszło, że większość owocowych kwasów jest ok. Ale nie konsultowałam tego jeszcze kosmetologiem – dam znać jak znowu wkręcę się w temat :)

Czyli do Tarnowskich Gór wcale nie daleko bo ja tam mieszkałam miejscowość obok :D ale od 3 lat DE ale jak będę w Polsce to Olka ogarniemy i się spotkamy to bliziutko :)

pochodzisz spod TG? Ja mam tam rodziców i bywam tam 1-2 razy w miesiącu

Ledwo was nadrobiłam, jeden poranek i juz było ponad 40 stron:-D

Dziewczyny z Krakowa polecicie dobrego ginekologa? Bede w kwietniu w PL i chciałam na USG i do ginekologa podejść.

Na USG szczególnie genetyczne polecam Annę Totko z Pro Creative

Dziewczyny, a te ktore sa w ciazy po raz drugi, trzeci, czwarty, to juz wszystkie ruchy czujecie? Jak juz ktos pytal, to wybaczcie, ale nie zauwazylam. Sama jestem w 3 ciazy, dzis mam tydz 15+4 a ruchow wcale nie czuje.

xrotgov3q3o4y33i.png

Ja nie czuje jeszcze. Lekarka mi dzis powiedziała że jeszcze z 10 do 14 dni. Dziś 15t+3d

może coś w tym jest ;) ogólnie jestem dość trudno zamęczalna :rotfl:
choć koleżanka biegała z synkiem w wózku (takim, jak chcę kupić), tzn brała go na dłuższe biegi, młodemu się bardzo podobało, tylko co chwila wołał "mama, szybciej!":p
(w wózku można spokojnie biegać z dzieckiem do 30kg, jako przyczepka dużo więcej, czyli tak naprawdę do momentu przesiadki na własny rower)
Podziwiam ja jestem padnięty już koło południa zwykłymi domowymi obowiązkami, pranie prasowanie sprzątanie gotowanie no i opieka nad synkiem :)

no tak, człowiek tego nie docenia do momentu, gdy sam nie może sobie ukroić chleba albo odkręcić 2l butelki wody, bo "za ciężka"..
u mnie ubytek mięśni na nogach widać gołym okiem, mąż się śmieje, że teraz może objąć moje udo w dwie ręce, a wcześniej nie mógł, no ale miałam z czego tracić ;)
a jeśli chodzi o spadek formy - to normalne, że w 3 tygodnie sporo ubyło, więc zależy, jaką formę miałaś miesiąc temu - jeśli "przeciętną", to zupełnie normalne, że masz zadyszkę - przejdzie :)
u mnie po 2 miesiącach nadal nie mam zadyszki wchodząc na 3 piętro, choć wchodzę powoli, ale we wrześniu wbiegnięcie do Chatki Puchatka z plecakiem, pobiegnięcie 10km na basen po czym przepłynięcie paru km, przejechanie na rowerze prawie 50km po górach albo pobiegnięcie na odwiedziny do mamy 25km dalej nie było dla mnie problemem, więc nawet jak dużo formy stracę, to powinnam całkiem normalnie funkcjonować, a potem kondycja wróci - już ja się o to postaram ;)

Wow! imponujesz mi co raz bardziej! Ja jestem przeciętniakiem, dodatkowo od listopada nie ćwiczyłam przez nudności. Ale za to po urodzeniu.... sześciopak!! buehehehehehehehe :D

reklama
pochodzisz spod TG? Ja mam tam rodziców i bywam tam 1-2 razy w miesiącu

Na USG szczególnie genetyczne polecam Annę Totko z Pro Creative

Ja nie czuje jeszcze. Lekarka mi dzis powiedziała że jeszcze z 10 do 14 dni. Dziś 15t+3d

Tak :) do TG mam 10 minutek autem :) to możemy kiedyś się zgadać jak ja będę w Polsce a Ty u rodziców:)

Do góry