reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Zobaczymy. Tymczasem ide ogarnąć podwozie przed wizytą. Odezwę się jak już po wizycie będę. Trzymajcie się dziewczyny!

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Ty też się trzymaj :) i powodzenia :) Ja jeszcze 15 min i też uciekam na tą "imprezę" :p

reklama
@Nowaja16 ja też się nie mogę doczekać <3 mam tak wielką nadzieję że tym razem mi się uda :)
Czekają nas trzy wesela w przyszłym roku - w kwietniu - już będę kulką, pod koniec lipca i w połowie sierpnia i jeśli wszystko będzie w porządku nie mam zamiaru odpuszczać zabawy :) niech maluch się że ma imprezowych rodziców i bawi się z nami :) już nawet o tym myślałam że wezmę którąś mamę do hotelu i o pewnej h dam jej maluszka a zawsze będę miała go pod kontrolą i będę mogła zajrzeć :) nie chce się izolować od razu bo dziecko.. Zdrowe dziecko = szczęśliwa mama :) a co do karmienia to coś się wymyśli, mam sporo czasu [emoji14]

p19u3e3kxyx798rr.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Pewnie, jak będziesz się dobrze czuła to się baw! Możesz próbować odciągnąć mleko po prostu.

Cześć dziewczyny! Jestem z Warszawy. Termin wg OM 07.07 a wg USG 10.07. To moja pierwsza ciąża :) Na L4 jestem juz od 4 tygodnia ciąży ze względu na ogromny stres i i bardzo odpowiedzialne stanowisk pracy. Ze względu na dużą ilość czasu będę tu regularnie :)

Hej! Mega ciekawa ta Wasza praca na pewno :)

Z mięsem i kaszą gryczaną i oczywiście ruskie

Ruskie my love <3

Ja pamiętam ile potu i łez przy tym wylałam i nie chcę tego zaprzepaszczać. Mam nadzieję przytyć w ciaży max 9kg. Zobaczymy jak wyjdzie :)

Gratuluję, wynik schudnięcia super..! Ja też nie zamierzam za dużo przytyć. Już nie te lata a poza tym różnie to bywa z tym chudnięciem podczas karmienia. Ja przytyłam co prawda tylko 10 kg, ale nie chudłam jakoś niesamowicie, tak normalnie raczej.

Hej laseczki w koncu piatek...jutro sie wyspie w koncu.hurrrra.Ale zescie naprodukowaly....mnie wczoraj zlapala wena do gotowania...zrobilam carbonare na obiad ,pozniej zrobilam fasolke po bretonsku,salatke z kurczakiem i peczakiem. A na koniec upieklam udka beda dzis na obiad.A i zrobilam kruche ciasto dzis robie jablecznik i ciasto z sucharow i nutelli. Mama dala mi farsz wiec i pierogi beda dzis lepione.

Elodia dzis wizyta trzymam kciuki. A co z toba zaspalas czy stresa lapiesz?

Wow! :surprised: Podziwiam!

ja po potwierdzeniu też będę chciała powiedzieć ;) nawet sobie czasami układam plan jak by to powiedzieć :p chociaż u

ja dopiero powiem po potwierdzeniu czyli 1.12 ;) denerwuje sie strasznie czy wszystko jest w porządku z fasolka ;) ale musi być, nie ma innej opcji :) na początku myślałam że powiemy im na święta ot taki prezent ale za długo trzeba by było czekać ;) a już pytania czemu kawy nie pijesz i tak wymyślam codziennie coś;) a wy pijecie kawę w ciąży bo ja bym chciała chociaż wypijać jedną słabą, ale mój ginekolog twierdzi, że najlepiej odstawić wszystkie używki itp ;) to była moja jedna, ale coz jak będę musiała sie rozstać z kawa na te kilka miesięcy to jakoś wytrzymam :)

Kurcze ja narazie nikomu nie mówiłam, tylko przyjaciółce. Wolę poczekać jeszcze chwilę....

No fakt nie mamy 16 lat, w sumie to już oboje starzy jesteśmy :-D Ja w tym roku 30 a M 38 :p

A ja tam lubiłam od czasu do czasu wypić kawę z ekspresu ale tylko z mlekiem i odrobiną cukru :) espresso nigdy, oooo fuuuu.

Ja espresso lubię :) z brązowym cukrem :) A jak kawa z mlekiem to bez cukru wtedy. Ale lubię ogólnie mocniejsze raczej, teraz piję max 2 x dziennie, słabsze oczywiście. W pierwszej też piłam normalnie, jakoś funkcjonować trzeba ;)

Ja też nie wiem kiedy, mówił tylko, że mnie wyśle ale to jeszcze nie teraz. Kurcze strasznie się tym stresuję i boję, że dziecko może być chore :( Kurcze chyba coś mi odbija.

Niestety tak już jest, że najpierw się zamartwiamy czy zajdziemy,potem czy z ciążą będzie wszytsko ok, czy poród ok, czy dziecko będzie zdrowe.... potem szczepić- nie szczepić itp :) neverending story!

Pytanie do wszystkich. Jesli ginekolog was na prenatalne nie skoeruje to czy będziecie robić je prywatnie?

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Ja na pewno będę robić tak czy inaczej. W poprzedniej ciąży robiłam też, pomimo że wtedy płaciłam dodatkowo i to sporo. Wg mnie te wszystkie badania są bardzo potrzebne.

Cześć,
Jestem już po wizycie. 7tydz +5. Wszystko w porządku. Zarodek na 1,2cm i już powoli przypomina człowieka bo zaczęły się wyksztalcac konczyny. Zmieniam lekarza na tego nowego. Wyniki wbrew początkowym dziwnym wskazaniom nie są najgorsze. Umowilam się na kontrolę do endokrynologa. Jeszcze mam się umówić na badania prenatalne na koniec roku i nawet jest szansa na zrobienie ich bezpłatnie z racji wieku.

Czyli są jakieś plusy bycia po 30 ;)

Dzień dobry.

Ja nadal w zalegam w łóżku o_O przynajmniej trochę pracuję, to szybciej mija mi czas...

@Elodia- udanego spotkania z groszkiem!

Ja dziś coś bez humoru.. Mogłabym kogoś "zabić" oczywiście w przenośni... Ale jakoś tak nastrój nie teges u mnie dziś.. :/

p19u3e3kdqlx8dxa.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Witajcie dziewczeta [emoji3] Jak bede tak pozno wstawac to nigdy nie nadarze za Wami [emoji6]
Czuje sie fatalnie, muli mnie okropnie i nie mam sily na nic. Musze sie ogarnac i przejsc na poczte zwolnienie wyslac. Przy okazji zahaczymy z mloda plac zabaw. Ale nie wiem jak dam rade [emoji45]

Gratuluje udanych wizyt!

@Elodia trzymam kciuki!

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

No fakt nie mamy 16 lat, w sumie to już oboje starzy jesteśmy :-D Ja w tym roku 30 a M 38 :p

A ja tam lubiłam od czasu do czasu wypić kawę z ekspresu ale tylko z mlekiem i odrobiną cukru :) espresso nigdy, oooo fuuuu.

Jak starzy? To moi tescie oboje 75 a Jezxxe na tance chodza

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie jedna dziewczyna, która też była pacjentką tego lekarza, mówiła, że te badania miała 3 i za dwa nie płaciła a za trzecie już tak jakoś 300 zł chyba. Mnie na wizycie mówił, że mnie wyślę i zrobimy tak, żebym za nie nie płaciła, no ale zobaczymy jak to wyjdzie wszystko, nawet jakbym miała za trzecie płacić to dla spokoju je zrobię.

A To nic nifty to tysiace zl ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry