reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Oj tez pychota :) i jeszcze ananas :)
Kandyzowane ananasy pychotka :-) muszę się zaopatrzyć :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Dobry wieczór dziewczyny[emoji38] padam na pyszczek, cały dzień nie miałam czasu do Was zajrzeć.
Nadrobilam wszystko i aż mi łzy pociekly jak przeczytałam o tych poronieniach pod koniec ciąży. Jesteście silne babki!
Co do lekarzy to naprawdę ciężko o dobrego.. Można powiedzieć, że ja miałam wiele szczęścia w tej kwestii. Jak tylko zobaczyłam dwie kreski w poprzedniej ciąży zaczęłam obdzwaniac wszystkich lekarzy w mieście i akurat ten przyjmował tego dnia.. Zostałam przy nim, okazał się bardzo dobrym człowiekiem i świetnym specjalista. Nawet ze mną rodzil! :) a za wizytę bierze tylko 70zl.

Hmm. I co jeszcze.. Dziś chyba ujawnił się u mnie pierwszy ciążowy kalafior..[emoji23] wymyśliłam sobie rano spaghetti. No to spakowalam małego w kombinezon, sru do nosidełka i jedziemy do biedry. Nie kupiłam nic konkretnego i zapłaciłam 260 zł.. Ale nie w tym rzecz. Zajechalam do domu, zaczynam gotować. mięsko z cebulką wrze, ppmidorki czekają. Nadchodzi czas ma makaron.. I co? Nie kupiłam... Było spagetti z ryżem

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dobry wieczór @aanjaa. To miałaś dobry obiadek haha. Zdarza mi się też zakręcic. Ostatnio dalam M moja karte żeby mi kase wyplacil.i polozyl karte na stół. Jak szlam wczoraj do biedry to karty nie zabralam bo kase dawalam mlodej na wycieczke klasową. I juz skasowana a tu zonk karty nie ma :-) w te pędy do domu (2minuty od biedry) i w 5 minut z powrotem byłam.

Dzisiaj znajoma pani z piekarni się pyta czy te rogale marcińskie co M kupowal,smakowaly. To ja mówię że tak. A ta do mnie wypalila czy czasami w ciąży nie jestem bo jakoś tak inaczej mi się z oczu patrzy. I oczywiście po mojej odpowiedzi pogratulowala. I tak sobie myślę...czy z oczu naprawdę idzie wyczytać, że jest się w ciąży?

Aaa ale mnie dzisiaj kłuje w kościach biodrowych albo w miednicy. Lekko podobne uczucie do skurczy miesiaczkowych pomieszanych z rozciąganiem.. Mozliwe że tak można odczuwac rozszerzanie się miednicy? Raz z prawej, raz z lewej zaboli.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Aaa ale mnie dzisiaj kłuje w kościach biodrowych albo w miednicy. Lekko podobne uczucie do skurczy miesiaczkowych pomieszanych z rozciąganiem.. Mozliwe że tak można odczuwac rozszerzanie się miednicy? Raz z prawej, raz z lewej zaboli.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Tak mi lekarka tłumaczyła te bóle, że to właśnie rozciąganie macicy jest. Ponoć mocniejsze są podczas 1 ciąży.

85993e3k4d0ytbag.png

Tak mi lekarka tłumaczyła te bóle, że to właśnie rozciąganie macicy jest. Ponoć mocniejsze są podczas 1 ciąży.

85993e3k4d0ytbag.png
Haha ja nie pamiętam za bardzo jak to w pierwszej ciąży było, ale wydaje mi się że też to czułam. Kirczę muszę chyba o trzecim pomyśleć wcześniej, niż przed 40 żeby więcej pamiętać :-D

No a te bóle/kłucia to czuję głównie wieczorem jak już po prysznicu jestem. W ciągu dnia nic raczej nie boli. Chyba że tego nie zauważam.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Cześć dziewczyny na szczęście już po wizycie. Beta dzis byla powtarzana i wynik 17814.43 :) prawidłowy przyrost.
U lekarza na usg piękny pęcherzyk na miejscu oraz pęcherzyk zoltkowy i groszek :) wiec jest wszystko ok

Cześć dziewczyny na szczęście już po wizycie. Beta dzis byla powtarzana i wybij 17814.43 :) prawidłowy przyrost.
U lekarza na usg piękny pęcherzyk na miejscu oraz pęcherzyk zoltkowy i groszek :) wiec jest wszystko ok
No to nie wypada mi nic innego jak pogratulować :-) zdrowo rozwijającego się groszka

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Do góry