reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
No, myślałam, że tylko pierwsze dwa dni, a potem już normalne bawełniane...

A co do większego rozmiaru - większy niż przed ciążą, pod koniec ciąży, czy spodziewany po porodzie (jaki?) ?
Po jakim czasie po porodzie zaczyna się wracać do innego rozmiaru?
Przed ciążą nosiłam zwykle XS...
Biodra mi się oczywiście rozszerzyły, mam majtki ciążowe M-ki (mniejszych nie było...), i są mi trochę za luźne, w takich pod brzuszek S-ki spokojnie..
Więc M-ki te siateczkowe powinny być chyba ok, co?
Te siateczkowe są jednak bardziej przewiewne A jest szansa, że w lipcu będą upały. Ja w grudniu chodziłam po domu w tych siateczkowych a do ludzi w zwykłych gatkach. Choć pewnie zalezy kto co lubi i jak komu wygodnie.

@JustMe55 ooo tak. Duszace cycki to jest dokładnie to uczucie. No właśnie zamówiłam paczkę z hm i mam nadzieję, że będą dobre te rzeczy na syna, bo jak nie to jestem w czarnej dup.... wylatujemy za 2 tygodnie, a zakupy z 16 miesięcznym dzieckiem nie należą do przyjemności.

@_agnieszka_ ja mam tych siateczkowych rozmiar s/m i są ok. Normalnie noszę s. Pamiętaj, że w te gacie musisz jeszcze zmieścić wielgachny podklad.
Pamiętam ;) Ale też ubrania S nadal (poza brzuszkiem) są mi luźne, do spodni S wchodzę bez problemu (tylko na brzuchu oczywiście się nie dopinam)
A wolałabym uniknąć podciągania co chwilę zsuwających się majtek [emoji23]

No wlasnie biale i lepkie...[emoji53]

0d1ysek2vb47wf45.png
Białe i lepkie to śluz :)
Wody są ponoć bezbarwne, wodnite, i jak to położna określiła "zupełnie inne niż śluz, w ogóle nie lepkie, itd"

Ale się rano zdygałam. Miałam głupi sen, obudziłam się i poszłam zmierzyć ciśnienie a tu 140/90... myślicie że to mogło być przez ten durny sen? Śniło mi się że jakaś stara baba podrywała mi męża a on nic, siedziała mu nawet na kolanach a ja zamiast jej przyje.. to się obraziłam i poszłam do domu [emoji2][emoji2][emoji2] później ciśnienie już 120/80 ale na tyle się tym zdenerwowałam że idę po proszek dla dzieci i zaczynam prać ubranka [emoji2]
Myślę , że na pewno [emoji4] mi dziś takie bzdury się śniły i obudziłam się cała spocona między piersiami ,ma brzuchu i udami pierwsze co to zaczęłam sprawdzać czy bieliznę mam sucha bo wiadomo jaka pierwsza myśl mi się pojawiła w głowie... dla pewności zmierz jeszczr parę razy ciśnienie w ciągu dnia

Oblecialam internet wzdluz i wszerz z tą nospa bo lykalam ja cały czas z ciężkim sercem. Jedyne co pisało to może powodować u dzieci oslabione napięcie mięśniowe ale mysle, że jak jest ryzyko urodzenia wcześniaka czy wcześniej poronienia to to onm to jest nic
No właśnie kurczę jednak wolałabym urodzić w bezpiecznym dla małego terminie , a czuje się taka trochę pozostawiona sama sobie z tym szczerze :(

Pamiętam ;) Ale też ubrania S nadal (poza brzuszkiem) są mi luźne, do spodni S wchodzę bez problemu (tylko na brzuchu oczywiście się nie dopinam)
A wolałabym uniknąć podciągania co chwilę zsuwających się majtek [emoji23]
No to kupuj S lub XS. One są dosyć rozciagliwe i jak jesteś taka szczuplutka to spokojnie się zmiescisz i jeszcze luz będziesz miala[emoji6] ja w pierwszej ciąży chyba miałam S, a super chuda nie byłam i były ok.

reklama
Do góry