reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Bardzo ladnie. Oby sie udalo!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Termin jest wolny więc wszystko zależy teraz od tego, czy M się zgodzi :p On to planował wydać troszkę mniej i chciał coś bliżej urzędu.

reklama
Omg! Wspolczuje strasznie. Mam nadzieje, ze juz jest po wszystkim.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Tak, przyjechali i naprawili. Okazalo się ze synek nawrzucał do toalety mokrych chusteczek i zatkał pompę co odprowadza ścieki do sieci. Powiedzieli że będę musiała zapłacić za to. A jak skończyli i się pytam ile to mówi 20zl żeby na flache było. [emoji23][emoji23]

Dzień dobry. U nas rozpoczęty 24 tydzień. Jak pomyślę ze w sumie bedzie cesarka gdzies kolo 38+3/4 to mi jakos wesoło sie robi że już tak jakoś z górki. W sumie to wytrzymać w moim przypadku tak do 5 czerwca a potem niech sie dzieje co ma byc. Wizyta w przyszły czwartek a w poniedzialek krzywa cukrzycowa. Ech....

@olaaa7 gratuluję terminu. Miejsce piekne. Kciuki zaciśnięte

@Margana jak się czujesz??

@Karla88 mi syrop z cebuli też pomogl. I moze ja dziwna jestem ale nie odrzuca mnie od niego.

@Onaszczesliwa2018 bedzie dobrze. Przesylam Ci wirtualne pozytywne fluidy.

Lecę kawkę zrobić. A potem trzeba się ogarnąć, corke ze szkoły odebrać. Dobrze ze juz chociaz cieplej. Po ostatnich mrozach to doslownie jak na Majorce[emoji3][emoji3][emoji3]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziekuje, ze pytasz. Jest lepiej. Chyba przejdzie na samych inhalacjach[emoji5]

Tylko mam problem z mloda. Ciagle kaszle. Ogolnie nic jej nie jest, dobrze sie czuje i zachowuje normalnie. Tylko ten kaszel[emoji53] Chciala bardzo isc jutro do przedszkola, bo maja warsztaty pszczelarskie i nie wiem co robic. Eh...zawsze cos[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny... Macie jakieś sprawdzone sposoby żeby wzmocnić paznokcie???? Moje są w tragicznym stanie ciągle :/ a w poprzedniej ciąży miałam ładne i twarde :/

p19u3e3keaa8816p.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Może jakieś olejki skoro okazuje się że odżywki są problematyczne...? Chociaż ja nadal jestem w szoku że tak jest :o

Tak, przyjechali i naprawili. Okazalo się ze synek nawrzucał do toalety mokrych chusteczek i zatkał pompę co odprowadza ścieki do sieci. Powiedzieli że będę musiała zapłacić za to. A jak skończyli i się pytam ile to mówi 20zl żeby na flache było. [emoji23][emoji23]

Potrąć mu z kieszonkowego :-D:-D A tak na serio to myślałam że conajmniej 1 zero więcej ;)

Może jakieś olejki skoro okazuje się że odżywki są problematyczne...? Chociaż ja nadal jestem w szoku że tak jest :o

Potrąć mu z kieszonkowego :-D:-D A tak na serio to myślałam że conajmniej 1 zero więcej ;)
Ja dzwoniłam do męża bo tylko 500zl miałam w domu i nie wiedziałam czy mi starczy. A oni tylko na flache chcieli to dałam na dwie [emoji16]

reklama
Tutaj ciąży nie prowadzą lekarze tylko położne. Ginekolog nie przyjemnie Cię w ciąży, nawet prywatnie. Położna może zapisać Cię do ginekologa, który konsultuje ciąże z problemami w szpitalu jeśli wymagasz konsultacji, ale to ona musi uznać, że jest taka wizyta potrzebna. Poród odbiera również położna.
Lekarze są obecni tylko przy CC lub w czasie komplikacji przy porodzie.
Antykoncepcją i cytologią też zajmują się położne. Ginekolodzy zajmują się tylko chorobami kobiecymi i niepłodnością.
To słabo strasznie tam mają... Nigdy nie wiadomo kiedy coś wyjdzie ;/
Tak, planuję za miesiąc jechać. Jak się nie uda to coś wymyślę, że mało się rusza maluch lub, że ja mam ataki panik, ze coś jest nie tak i może mnie skieruje na dodatkowe.
To trzymam kciuki, żeby wszystko się udało!

Do góry