olaaa7
Fanka BB :)
Ty też się trzymajZobaczymy. Tymczasem ide ogarnąć podwozie przed wizytą. Odezwę się jak już po wizycie będę. Trzymajcie się dziewczyny!
![]()
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ty też się trzymajZobaczymy. Tymczasem ide ogarnąć podwozie przed wizytą. Odezwę się jak już po wizycie będę. Trzymajcie się dziewczyny!
![]()
![]()
Zobaczymy. Tymczasem ide ogarnąć podwozie przed wizytą. Odezwę się jak już po wizycie będę. Trzymajcie się dziewczyny!
![]()
![]()
@Nowaja16 ja też się nie mogę doczekać <3 mam tak wielką nadzieję że tym razem mi się uda
Czekają nas trzy wesela w przyszłym roku - w kwietniu - już będę kulką, pod koniec lipca i w połowie sierpnia i jeśli wszystko będzie w porządku nie mam zamiaru odpuszczać zabawyniech maluch się że ma imprezowych rodziców i bawi się z nami
już nawet o tym myślałam że wezmę którąś mamę do hotelu i o pewnej h dam jej maluszka a zawsze będę miała go pod kontrolą i będę mogła zajrzeć
nie chce się izolować od razu bo dziecko.. Zdrowe dziecko = szczęśliwa mama
a co do karmienia to coś się wymyśli, mam sporo czasu [emoji14]
![]()
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Cześć dziewczyny! Jestem z Warszawy. Termin wg OM 07.07 a wg USG 10.07. To moja pierwsza ciążaNa L4 jestem juz od 4 tygodnia ciąży ze względu na ogromny stres i i bardzo odpowiedzialne stanowisk pracy. Ze względu na dużą ilość czasu będę tu regularnie
![]()
Z mięsem i kaszą gryczaną i oczywiście ruskie
Ja pamiętam ile potu i łez przy tym wylałam i nie chcę tego zaprzepaszczać. Mam nadzieję przytyć w ciaży max 9kg. Zobaczymy jak wyjdzie![]()
Hej laseczki w koncu piatek...jutro sie wyspie w koncu.hurrrra.Ale zescie naprodukowaly....mnie wczoraj zlapala wena do gotowania...zrobilam carbonare na obiad ,pozniej zrobilam fasolke po bretonsku,salatke z kurczakiem i peczakiem. A na koniec upieklam udka beda dzis na obiad.A i zrobilam kruche ciasto dzis robie jablecznik i ciasto z sucharow i nutelli. Mama dala mi farsz wiec i pierogi beda dzis lepione.
Elodia dzis wizyta trzymam kciuki. A co z toba zaspalas czy stresa lapiesz?
ja po potwierdzeniu też będę chciała powiedziećnawet sobie czasami układam plan jak by to powiedzieć
chociaż u
ja dopiero powiem po potwierdzeniu czyli 1.12denerwuje sie strasznie czy wszystko jest w porządku z fasolka
ale musi być, nie ma innej opcji
na początku myślałam że powiemy im na święta ot taki prezent ale za długo trzeba by było czekać
a już pytania czemu kawy nie pijesz i tak wymyślam codziennie coś
a wy pijecie kawę w ciąży bo ja bym chciała chociaż wypijać jedną słabą, ale mój ginekolog twierdzi, że najlepiej odstawić wszystkie używki itp
to była moja jedna, ale coz jak będę musiała sie rozstać z kawa na te kilka miesięcy to jakoś wytrzymam
![]()
No fakt nie mamy 16 lat, w sumie to już oboje starzy jesteśmyJa w tym roku 30 a M 38
A ja tam lubiłam od czasu do czasu wypić kawę z ekspresu ale tylko z mlekiem i odrobiną cukruespresso nigdy, oooo fuuuu.
Ja też nie wiem kiedy, mówił tylko, że mnie wyśle ale to jeszcze nie teraz. Kurcze strasznie się tym stresuję i boję, że dziecko może być choreKurcze chyba coś mi odbija.
Pytanie do wszystkich. Jesli ginekolog was na prenatalne nie skoeruje to czy będziecie robić je prywatnie?
![]()
![]()
Cześć,
Jestem już po wizycie. 7tydz +5. Wszystko w porządku. Zarodek na 1,2cm i już powoli przypomina człowieka bo zaczęły się wyksztalcac konczyny. Zmieniam lekarza na tego nowego. Wyniki wbrew początkowym dziwnym wskazaniom nie są najgorsze. Umowilam się na kontrolę do endokrynologa. Jeszcze mam się umówić na badania prenatalne na koniec roku i nawet jest szansa na zrobienie ich bezpłatnie z racji wieku.
Oby tylko Elodia nie zaspala, bo nic się nie odzywa? To do niej nie podobne![]()
No fakt nie mamy 16 lat, w sumie to już oboje starzy jesteśmyJa w tym roku 30 a M 38
A ja tam lubiłam od czasu do czasu wypić kawę z ekspresu ale tylko z mlekiem i odrobiną cukruespresso nigdy, oooo fuuuu.
Mnie jedna dziewczyna, która też była pacjentką tego lekarza, mówiła, że te badania miała 3 i za dwa nie płaciła a za trzecie już tak jakoś 300 zł chyba. Mnie na wizycie mówił, że mnie wyślę i zrobimy tak, żebym za nie nie płaciła, no ale zobaczymy jak to wyjdzie wszystko, nawet jakbym miała za trzecie płacić to dla spokoju je zrobię.
Elodia trzymam kciuki .Bedzie dobrze powinnas juz cos zobaczyc na usg.Elodia będzie dobrze
![]()