reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dokladnie, jakos w polowie. Choc jak moja lekarka czytala moje wypisy ze szpitala to mowi ze dobrze jak dochodze do 37(tak chlopaki sie urodzili)

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie zastanawiaja się nad cc juz w 36 tygodniu dlatego bede miala sterydy podane wcześniej i jak chłopaki nie mieli problemu z oddychaniem?

reklama
O ja cie 44 masakra to moj d ma 45/46 a to taka pletwa ze szok....nawet jak na faceta. No ale moj chlop ma 185 cm i 115kg wiec musi miec solidna podstawe...hahahahaha

Mój ma 47/48 i ma problem z kupnem butów. Wzrost i waga podobne bardzo :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja tak samo a bardziej zaczęłam ja doceniac jak się wyprowadzilam
Ja mam tak samo-a darlam z nia koty jak bylam nastolatka. Ale taka prawda ze byla zapatrzona w mojego mlodszego brata. A teraz role sa odwrocone. Bo z nim sie non stop kloci.

szybko czas mi leci :) bo czytalam ze jak nisko ozysko to mozna pozno odczuwac chyba :(

Lozysko przednie to dlugo trza czekac na ruchy;)[/QUOTE]

Jak lozysko jest na przedniej scianie to ruchy sa pozno wyczuwalne ,a co do niskiego to nie mam pojecia. Moje jest w tylnej i dziecie sie w nie wtula.

Ja chyba też, i bardzo byłam mi wsparciem kiedy straciłam Anastazję... Chociaż zupełnie nie rozumiała co czuje znosiła każdy mój humorek.. A byłam nie do zniesienia uwierz..

p19u3e3kos6f13n1.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Rozumiem Cię doskonale kochana moja mama też bardzo mi pomogła po stracie małej była przy probie porodu naturalnego a później czekała z mężem aż skończy sie cc zajęli się całym pogrzebem z tata zawsze będę im za to mega wdzięczna

Wedlug om 18tyg 4 dzien a z usg 17 tydz 4 dzien. Ja chcialam niespodzianke....ale Oliwia wiercila mi dziure. Dzis byla ze mna na usg i troche zmieszana ale zadowolona ze wszystko widziała.

Edit dopiero zakumalam ze chodzi ci o moja trojce Oliwia w marcu 11 Bartek 10 a Mati we wrzesniu skonczy 8 wiec mam prawie dorosle dzieci juz

E to ty teraz mozesz wypoczywac
Ziemniaki juz naskrobia itd [emoji13]masz brygade ss a ty mozesz lezec[emoji16]

Ja mam tak samo-a darlam z nia koty jak bylam nastolatka. Ale taka prawda ze byla zapatrzona w mojego mlodszego brata. A teraz role sa odwrocone. Bo z nim sie non stop kloci.

Lozysko przednie to dlugo trza czekac na ruchy;)

Jak lozysko jest na przedniej scianie to ruchy sa pozno wyczuwalne ,a co do niskiego to nie mam pojecia. Moje jest w tylnej i dziecie sie w nie wtula.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

No tak napisalam bo mialam przodujace i dr mowil nie mylic z przednim huh nirwiem czemu mi wtskoczylo niskie

U mnie zastanawiaja się nad cc juz w 36 tygodniu dlatego bede miala sterydy podane wcześniej i jak chłopaki nie mieli problemu z oddychaniem?
Bartek dostal sterydy w 32 tyg . lezalam mc na patologi bo cisnienie skakalo i obrzeki mialam. Ale urodzil sie zdrowy dostal 10 punktow. Mati nie zdarzyl ze sterydami i dostal 7 punktow a potem 5 bo nie oddychal. Musial miec cepap 12 h z powodu zmian adaptacyjnych. Tzn pecherzyki musialy sie rozprezyc. (dlatego dzieciaczkom daja wczesniej steryd zeby pecherzyki sie rozwinely z pierwszym oddechem). W 10 minucie po podaniu tlenu mial 10 punktow.

Ja dziś mocno zestresowana.Moja szwagierka miala dzis cesarke w 34 tyg przez zatrucie ciazowe Malutka w inkubatorze 1800 g nie oddycha samodzielnie.A Asia dochodzi do siebid pod kroplowkami Trzeba uwazsc na siebid i mierzyc cisnienie

Ojejku to malenstwo jej sie urodzilo. Niech sie obydwie trzymaja.
Moj w 35 tyg 3080 g. Wszyscy sie nadziwic nie mogli ze wczesniak. Sam jadl,oddychal itp itd.
Nie dostal zadnych sterydow na plucka.

Bartek dostal sterydy w 32 tyg . lezalam mc na patologi bo cisnienie skakalo i obrzeki mialam. Ale urodzil sie zdrowy dostal 10 punktow. Mati nie zdarzyl ze sterydami i dostal 7 punktow a potem 5 bo nie oddychal. Musial miec cepap 12 h z powodu zmian adaptacyjnych. Tzn pecherzyki musialy sie rozprezyc. (dlatego dzieciaczkom daja wczesniej steryd zeby pecherzyki sie rozwinely z pierwszym oddechem). W 10 minucie po podaniu tlenu mial 10 punktow.

Rozumiem to będę pilnować bardzo tych sterydów bo u mnie może być potrzeba rozwiązania ciąży wcześniej a wtedy lepiej żeby dzieciątko było już przygotowane

reklama
E to ty teraz mozesz wypoczywac
Ziemniaki juz naskrobia itd [emoji13]masz brygade ss a ty mozesz lezec[emoji16]
Oj nie dziekuje.....musze nadzorowac cala ekipe. Ale powiem ci szczerze ze najwiecej mlody mi pomaga. Salatki na swieta...ciasta . non stop ze mna w kuchni. Za to starsze sprzataly. Jakis podzial obowiazkow musi byc. Ale z tym dobrze ze sniadanie same sobie zrobia i co najwazniejsze posprzataja po sobie. Ale ile sie nadarlam zeby chociaz talerze odstawili do zlewu to glowa mala.

Do góry