reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
No, myślałam, że tylko pierwsze dwa dni, a potem już normalne bawełniane...

A co do większego rozmiaru - większy niż przed ciążą, pod koniec ciąży, czy spodziewany po porodzie (jaki?) ?
Po jakim czasie po porodzie zaczyna się wracać do innego rozmiaru?
Przed ciążą nosiłam zwykle XS...
Biodra mi się oczywiście rozszerzyły, mam majtki ciążowe M-ki (mniejszych nie było...), i są mi trochę za luźne, w takich pod brzuszek S-ki spokojnie..
Więc M-ki te siateczkowe powinny być chyba ok, co?
Te siateczkowe są jednak bardziej przewiewne A jest szansa, że w lipcu będą upały. Ja w grudniu chodziłam po domu w tych siateczkowych a do ludzi w zwykłych gatkach. Choć pewnie zalezy kto co lubi i jak komu wygodnie.

@JustMe55 ooo tak. Duszace cycki to jest dokładnie to uczucie. No właśnie zamówiłam paczkę z hm i mam nadzieję, że będą dobre te rzeczy na syna, bo jak nie to jestem w czarnej dup.... wylatujemy za 2 tygodnie, a zakupy z 16 miesięcznym dzieckiem nie należą do przyjemności.

@_agnieszka_ ja mam tych siateczkowych rozmiar s/m i są ok. Normalnie noszę s. Pamiętaj, że w te gacie musisz jeszcze zmieścić wielgachny podklad.
Pamiętam ;) Ale też ubrania S nadal (poza brzuszkiem) są mi luźne, do spodni S wchodzę bez problemu (tylko na brzuchu oczywiście się nie dopinam)
A wolałabym uniknąć podciągania co chwilę zsuwających się majtek [emoji23]

No wlasnie biale i lepkie...[emoji53]

0d1ysek2vb47wf45.png
Białe i lepkie to śluz :)
Wody są ponoć bezbarwne, wodnite, i jak to położna określiła "zupełnie inne niż śluz, w ogóle nie lepkie, itd"

Ale się rano zdygałam. Miałam głupi sen, obudziłam się i poszłam zmierzyć ciśnienie a tu 140/90... myślicie że to mogło być przez ten durny sen? Śniło mi się że jakaś stara baba podrywała mi męża a on nic, siedziała mu nawet na kolanach a ja zamiast jej przyje.. to się obraziłam i poszłam do domu [emoji2][emoji2][emoji2] później ciśnienie już 120/80 ale na tyle się tym zdenerwowałam że idę po proszek dla dzieci i zaczynam prać ubranka [emoji2]
Myślę , że na pewno [emoji4] mi dziś takie bzdury się śniły i obudziłam się cała spocona między piersiami ,ma brzuchu i udami pierwsze co to zaczęłam sprawdzać czy bieliznę mam sucha bo wiadomo jaka pierwsza myśl mi się pojawiła w głowie... dla pewności zmierz jeszczr parę razy ciśnienie w ciągu dnia

Oblecialam internet wzdluz i wszerz z tą nospa bo lykalam ja cały czas z ciężkim sercem. Jedyne co pisało to może powodować u dzieci oslabione napięcie mięśniowe ale mysle, że jak jest ryzyko urodzenia wcześniaka czy wcześniej poronienia to to onm to jest nic
No właśnie kurczę jednak wolałabym urodzić w bezpiecznym dla małego terminie , a czuje się taka trochę pozostawiona sama sobie z tym szczerze :(

Pamiętam ;) Ale też ubrania S nadal (poza brzuszkiem) są mi luźne, do spodni S wchodzę bez problemu (tylko na brzuchu oczywiście się nie dopinam)
A wolałabym uniknąć podciągania co chwilę zsuwających się majtek [emoji23]
No to kupuj S lub XS. One są dosyć rozciagliwe i jak jesteś taka szczuplutka to spokojnie się zmiescisz i jeszcze luz będziesz miala[emoji6] ja w pierwszej ciąży chyba miałam S, a super chuda nie byłam i były ok.

reklama
Do góry