reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Piękne brzuszki dziewczyny :) mój też już jest spory i okrągły dzidzie rosną ale nie przejmujemy się waga ciaza to taki jedyny okres kiedy waga cieszy jak rośnie później zrzucimy :)

reklama
Nie ma sie co przejmowac dodatkowymi kilogramami, robimy to dla dziecka. Po ciazy bedziemy sie glodzic :D
po ciąży po prostu wrócę do biegania ;)

A musiałam nabrać trochę tkanki tłuszczowej, bo przed ciążą miałam coś koło 18-19% - ok dla biegaczki, ale dla ciężarnej za mało

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja sobie postawiłam balsam na szafce nocnej, wiec od 2 dni smaruje codziennie, ale wydaje mi się ze chyba mam tendencje do rozstępów wiec najwyżej sie miło zdziwię :)

Za tydzien w sobote jedziemy do Karpacza na tydzien[emoji5] Mloda bedzie na nartach jezdzic[emoji3]
Wlasnie lubie w takich wyjazdach to, ze nie musze nic robic, nic zalatwiac, chodzic, dzwonic[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja również życzę Ci żebyś, oderwała się od codzienności i odpoczęła...!

Dziękuje.
Wlasnie Cepeliny!! Pyszne sa jadłam w Czechach, ale w Polsce nigdy.

Bo może właśnie musisz szukać pod inną nazwą :) Ogólnie w restauracjach z polską kuchnią występują, tylko też nie zawsze są dobre... mi babcia zawyżyła standard :D

Widać Twoje zdanie jest dla niego bardzo ważne [emoji16] napisz do niego list może bardzo potrzebuje Twojej pomocy [emoji16] wsparcia

f2w39n7303c24ozn.png

..gdybyś pisała, to ja Panu Prezydentowi mam również do przekazania kilka uwag :dry:

Ja mam dwie pary spodni ciaxowych z pietwszej ciazy. Musze przyniesc z piwnicy. A na razie wyciagnelam spodnie o rozmiar wieksze, ktore nosilam zanim schudlam[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja właśnie wczoraj, razem z ubrankami Frania, znalazłam 2 pary spodni ciążowych... muszę je zmierzyć, ale jakieś takie średnie mi się wydają... zmieścić raczej się powinnam ;)

Już po. Kolejna wizyta 27 lutego(mogło byc tydzien wczesniej ale wtedy Ł pracuje wiec wolimy tydzien poczekac i być razem). Szyjka długa, zamknięta. Łożysko pięknie powędrowało do góry. Dzidzi kopało i ziewało, i co chwila zaslaniało buzię rączka. Przeczycie Nas nie mylilo- będziemy mieli chłopca! :)

Witamy w klubie mam dziedziców! :D Gratulacje!

Ja raczej w tak krótkich spodniach w ciąży chodzić nie będę... Wolę sukienki i coś dłuższego.. Moja bratowa chodziła w poprzedniej ciąży w takich spodenkach latem.i wyglądała tragicznie
.. Wszystko jej się wrzynało.. Blee no chyba że takie odpowiedniej długości albo nie wygląda się jak słoń.. Jestem z tych co wyznają szacunek dla brzuszka i dla stanu w jakim się znajduje :), legginsy też raczej tylko w domu noszę [emoji14] a to styl jaki ja wyznaje w ciąży (wiosna / lato) :) ale owszem jak ktoś ma całą ciążę figurkę to mozw i spodenki krótkie ubrać, byle odpowiedniej długości [emoji14] i nie werżnięte w tyłek [emoji14]

p19u3e3kpcxq7v2m.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Przybijam piątkę! Super stroje, właśnie proste, na luzie i wcale nietrudne do znalezienia. Ja dzisiaj kupiłam na przecenie właśnie fajną kurtkę jeansową, trochę porwaną ;) I też miałam wątpliwości co do długich sukienek przy moim wzroście (163), ale może masz rację że wyciągają... mam tylko jedną długą w szafie :unsure: Muszę pomierzyć w sklepach i zobaczyć jak się czuję.. Póki co mieszczę się w normalne ubrania, mam dużo elastycznych sukienek, takich ołówkowych do kolana i kupiłam sobie takie krótsze sweterki po 20-30 pln na wyprz. w H&M ( w sensie że sweterek długości tego t-shirtu, nie znalazłam lepszego przykładu niestety i do tego ołówkowa spódnica ;) :
Ca4rDpHW8AAsrbq.jpg

Myslimy ze bedzie wygladac kwitnaco jak gwiazdy w tych sukienkach, a tak na prawde brzuch bedzie ciezki, bedziemy chodzic zgarbione bo plecy beda wysiadac, nogi opuchniete, upocone, zdenerwowane :D

Ej, ja nie zamierzam...! :p

Czekam z niecierpliwoscia :) ja robilam rano :) Zobacz załącznik 836973

Jaka zmiana, wow! :)

Załączniki

• Ca4rDpHW8AAsrbq.jpg
    Ca4rDpHW8AAsrbq.jpg
    69,4 KB · Wyświetleń: 319
@JustMe55 śliczny zestaw :) ja twierdzę że w ciąży można się na prawdę śliczne ubierać z szacunkiem dla siebie i dla brzuszka :)

p19u3e3kpcxq7v2m.png

27.06.17 Anastazja [*]

..i dla tych co wokół też- nawiązując do Twojej bratwoej! :D

Dokładnie i właśnie nie trzeba wcale kupować jakichś specjalnych ciuchów... ja np. w pierwszej ciąży kupiłam 3 koszulki z jakimiś niby zabawnymi ciążowymi napsiami, powiększane w rejonie brzucha i NIGDY ich nie założyłam... Wolę np. zwykły elastyczny top i na to rozpiętą koszulę, prawda? :)

Dokładnie i właśnie nie trzeba wcale kupować jakichś specjalnych ciuchów... ja np. w pierwszej ciąży kupiłam 3 koszulki z jakimiś niby zabawnymi ciążowymi napsiami, powiększane w rejonie brzucha i NIGDY ich nie założyłam... Wolę np. zwykły elastyczny top i na to rozpiętą koszulę, prawda? :)
Jestem jak najbardziej za :) myślę że u nas brzuszku pojawią się głowie na wiosnę a to cudowna pora na Mode więc może się bez problemu ubrać i to ładnie :)

p19u3e3kpcxq7v2m.png

27.06.17 Anastazja [*]

Dokładnie, zwłaszcza, że będzie lato ;)
Gdyby była zima, to spodnie jakieś bym potrzebowała, a tak będzie dużo łatwiej ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry