reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Czyli to był tylko świąteczny kryzys [emoji16] do lipca już będzie spokój

f2w39n7303c24ozn.png
Taki "wielkanocny psikus " kurde

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też w ogóle i tak kiedyś bardzo mało pilam a wody to już w ogóle ale teraz staram się 2 litry wody ale musi być też lekko gazowana bo po normalnej mi się podnosi [emoji1]

No ja tez nie dam rady takiej zwyklej. A ya lekko gaxowana juz zupelnie inaczej smakuje[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Wiesz co nie mam doswiadczenia z letnia pogoda, bo mloda urodzona w listopadzie. Ale mysle, ze jak bedzie normalna pigoda, czyli cieplo, ale nie upalnie, bez wiatru to jak najbardziej[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Bo w sumie temperatura podobna czy na dworze czy w domu nie . A czy okno u dziecka w pokoju powinno być zawsze zamknięte ? Tzn oczywiscie nie robić przeciagow, ale jak np drzwi będą zamknięte to mogę otworzyć normalnie okno czy lepiej zamykać ? Chociaż jakoś ciężko to widzę w te upalne dni

To też prawda. Bo według mojej mamy dieta i tylko dieta podczas karmienia. Od was słyszę , że nie powinno być żadnej diety. I rób co chcesz heh :p
No tak jak moja mama nadal uwaza, ze mozna miec mleko chude lub tluste, a majac male piersi ciezko jest wykarmic dziecko[emoji6] Kiedys po prostu byla inna wiedza, nie bylo tylu badan prowadzonych.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Taki w jakim będzie Ci wygodnie. Ja np. w domu noszę sportowy, lekko usztywniany nie taki top bo to nic nie daje a piersi trzeba podtrzymywać. Jak wychodzę wkladam normalny usztywniany.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie myślę , żeby było mi lekko i wygodnie ale też żeby piersi nie wisiały. Bo dużych nie mam a mimo to jak się zgarbie to leżą na brzuchu .. a bez stanika zaraz nie będę mogła chodzić. Nie dość że mleko leci to jeszcze ciepło się zaczyna robić. Muszę pochodzic za takim stanikiem. Bo nigdy nie zwracałam uwagi gdzie mógł by być, w jakim sklepie.

Bo w sumie temperatura podobna czy na dworze czy w domu nie . A czy okno u dziecka w pokoju powinno być zawsze zamknięte ? Tzn oczywiscie nie robić przeciagow, ale jak np drzwi będą zamknięte to mogę otworzyć normalnie okno czy lepiej zamykać ? Chociaż jakoś ciężko to widzę w te upalne dni

My zawsze mielismy uchylone okno zeby duszno nie bylo, zwlaszcza do spania. Latem jest jeszcze taki problem, ze jak jest sucho, dusxno i duze stezenie pylkow w powietrzu to lepiej za dnia nie otwietac okna, tylko wieczorem i na noc.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

To prawda mamy pomogą w praktyce w teorii różnie jak moja marcelina przechodziła trzy dniówkę moja mama wogole nie wiedziała co to jest a miała w tym czasie 43 lata wiec w zasadzie młoda babcia bo jak ja byłam mała i brat tego nie mieliśmy
Ja przy corce nie karmiłam ja długo ale już nie miałam żadnej diety jadłam normalnie jedynie ograniczyłam ostre i wzdymajace potrawy nie miała ani kolek ani nic ale to dużo zależy od dziecka

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

My zawsze mielismy uchylone okno zeby duszno nie bylo, zwlaszcza do spania. Latem jest jeszcze taki problem, ze jak jest sucho, dusxno i duze stezenie pylkow w powietrzu to lepiej za dnia nie otwietac okna, tylko wieczorem i na noc.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
A widzisz to dobrze wiedzieć [emoji5]

Klaudia te wody smakowe to jefen wielki syf. Jak nie lubisz zwyklej wody to sprobuj moze takiej lekko gazowanej. Ja tylko taka pije, bo nie dam rady napic sie zwyklej, a smakowe odstawilam w pierwszej ciazy.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Nie gazowanej nie wypije. Bo zaraz robi się taka mdła , cierpka. Dolewalam sobie sok n. Wisnia, kiwi czy coś. Ale przeszłam ostatnio na wody smakowe. Myślałam , że lepsze to nic gazowana. A lekko gazowana po połowie dnia się wygazuje :/ i co pić..

reklama
Tak bede szla. Tez juz za to musze zaplacic i jest to dla mnie duzy koszt, ale wole zeobic badanie. Bede dzwonic jutro sie umowic. Tez mi wypadnie w maju, chyba jakos w polowie.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Robi się między 28-32 czyli u mnie cały maj mam do dyspozycji. Ty chyba już od końca kwietnia :) u nas z kasą w maju będzie dość spoko. Ale chcieliśmy coś odłożyć na czarną godzinę w końcu. Bo ciągle coś i wydajemy do zera. Jutro planuje kupić sobie kurtkę. Kolejne 300zl zapalić za ubranka , 1500 do banku na kolejne raty i tak się zbiera.. skompletujemy wyprawkę , zacznie się meblowanie mieszkania.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry