reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja tak myślę o tym połówkowym. Bo mój prowadzący chyba też je robi. W 13tyg mi robił to pierwsze i teraz kazał przyjść po 20tygodniu. Ale nie jestem przekonana czy ma na tyle dobry sprzet. Do tego tylko w 2D więc chyba warto się zapisać gdzie indziej na takie prywatne badania w 3D?

* Na zwykłej wizycie w tym tygodniu chyba żaden lekarz nie robi tych wszystkich badań które robi specjalista z prenatalnych ?

reklama
Nie no chyba teraz to już się ujawni :)
Wiesz co to nie chodzi o to, ze wczesniej sie chowalo. Po prostu moj lekarz nie podejmuje sie oceny plci. A prenatalne robie u innego lekarza. Z corka bylo tak samo. Dowiedzialam sie na polowkowym i z ta wiedza zostalam do konca. Wiec jak tetaz dzidzia nie bedzie chciala wspolpracowac to bede musiala czekac do trzeciego prenatalnego[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja tak myślę o tym połówkowym. Bo mój prowadzący chyba też je robi. W 13tyg mi robił to pierwsze i teraz kazał przyjść po 20tygodniu. Ale nie jestem przekonana czy ma na tyle dobry sprzet. Do tego tylko w 2D więc chyba warto się zapisać gdzie indziej na takie prywatne badania w 3D?

* Na zwykłej wizycie w tym tygodniu chyba żaden lekarz nie robi tych wszystkich badań które robi specjalista z prenatalnych ?
W interneci jest spis lekarzy, ktorzy maja uprawnienia do prenatalnych. Musialabys poszukac. 3/4d nie jest potrzebne, bo lekarz ocenia narzady i dokonuje pomiarow za pomoca 2d. 3/4d to taki gadzet dla rodzicow[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Aaa no to dobrze bo ja właśnie gdzieś przez przypadek czytałam niewiem czy nawet nie na forum tutaj i byłam zaskoczona że można się o coś takiego starac , a szkoda żebyś została bez pieniędzy skoro można je mieć :)

Zamierzam te pieniądze wpłacać na konto albo na książeczkę dla dziecka
A żyć z wypłaty K
Chyba że by nam brakło na coś dla dziecka to wtedy wypłacimy jakaś część. Ważne, że chociaż przez rok jest taka pomoc :)

W interneci jest spis lekarzy, ktorzy maja uprawnienia do prenatalnych. Musialabys poszukac. 3/4d nie jest potrzebne, bo lekarz ocenia narzady i dokonuje pomiarow za pomoca 2d. 3/4d to taki gadzet dla rodzicow[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

W sumie tak ale zawsze to jakaś pamiątka i ocena dwóch lekarzy. A nie jestem przekonana w 100procentach do mojego lekarza. Wolę chyba zapłacić 250 i iść na badanie niż później żałować :/

Wiesz co to nie chodzi o to, ze wczesniej sie chowalo. Po prostu moj lekarz nie podejmuje sie oceny plci. A prenatalne robie u innego lekarza. Z corka bylo tak samo. Dowiedzialam sie na polowkowym i z ta wiedza zostalam do konca. Wiec jak tetaz dzidzia nie bedzie chciala wspolpracowac to bede musiala czekac do trzeciego prenatalnego[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Aaaaa , a myślałam że nosisz maluszka wstydnisia :) no to zjec może coś słodkiego żeby się ruszal/a to może będzie większa szansa :D

reklama
Do góry