reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja pójdę do pracy po macierzyńskim tylko wtedy jak znajdę pracę w normalnych godzinach, bo żłobek i szkoła nie dostosowują się do 12 godzinnych zmian i pracy w weekendy niestety. Najbardziej to mi się marzy mieć coś swojego... Mam teraz dużo czasu aby coś wymyśleć :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
No przy pracy na zmiany ciezko jest. Do tej pory jakos dawalismy rade, ale tetaz nie wiem jak ogarniemy szkole jak wroce z macierzynskiego.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Powiem ci ciężko swój biznes wiadomo zarządzasz sobie ustalasz wszystko ale presja i wbrew pozorom czas poświęcony w swojej firmie jest nie porównywalny do etatu .. naprawdę
Prowadzę sklep 3 lata i stres nerwy i wieczne liczenie wszystkiego czasem mam ochotę to rzucić i mieć spokój zobaczymy jak będzie
Akurat mija branża jest straszna !!!

16udyx8di9hvrs5t.png
No , a pracujac u kogos idziesz na l4 w razie choroby i masz wszystko gdzies[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja pójdę do pracy po macierzyńskim tylko wtedy jak znajdę pracę w normalnych godzinach, bo żłobek i szkoła nie dostosowują się do 12 godzinnych zmian i pracy w weekendy niestety. Najbardziej to mi się marzy mieć coś swojego... Mam teraz dużo czasu aby coś wymyśleć :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
My prawdopodobnie będziemy musieli zatrudnić opiekunkę. Bo oboje na zmiany, nie zawsze Nam się grafiki zgrywają, a lotnictwo to branża gdzie pracuje sie 24h 7 dni w tygodniu, a w Boże Narodzenie np żłobki i przedszkola pozamykane. Też muszę coś wymyślić w tej kwestii...

Tez mnie boli podbrzusze, mam takie uczucie ciezaru. Biore znowu no spe i zwiekszylam sobie dawke magnezu. Duzo odpoczywam, radziej wychodze. Chyba to taki etap po prostu. Za tydzien drugie prenatalne i kontrola szyjki, oby trzymalo...
I mnie od 3 dni pobolewa podbrzusze jak na okres i też czuję taki ciężar na brzuchu szczególnie gdy leże na plecach

Tez mnie boli podbrzusze, mam takie uczucie ciezaru. Biore znowu no spe i zwiekszylam sobie dawke magnezu. Duzo odpoczywam, radziej wychodze. Chyba to taki etap po prostu. Za tydzien drugie prenatalne i kontrola szyjki, oby trzymalo...
Na pewno wszystko dobrze trzyma[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dokładnie. Jeśli się nic nie unormuje to jakoś to przeżyje. Najważniejsze żeby maleństwo zdrowe było [emoji8]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

xnw49n73bt3ixdwi.png
Ja tez mam daleko do szpitala, w ktorym cjce rodzic i to z wyboru[emoji6] Z jednego konca miasta na drugi to tez z godzinka wyjdzie, bez godzin szczytu oczywiscie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Lubie pracowac i troche szkoda moich umiejetnosci i doswiadczenia, zeby znikac z branzy pomocowej na wiecej niz rok...lubie pomagac, wiec o ile mlody sie bedzie dobrze rozwijal i nie bedzie potrzebowal szczegolnego wsparcia to wolalabym pogodzic macierzynstwo i prace zawodowa. Ale to myslenie na teraz, moze mi sie odmieni jak juz Stas bedzie w domu??;)

Lubie pracowac i troche szkoda moich umiejetnosci i doswiadczenia, zeby znikac z branzy pomocowej na wiecej niz rok...lubie pomagac, wiec o ile mlody sie bedzie dobrze rozwijal i nie bedzie potrzebowal szczegolnego wsparcia to wolalabym pogodzic macierzynstwo i prace zawodowa. Ale to myslenie na teraz, moze mi sie odmieni jak juz Stas bedzie w domu??;)
Ja uwielbiam swoją pracę i nie wyobrażam sobie moje życia bez pracy bądź pracy w innej branży. Też jestem wyszkolonym, doświadczonym specjalistą i jestem na prawdę doceniania. Gdy tylko u Nas ze Stasiem wszytsko będzie ok, nie chcę przedłuzac macierzńskiego :) Choć może być tak jak piszesz, że Nam się odmieni gdy w końcu na świat przyjdą nasze dzieci :)

Ja uwielbiam swoją pracę i nie wyobrażam sobie moje życia bez pracy bądź pracy w innej branży. Też jestem wyszkolonym, doświadczonym specjalistą i jestem na prawdę doceniania. Gdy tylko u Nas ze Stasiem wszytsko będzie ok, nie chcę przedłuzac macierzńskiego :) Choć może być tak jak piszesz, że Nam się odmieni gdy w końcu na świat przyjdą nasze dzieci :)

O wlasnie, to to :) dzisiaj oczywiscie przy tej kawie to odbylam konsultacje z calym zespolem...takze biezace problemy rozwiazane ;)

reklama
Do góry