reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Haha, raczej nie przepisz :) ja miałam skurcze macicy przez cały ostatni trymestr i bałam się, że nie odróżnię początku porodu od nich, ale trudno to pomylić. Mnie lekarz mówił, jak mam wątpliwości, no-spa i pod ciepły prysznic. Jak po 40 minut prysznica nie odpuszcza, to znaczy, że się zaczyna.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Haha, to ja mialam skurcze od 25tc, a jak przyszlo do porodu to nie wiedzialam czy to to[emoji6] Czulam po prostu ciagly bol brzucha i krzyza, bez zadnych wyraznych skurczy. W koncu zadzwonilam do lekarza. Kaxal jechac na ip, bo moga to byc takie niewyrazne skurcze porodowe( przez pol ciazy mialam wyrazne skurcze, a teraz niewyrazne?!). Dopiero w aucie povzulam takie wyrazne skurcze co 5 min. Oczywiscie przerazliwy bol yrwal caly czas, a w miedzy czsie jeszvze skurcze.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

W sumie do zimna będę miała sierpień, wrzesień,kawałek października to przez ten czas zobaczę jak będzie malutka rosła. Chyba , że kupię taki zestaw a jak będę musiała przesiąść core na spacerówkę to śpiworek też pasuje do spacerówki. A zimno będzie jeszcze styczeń luty [emoji14] i tylko dokupić futerko na daszek spacerówki :D
A jak sie okaze, ze mala nie da sie uwiezic w zadnym spiworku to sprzedasz[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Dziewczyny, wiem że już jeść 12 h przed glukozą nie mogę, a pić wodę zwykłą??? Czy też nie?! :o

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Najlepiej jechać kiedy skurcze są regularne tak mniej więcej co 7 minut.
Przed terminem porodu jazda do szpitala bez regularnych skurczy nie ma sensu. Kłamać też nie. Zrobią KTG i odesla do domu.

Napisane na ANE-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Haha, raczej nie przepisz :) ja miałam skurcze macicy przez cały ostatni trymestr i bałam się, że nie odróżnię początku porodu od nich, ale trudno to pomylić. Mnie lekarz mówił, jak mam wątpliwości, no-spa i pod ciepły prysznic. Jak po 40 minut prysznica nie odpuszcza, to znaczy, że się zaczyna.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Może nie będzie tak źle i dotrwam tą godzinę drogi :D

dziękuje dziewczyny za wyjaśnienia :)
Teraz wizyta 25.04
Znowu dzień po mnie :D a to wszystko przez to , że raz poszłam dzień wcześniej . Tak to chyba do końca byśmy miały w te same dni :D
Ja Ci napisałam czysta teorie i książkowy przebieg. Wiadomo że każdy poród inny.

Napisane na ANE-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
To zrozumiałe. Wiem ,że u każdej przebiega to inaczej i każda ma nadzieję , że u niej będzie lekko i szybko :D

Może nie będzie tak źle i dotrwam tą godzinę drogi :D

dziękuje dziewczyny za wyjaśnienia :)

Znowu dzień po mnie :D a to wszystko przez to , że raz poszłam dzień wcześniej . Tak to chyba do końca byśmy miały w te same dni :D

To zrozumiałe. Wiem ,że u każdej przebiega to inaczej i każda ma nadzieję , że u niej będzie lekko i szybko :D
I tak mnie zostawilas☺️

Łóżko kupione obyło się bez kłótni wstał książę i pojechaliśmy

Któraś mnie pytała wczoraj o tapetę wiec wstawiam zdj
pokoik jest mały ma Ok 16m tylko jest skos
Ściany będą białe a jedna ściana w tapecie kupiliśmy ja w castoramie 30,00 zł za rolke wiec nie jest złe a wystarcza dwie, łóżko kupiliśmy z olx praktycznie nowe wogole nie zniszczone z materacem nowym za 130,00 zł fakt przyda się za około 2,5 roku ale teraz będzie służyć jak ja będę musiała się położyć na noc przy małym ( mąż chodzi na rano do pracy wiec tez musi być wyspany wtedy ja będę spala u Antosia )
Musze dokupić tylko komodę w ikei na ubranka, łóżeczko jest szafa jest z dodatków kupię jakiś ładny fotel uszak mysle nad szarym lub musztardowym kolorze jakieś ramki i tyle
Staram się gospodarnie minimalistycznie ale ładnie urządzać zobaczymy efekt końcowy
A tapeta taka :
1522867441-8b316d5a1b92aa80-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry