reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Witajcie. Ja tez jakos spac nie moge juz coraz gorzej mi sie spi budzilam sie w nocy ... Pewnie w ciagu dnia bedzie jakas drzemka. Pocieszajace jest to ze dzis przyjdzie prawdopodobnie moja paczka pieluszkami butelkami rozkiem i przewijakiem i kilkoma rzeczami. Zdrowka dla chorych dziewczyn i dzieciaczkow. Powodzenia na wizytach ;)

reklama
A tak w ogóle, to rozpakowałam zamówienie z gemini...
Pominę fakt, że miałam jakąś pomroczność, zamiast podkładów 60x90cm zamówiłam 40x60cm, i dodatkową "nadplanową" paczkę majtek dla siebie, ale poza tym nie jest źle [emoji6]
Zobacz załącznik 847733

Mam 2 rodzaje wkładek poporodowych (na wypadek alergii....), wkładki laktacyjne, parę drobiazgów (jak octanisept, alantan czy sól fizjologiczna), itd. [emoji16]

Będę musiała zamówić jeszcze te duże podkłady, ale to nie z gemini, tylko przy okazji jakiegoś innego zamówienia ;)

Z ciekawostek - zamówiłam cienkie podkłady higieniczne sopelek - pomyślałam, że mogą się przydać... Gdyby ktoś chciał, to są mega cieniutkie, niewiele grubsze od flizeliny, jak cienki papier, ale na folii, więc nie będą przeciekać
Zobacz załącznik 847734

Taki gadżet, który przyjaciółka testowała, i kilka razy uratował ją przy kolce (mała miała na początku straszne....)
Zobacz załącznik 847735

I na koniec porównanie dwóch rodzajów majtek [emoji23]
Zobacz załącznik 847737
Zobacz załącznik 847736

Rozmiar wg metki powinien być mniej więcej taki sam, te z akuku wydają się mniejsze, no mają więcej gumek - podejrzewam, że będą lepiej się trzymać [emoji6]
Jak ktoś chce, mogę potem zmierzyć, na ile się jedne i drugie rozciągają itd [emoji6]
(sesji zdjęciowej w majtkach nie będzie, ja tak nie potrafię...)
Zobacz załącznik 847737
Zobacz załącznik 847736

Aha, dobrze, że wzięłam M, i tak będę miała zapas, nawet przy tej mega wkładce [emoji6]
Poszalalas[emoji16]

Nom a gdzie obiad pranie prasowanie sprzątanie ....ale damy radę ;) najważniejsze żeby było zdrowie ;)
Pranie to u mnie zawsze od 6 rano idzie☺️ co do sprzątania to roznie to wyglądało czasami z czyms trzeba odpuscic chociaż teraz mi odkurzacz sam będzie po domu biegal☺️ mam nadzieję, że się sprawdzi. Obiady dobrze wymyślać takie na dwa dni chociaż☺️

Te drugie majtki co masz na zdjeciu mi się swietnie sprawdziły teraz kupiłam tylko takie
Ja nie miałam pewności, więc zamówiłam 2 rodzaje, ale patrząc na zdjęciach, to też wydaje się, że powinny się lepiej trzymać :)
Ewentualnie te drugie pójdą na pierwszą dobę po porodzie, jeszcze w szpitalu jako jednorazowe [emoji23]

Witajcie. Ja tez jakos spac nie moge juz coraz gorzej mi sie spi budzilam sie w nocy ... Pewnie w ciagu dnia bedzie jakas drzemka. Pocieszajace jest to ze dzis przyjdzie prawdopodobnie moja paczka pieluszkami butelkami rozkiem i przewijakiem i kilkoma rzeczami. Zdrowka dla chorych dziewczyn i dzieciaczkow. Powodzenia na wizytach ;)
Do mnie też może Wkoncu jakas paczka dotrze, bo czekam na te co zamówiłam żeby zamówić następne ,bo jak zaczną wszystkie na raz przychodzić to mąż mnie udusi hehe ;)

Ja byłam takim spiochem przez pierwsze miesiące, ale nie liczę raczej na powtórkę [emoji23]
Ale mam cichą nadzieję, że Hania utrzyma rytm dobowy z obecnego okresu (największa aktywność rano,od 5, w ciągu dnia trochę, trochę po obiedzie, i max do 23)[emoji6]
No niby tak jest że tak jak w brzuszku tak później po porodzie , ale kto to wie [emoji1]

reklama
Znów szalalas z zakupami[emoji16]

Do góry