reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No u mnie już to 89 na czczo zostało przez lekarza skomentowane, że prawie, prawie, niewiele brakowało... Moja siostra też od razu czujna przy tych moich wynikach. Także czekam na test obciążenia żeby wiedzieć jak jest.

reklama
Hej!

ja też mam dzisiaj połówkowe, na 17.40, idziemy we 3, Fran nie może się doczekać :)

@Karla88, miałam identycznie przy poprzednich badaniach ale stwierdziłam że nie będę nawet Wam pisać... więc nie jesteś jedyna z tego co widzę :D :D

@Dorotea., bardzo, bardzo trzymam kciuki żeby ten najtrudniejszy moment minął i żeby było już tylok pozytywnie..!

@_agnieszka_, dobrze że Ci się nie pogorszyło! Zdrowiej :)

Ja dziś mam drugą próbę połówkowych ale dopiero na 19:20 [emoji4]
Mam nadzieję, że mały będzie współpracował i że wszystko będzie ok [emoji4]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

I ja też :) tzn ja pierwszą próbę :)

To w ogóle jakaś dziwna procedura :O
U nas naczczo, pobierają, oznaczają na szybko glukometrem (jak za dużo, to nie dają glukozy), a potem po 1h i po 2h

0d1yrjjgtd95fou3.png
W pierwszej ciąży byłam bardzo zdziwiona, że tak to badanie tutaj wygląda zwłaszcza słuchając koleżanek jak to w Pl się odbywa. A teraz jakoś spokojnie do tego podchodzę, chyba wiedzą co robią...
No na prawdę tyle ciepła i takiej dobroci tam doznałam że w szpitalach to rzadkość :) co chwilę przychodziły pytaly czy czegoś niepotrzebuje czy boli itd na prawdę z opieki jestem mega mega zadowolona :) powiedziały że czekają na mnie w lipcu że wcześniej mam zakaz wstepu :D
Super, że taką dobrą opiekę tu miałaś [emoji4]
Ja dziś mam drugą próbę połówkowych ale dopiero na 19:20 [emoji4]
Mam nadzieję, że mały będzie współpracował i że wszystko będzie ok [emoji4]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)
Trzymam kciuki, powodzenia

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

W pierwszej ciąży byłam bardzo zdziwiona, że tak to badanie tutaj wygląda zwłaszcza słuchając koleżanek jak to w Pl się odbywa. A teraz jakoś spokojnie do tego podchodzę, chyba wiedzą co robią...

U nas też kiedyś było, że pilo się glukozę w domu i dopiero na badanie ale na czczo

A tak jeszcze wyczytałam tylko, że prawidłowy poziom glikemii na czczo dla kobiet w ciazy jest do 95 jeśli ma od 95-125 to robią test obciążenia glukozą jeżeli wynik jest mniejszy niż 140 po 2 godzinach to nic się nie dzieje i nic nie daja, a w praktyce i tak zapytam lekarza dla pewności ☺️

Hej!

ja też mam dzisiaj połówkowe, na 17.40, idziemy we 3, Fran nie może się doczekać :)

@Karla88, miałam identycznie przy poprzednich badaniach ale stwierdziłam że nie będę nawet Wam pisać... więc nie jesteś jedyna z tego co widzę :D :D

@Dorotea., bardzo, bardzo trzymam kciuki żeby ten najtrudniejszy moment minął i żeby było już tylok pozytywnie..!

Trzymam kciuki żeby wszystko dzidziuś pokazał [emoji4][emoji4]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

Aaaa dziewczyny złamało mnie przeziębienie z taką siłą ze leżę w łóżku bez życia. Rozwalona totalnie na łopatki. Lecze sie czosnkiem, cebula, miodem, cytryna itp. Smierdze na kilometr[emoji3][emoji3][emoji3]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno wiedzą :)

reklama
Hej!

Trzymamy kciuki :)

Do góry