reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No wlasnie mi tez tak bada. I tak wlasnie wychwycil, ze sie skraca i wtedy zrobil usg dla dokladnego pomiaru.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Na fotelu też mi bada , co wizytę. I zawsze mówi , że szyjka długa i zamknięta. Ale dziwne , że ostatnio przez brzuch jak robił badanie w 20tc to powiedział , że szyjka 4cm.
Napina się brzusio u dołu i rośnie spiecie

w4sqgzu395zb6ngs.png
Współczuję. Nie mam pojęcia chyba jakie to uczucie. I przez to aż się boje, że mogłabym to olać i pomyśleć , że to normalne .. i zrobić tym krzywdę dziecku.

reklama
Cześć dziewczyny :)
Dzisiaj dzień minął rodzinnie, trochę zakupowo i trochę sennie... I mam znowu kilkadziesiąt stron do nadrabiania - ciekawe, kiedy mi się to uda... [emoji15]
Bo dzisiaj to za chwilę pójdę pewnie spać... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja się farbuje u fryzjera. Ale kolor robię tez jak moj naturalny tylko żeby siwe przykryc
Jak farbowałam kiedyś normalnymi farbami, to też przynajmniej co któryś raz u fryzjera, żeby kolor wyrównać itd, poza tym jednak fryzjer ma lepsze farby itd... Ale odkąd przerzuciłam się na ziołowe, to wolę w domu [emoji6]
Ziołowy zapach, który nie przeszkadza nawet w ciąży, nie szkodzi włosom, kolor wychodzi ok (taki jak mam, ewentualnie inny odcień), z trwałością ok (jak chodziłam na basen 2x w tygodniu, plus mycie codziennie, czasem 2x dziennie, to 3-4 tygodnie wytrzymywał, a po takim czasie i tak miałabym)
Największy minus, to trochę upierdliwie się farbuje, bo na jakieś 2h trzeba toto nałożyć na głowę... Ale - wolę tak ;)
Zwłaszcza, że ja ogólnie dość mocno eko [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ha pierwsze okno umyłam o 6:30 [emoji28] drugie koło 8 :D tak to jest jak się jest przyzwyczajonym do wstawania o jednej porze, nawet jakbym chciała to nie dam rady spać dłużej niż do 6.

No ja wiem, ale ja lubię sama wszystko robić :) Chociaż jeszcze zostały mi dwa okna i jeszcze jeden balkon i już mi się ich nie uda umyć samodzielnie bo mama zapowiedziała, że jutro mi umyje [emoji14] A tak właściwie to czemu nie można myć okien?

@Karla88 super kolor :) Mnie zawsze kusi, zrobienie jakiegoś fajnego koloru ale za każdym razem się potem wkurzam bo za szybko widać mi odrosty. To samo mam z obcinaniem bo nigdy nie jest tak jakbym chciała a już odechciewa mi się szukanie kolejnych fryzjerów.
Bo mycie okien wymaga dłuższego podnoszenia rąk, naciągania się i jakistam dziwnych pozycji, i tak samo jak wieszanie firan itd nie jest zalecane w ciąży - nie pamiętam dokładnie, dlaczego, ale ponoć może wywołać o ile pamiętam plamienia i coś tam jeszcze... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Po cisxy tez warto badac tsh

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Badam się regularnie od kilku lat, profil tarczycowy, morfologia, żelazo, elektrolity, Wit D, itd, ale zwykle co 3 miesiące, nie co 4 tygodnie jak w ciąży ;)
Poza tym dobrze czasem sprawdzić elektrolity czy żelazo, zwłaszcza będąc wege i trenując ponad 10h tygodniowo ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dzień dobry...!

...obudziłam się jako PIERWSZA! Fran śpi, rodzice śpią... :o Dobrze, że chociaż część Was nie śpi :D

PAMIĘTACIE O ZMIANIE CZASU? :)

Kochana, bardzo chętnie- jak tylko kupię :) Jest baaaardzo prosta, taka elegancka bardziej. Ma długi, luźy rękaw, z pęknięciem wzdłuż, więc idealna na cieplejsze i chłodniejsze dni, poza tym po figurze, do kolana- ale nie obcisła, więc nawet nei widać jakoś specjalnie że jestem w ciąży :)

Nie lubisz ogólnie siedzieć tyle godz. czy w ogóle nie lubisz jak ktoś obcy coś robi Ci z włosami? Ja z moim fryzjerem znam się od swojego ślubu no i związek z nim przetrwał a małżeństwo nie ;)

@oliwka_11, Ty imprezowiczko! :D Czytałam Twoje posty i zastanawiałam się co ty robisz na forum tak późno w nocy :D ale już wszystko jasne :) Fajną mieliście rodzinną bibę :D CIekawe do której pośpicie :D

Jesteś pieszczochem! :) Ale ja właśnie odpadam jak ktoś przy myciu masuje mi skórę głowy... mmmmm....
W ogóle nie lubię siedzieć, na krześle mnie nosi, w domu nie siedzę na krześle w ogóle (piłka /klęcznik /podłoga /itd), w pracy w jakiś dziwnych pozycjach (choć zdrowszych dla kręgosłupa itd), więc na początek fakt, że muszę "normalnie" siedzieć jest problemem...
Poza tym moje włosy są problematyczne, nie lubię jak ktoś je rozczesuje, zwłaszcza ktoś, kto ich nie zna, i ogólnie jakoś tak nie lubię, wszelakich masaży głowy, itd... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Oj biedulek . Mój R do 3 lat podobno był straaaasznym niejadkiem i tesciowka musiała mu na sile coś wciskać, za to u mnie z jedzeniem nie było problemu a najlepsza była parowka [emoji23] i później mi został ale wygląd jak parowka [emoji23] ciekawe w kogo się wda ten nasz mały lobuziak[emoji4] wczoraj tak sobie lezelismy i mówiłam mojemu ciekawe jaki mały będzie czy będę go karmić piersią czy będzie grzeczny i jak to w ogóle będzie [emoji4]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja byłam mega niejadkiem do czasów szkolnych, tzn 6klasy, jak poszłam do klasy przy LO, potem zaczęłam jeść trochę więcej, a naprawdę dużo jem odkąd biegam i jestem wege - zmieniłam słodycze na warzywa i owoce, a siedzenie na bieganie, więc porcje musiały siłą rzeczy wzrosnąć ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
No ja zapytam lekarki czy mogłabym właśnie chociaż na swieconke iść [emoji4] bo też chciałabym chociaż troszkę te święta poczuć mimo że będą leżące i pewnie sami je spędzimy, ale za to w przyszłym roku już mały będzie z nami i pójdziemy w trójkę [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
U nas ze swieconką pójdzie tym razem O, bo w niedzielę jedziemy do mojej mamy o babci, a schody... Więc w sobotę pójdzie O, ogarnie jakieś drobne zakupy do tego, a w niedziele po śniadaniu ogarniemy wszystko, pojedziemy do mamy, tam przenocujemy, w pn do teściów, i powrót - żebym nie chodziła codziennie po schodach....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry