reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

No, myślałam, że tylko pierwsze dwa dni, a potem już normalne bawełniane...

A co do większego rozmiaru - większy niż przed ciążą, pod koniec ciąży, czy spodziewany po porodzie (jaki?) ?
Po jakim czasie po porodzie zaczyna się wracać do innego rozmiaru?
Przed ciążą nosiłam zwykle XS...
Biodra mi się oczywiście rozszerzyły, mam majtki ciążowe M-ki (mniejszych nie było...), i są mi trochę za luźne, w takich pod brzuszek S-ki spokojnie..
Więc M-ki te siateczkowe powinny być chyba ok, co?
To pewni m beda ok.
Ja tam w tych siatkowych chodzilam przez jakis tydzien. Chyba do zdjecia szwow, juz nie pamietam. Ale bylam nacieta, wiec zalezalo mi zeby rana sie wietrzyla.

reklama
Mój też nie jest z tych co dotykaja itp [emoji16][emoji16] ale to dlatego, że ta sytuacja jest dla niego nowa, nie do końca traktuje dziecko w brzuchu jak prawdziwe [emoji23][emoji23][emoji16][emoji16] jak położyłam ma rękę to był w szoku i śmiał się, że ona nie chce by trzymał rękę bo go skopala [emoji16][emoji16][emoji16] dla niego to niewyobrazalne, że mam zycie w brzuchu [emoji23][emoji16][emoji16] i zawsze jest w szoku jak widzi, że kopie [emoji16][emoji16] ale widzę po nim, że się cieszy [emoji16]
Haha no to dostał kopa od córki :D Niech będzie sprawiedliwość a nie tylko Ty obrywasz :D w przypadku mojego to nie wiem jak jest bo to jego trzecie dziecko, więc pewnie też już się tym wszystkim nie rajcuje i nie przeżywa tak jak ja.

Przyszła paczka z gemini :) Papierkami sprawdziłam czy to co mnie codziennie zalewa to nie wody, i juz jestem spokojna :) Stasia dziś nie czułam jeszcze wiec odpaliłam detektor i sobie go posłuchałam, serduszko pięknie, szybko bije :) I nie wiem jakim cudem ale zamiast laktatora medeli zamówiłam avent :D zalogowałam sie na gemini i faktycznie to kliknęłam nie wiem dlaczego :O
O kurcze. A mozesz oddac?

@Wronka199, już doczytałam. No wiadomo że nie można odpuszczać, szkoda tylko że musiałaś teraz w ciąży zeznawać.

A co do Karli to pisała,że jedzie z mama na badania więc pewnie zabiegana[emoji4]

Aaa fakt!

Kurcze masakra z tymi moimi butami, czuje się w nich jakby była za małe o co najmniej 1 rozmiar :baffled:
Jeszcze okaże się, że skończę w balerinach :szok:

No z butami może być problem... trochę się pospieszyłaś ;)

@JustMe55 ooo tak. Duszace cycki to jest dokładnie to uczucie. No właśnie zamówiłam paczkę z hm i mam nadzieję, że będą dobre te rzeczy na syna, bo jak nie to jestem w czarnej dup.... wylatujemy za 2 tygodnie, a zakupy z 16 miesięcznym dzieckiem nie należą do przyjemności.

Hahahah przypadłość chorobowa- duszące cycki ;) :D No ale ja też tak to właśnie czuję. Ja z HM biorę dla Frana mniejsze niż normalnie, bo pomimo "długości" to jest chudy. Najlpiej pasują na niego rzeczy z ZARy ale na lato są często dość smutne.... i nie mają promo przed wyprzedażami :/

@oliwka_11, no niefajnie że tak wcześniej zaczęły się problemy... ale dobrze że masz wzystko pod kontrolą.

mnie krępują takie rzeczy jak np. ta inspekcja podpasek , chociaż po porodzie wszystko jedno mi już chyba będzie :p

...to na bank...! :D :D

Dziewczyny poprosiłam mamę o ta nospe i magneb6 bo czasami tak mi się stawia ten brzuch kurczę i tak myślę, chyba niezaszkodze małemu ta nospa nie? Bo ta moja "wspaniala " lekarka pewnie nic mi rozkurczowego nieda a od rana jak tylko wstaje to brzuch mi się stawia :/
Mi mój lekarz kazał kupić nospe i używać gdy mam skurcz, ale ja go czuje nie tylko jako twardnienie, ale także boli jak na okres :) no i dziś mi kazał przez ten zabarwiony śluz :) i od kad wczoraj wzięłam nie miałam jeszcze żadnego skurczu

reklama
Mnie po lewatywie, która mi robił młody pielęgniarz jak miałam 19 lat to już mało co krępuje w szpitalu ☺️

O kurde :D No to słaba akcja faktycznie. Ja w wieku 17 lat trafiłam na stół z wyrostkiem i do dzisiaj pamiętam jak taka starsza pielęgniarka goliła mi połowę wzgórka taką starą żyletą. Mega się wstydziłam pomimo że mnie wszystko nap....

No. Osyatnio mowi: Emila no wychodz juz stamtad bo sie nudze[emoji23]

To prawda że dzieci są niesamowite...! Fran całuje brzuch, głaszcze, ogląda te zdjęcia w aplikacjach... ale nawet syn M. jak przyszedł ostatnio do nas to pierwsze pytanie (a ma 4 lata): jest już brat??? :D

BTW tylko ZAJRZAŁAM na stronę H&M i kupiłam chłopakom (Frankowi, Alexowi i Maxowi) takei koszulki:

Link do: T-shirt z napisem - Ciemnoszary/Best Bro - Dziecko | H&M PL

Do góry