reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Pod tym względem jestem pedantką, i w szufladach będzie porządek... ;)
Tak wyglądają moje szuflady... (ta jedna akurat O, ale ja wkładam rzeczy..)
(tak, koszulki stoją... I tak, składam skarpetki, majtki, itd... i mam manię segregowania [emoji23])
c77b893366253a6b7b2efcc5ce80543a.jpg
9e5ba6e4890c4d332f4bfd8cdf8ec43f.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png
Moje szafki wyglada ja ale aż się martwię jak to przy dziecku będzie mojemu M to mogę składać karzdego dnia jak czegoś znalesc nie może wszystko z szafy wyzuca na ziemię A potem wpycha spowrotem

3jgxskjo51j6485i.png

Pod tym względem jestem pedantką, i w szufladach będzie porządek... ;)
Tak wyglądają moje szuflady... (ta jedna akurat O, ale ja wkładam rzeczy..)
(tak, koszulki stoją... I tak, składam skarpetki, majtki, itd... i mam manię segregowania [emoji23])
c77b893366253a6b7b2efcc5ce80543a.jpg
9e5ba6e4890c4d332f4bfd8cdf8ec43f.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ale gratulacje takiego porządku w szufladzie ja wszystko układam w prostych ale chyba ciężko tak ubrania ustawić żeby stały i się nie przewracaly?

3jgxskjo51j6485i.png

@_agnieszka_ ja miałam u młodego w pokoju szuflady właśnie, dokładnie te komody z ikei które wrzucilaś na projekcie- tylko 2 tej samej szerokości. A na górze różne koszyczki, jakieś ramki itp. Moim zdaniem w szufladach najłatwiej segregować takie małe rzeczy. No i widzę że też kochasz segregatory szufladowe jak ja :D <3

Ja myślę że facet ma już trochę doświadczenia i wie że lepiej nie narażać się kobiecie w ciąży...! ;) Żartuję Ola oczywiście, na Twoich zdjęciach to masz mini ten brzuszek!
segregatory to genialna sprawa :D na to liczę, że wszystko da się ładnie poukładać ;)
na razie cały czas kombinuję, czy będą komody, czy może ażurowa półka zamknięta na dole, a komoda tylko jedna, itd... jak będę miała jeszcze kilka wizualizacji porównawczych, to będę wrzucać ;)

Witam mamusie [emoji3][emoji3] ja dopiero mam chwile zeby sie odezwac... Moj brat wczoraj zrobil niespodziankę i przyjechal z Niemiec na kilka dni wiec czas zajety.

Po wczorajszym usg moj Maz tak sie ucieszyl z synka ze juz szuka ciuszkow. Dzisiaj znalazl mega body.Zobacz załącznik 838589

0d1ysek21gn9227h.png
jakie piękne te body :D :D :D
ja coś ciągle się cykam żeby zamawiać z AliExpress ...
pora się przełamać ;)
ceny są fajne, przesyłka często darmowa, a czas oczekiwania - jak zamawiasz coś na przyszłość, to można poczekać ;-)
teraz będę zamawiała np żarówki - 1/3 normalnej ceny (tzn ~10zł zamiast 30, a że ja ich potrzebuję trochę więcej niż parę sztuk...)

U mnie dzisiaj zupa z czerwonej soczewicy. Zjadlam dwie miseczki ;) dumna jestem, bo sama ja zrobilam. Dzisiaj jakis lepszy dzien sie trafil i nic mnie nie bolalo....
dobrze, że nic nie boli, a zupę z czerwonej soczewicy uwielbiam :D
jeszcze taką z pomidorami, papryką, itd ;)
smaka mi narobiłaś, jutro ja też będę miała na obiad ;)

Moje szafki wyglada ja ale aż się martwię jak to przy dziecku będzie mojemu M to mogę składać karzdego dnia jak czegoś znalesc nie może wszystko z szafy wyzuca na ziemię A potem wpycha spowrotem

3jgxskjo51j6485i.png
mój w półce przewraca, dlatego jego koszulki trafiły do szuflady - przynajmniej się nie gniotą ;)

Ale gratulacje takiego porządku w szufladzie ja wszystko układam w prostych ale chyba ciężko tak ubrania ustawić żeby stały i się nie przewracaly?

3jgxskjo51j6485i.png
kwestia złożenia - trafiłam swego czasu na necie na instrukcję ;)
ogólnie koszulkę kładzie się płasko, plecami do góry, potem trzeba złożyć boki do środka i wyrównać rękawy (tak jak standardowo skladają nowe), potem po długości na 3 części i jeszcze na pół - jak jest zrobione równo, to nie dość, że ładnie stoi, to jeszcze się nie gniecie, i nawet jak O grzebie w szufladzie, to nie muszę składać ponownie ;)
a co do utrzymania takiego trybu przy dzieciach - przyjaciółka ma 2, (2 lata i pół roku), i stwierdziła, że gdyby nie miała takiego porządku, to już dawno przestałaby ogarniać ;) że dużo lepiej poświęcić chwilę na włożenie tego tak, żeby było poukładane, itd, bo to zwykle robi po prasowaniu, jak dzieci śpią itd, ale mieć wszystko pod ręką gotowe do użycia, niż włożyć jak bądź do szuflady, a potem szukać, przekładać, itd z wrzeszczącym dzieckiem na rękach, albo obes... do przebrania, itd ;)

Podczytuje Was caly dzien, ale nawet nke mam kiedy napisac.
Tesc z K zaczeli przygotowywac dzisiaj pokoj pod malowanie, pojechali po kilka rzeczy a ja sie wzielam za pakowanie rzeczy w kartony i worki. Z moja glupota kilka razy cos podnioslam, przesunelam.. Do tego troche nerwow i dostalam takich boli ze nie moglam sie podniesc z podlogi. Wzielam nospe i przeszlo... Dobrze ze K nie bylo akurat w domu bo juz bym byla w szpitalu..

Do tego cos mu sie odwidzialo, lozeczko jeszcze nie potrzebne, po co sie spieszyc jak mozna kupic wszystko miesiac przed. I wez tu przegadaj facetowi ze wszystkiego naraz sie nie kupi.. Eh. Jak zobaczy dziecko na usg moze sie odblokuje.. Byle do wtorku. Milego wieczoru kochane :*

@_agnieszka_ ja miałam u młodego w pokoju szuflady właśnie, dokładnie te komody z ikei które wrzucilaś na projekcie- tylko 2 tej samej szerokości. A na górze różne koszyczki, jakieś ramki itp. Moim zdaniem w szufladach najłatwiej segregować takie małe rzeczy. No i widzę że też kochasz segregatory szufladowe jak ja :D <3

Ja myślę że facet ma już trochę doświadczenia i wie że lepiej nie narażać się kobiecie w ciąży...! ;) Żartuję Ola oczywiście, na Twoich zdjęciach to masz mini ten brzuszek!
No ten mój brzuszek to taki mini :p

Witam mamusie [emoji3][emoji3] ja dopiero mam chwile zeby sie odezwac... Moj brat wczoraj zrobil niespodziankę i przyjechal z Niemiec na kilka dni wiec czas zajety.

Po wczorajszym usg moj Maz tak sie ucieszyl z synka ze juz szuka ciuszkow. Dzisiaj znalazl mega body.Zobacz załącznik 838589

0d1ysek21gn9227h.png
Mamy takie samo :D przyszło z ali parę dni temu :) Zamówiłam 18 stycznia więc błyskawiczna dostawa. Kupiłam rozmiar 0-3 i przyszedł 80 który jest mniejszy od wcześniej zamówionego też na Ali kompletu 74 :)
IMG_20180209_185253.jpg

to że z Chin mnie akurat nie uraża :) chyba bardziej czas oczekiwania :p
To zależy jak się trafi :) niektóre przesyłki idą 2 miesiące inne 2 tygodnie tak jak ten mój komplet Batmana :p

Dziś dorwałam w Lidlu komplet 3 pieluszek z bio bawełny przecenionych z 30 zł na 20 zł :)
IMG_20180209_184947.jpg

Załączniki

• IMG_20180209_185253.jpg
    IMG_20180209_185253.jpg
    190,1 KB · Wyświetleń: 346
  • IMG_20180209_184947.jpg
    IMG_20180209_184947.jpg
    221,5 KB · Wyświetleń: 345
No ten mój brzuszek to taki mini [emoji14]

Mamy takie samo :D przyszło z ali parę dni temu :) Zamówiłam 18 stycznia więc błyskawiczna dostawa. Kupiłam rozmiar 0-3 i przyszedł 80 który jest mniejszy od wcześniej zamówionego też na Ali kompletu 74 :)
Zobacz załącznik 838605

To zależy jak się trafi :) niektóre przesyłki idą 2 miesiące inne 2 tygodnie tak jak ten mój komplet Batmana [emoji14]

Dziś dorwałam w Lidlu komplet 3 pieluszek z bio bawełny przecenionych z 30 zł na 20 zł :)
Zobacz załącznik 838606
Śliczne te pieluszki :D
W marcu też zacznę szaleć na zakupach ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
No ten mój brzuszek to taki mini [emoji14]

Zobacz załącznik 838605

To zależy jak się trafi :) niektóre przesyłki idą 2 miesiące inne 2 tygodnie tak jak ten mój komplet Batmana [emoji14]

Zobacz załącznik 838606
I jak komplet?? Jak material??

0d1ysek21gn9227h.png

Do góry