reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dobry wieczór :-)
Jestem po wizycie
Maluch ma około 800g, nie dał się dokładnie wymierzyć bo...spał :-D:-D ale wszystko u niego dobrze, prawidłowe
Poza tym moja noga poprawiła się, zbladło mi to, nie ma stanu zapalnego. Dostałam dalej tabletki plus tabletki -olej z nasion wiesiolka.
Czeka mnie teraz krzywa cukrowa :-/ łooo matko...

reklama
Ja w komodzie będę miała tylko dwa rozmiary :) wszystkiego nie pomieszcze

f2w39n7303c24ozn.png
Heh. :D no przecież ja też nie pomieszcze wszystkiego. Tylko muszę czy ulozyc wszystkie 62-68 , czy na ten miesiąc co będę u mamy po porodzie to wlozyc w komodę tylko najmniejszych trochę , żeby potem jakoś wynieśli moja komodę od mamy i zawieźli do mieszkania. Żeby nie była za ciężka. :)

Idz, idz! Zwlaszcza, ze masz duzo pytan, a tam masz okazje dowiedziec sie u zrodla[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Zobacze co jutro będę miała do roboty, jak się będę czula ale pewnie pójdę :)

* Dziewczyny, dzisiaj nie pamiętam czy brałam witaminy, magnez itp , lepiej nie brać czy wziąć podwójnie ? :/ Nie mogę sobie przypomnieć czy brałam :(

Nie powiedziałam, że pamięta [emoji23]
Ale Wit D stoi na stole w kuchni (wkurzając przy okazji mnie...), i przypominam.... Ewentualnie brał opakowanie do pracy, i wysyłałam smsa z pytaniem, czy wziął...

Czasem myślę, że po tylu latach z nim jestem bardzo dobrze przygotowana do macierzyństwa, przynajmniej pod niektórymi względami [emoji23][emoji23][emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Haha, no to ja sobie z dzieckiem lepiej radze[emoji23]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

śliczny :)

Moj tez tak wlasnie ma. Siedzi, oglada i nagle chrapie. Mowie zeby szedl do lozka, to on ze nie spi.
A co do chrapania to powoduje bezdechy i krotkotrwale niedotlenienie, dlatego czlowiek sie nie wysypia nawet spiac cala noc.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
próbowaliście coś z tym zrobić? może to zależy od pozycji spania (O zaczyna chrapać na plecach, ale na boku jest ok), czasem zmiany w kręgosłupie szyjnym mogą nasilać chrapanie... ewentualnie specjalistyczna diagnostyka, ale nie wiem, jak to wygląda, czy jest płatne, itd...

Agnieszka - nie cukruje praktycznie nic,sporadycznie zjem cos slodkiego. Nigdy nie mialam takiego badania i mam metlik w glowie... o_O bo opinie podzielone...
ja bym chyba nie zaryzykowała autem... a daleko masz? wchodzi w grę opcja, że w razie czego po ciebie przyjedzie, itd, a jak będziesz się dobrze czuła, to sobie wrócisz?

To czy się je nie ma żadnego związku z badaniem. Ja jem w ciąży bardzo dużo. Przed ciążą może tabliczkę/dwie na kilka miesięcy. A w ciąży , dziennie batona, czekolade, rogalika z czekolada, i tak co chwilę coś słodkiego. A badanie przeszłam tragicznie.. więc , nie wiem od czego to zależy :/
ma związek - jedząc jakikolwiek cukier itd reakcje są z powodu skoku poziomu cukru i braku śniadania, ale nie jedząc od lat zazwyczaj dochodzi kompletne wariowanie organizmu przy takim poziomie cukru - ja poza tymi objawami, które miałaś miałam jeszcze kilka "dodatkowych", i fakt niejedzenia cukru (w ogóle słodyczy, potraw o wysokim IG, itd,) zwiększa znacznie ryzyko złego zniesienia badania...

Jestem po wizycie
Maluch ma około 800g, nie dał się dokładnie wymierzyć bo...spał :-D:-D ale wszystko u niego dobrze, prawidłowe
Poza tym moja noga poprawiła się, zbladło mi to, nie ma stanu zapalnego. Dostałam dalej tabletki plus tabletki -olej z nasion wiesiolka.
Super, że się noga poprawiła ale już spore te nasze dzieciaczki

A Ty ktory tydzień jesteś?
Dziś 26+3.

Jestem po wizycie
Dobrze że wszystko dobrze :) a który dziś masz tydzień ?

reklama
Do góry