reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Podczas karmienia piersia chyba nie wolno tabletek antyk. Zazywac ? Bo tez bym nie chciala zajsc w ciaze zaraz po porodzie. Jednym bym sie jeszcze nie nacieszyla a juz bym drugie na usg ogladala :p raczej bym nie dala rady fizycznie

Jakoes pewnie mozna bo pamietam po porodzie mnie sie pytali o sntykoncepcje i wiedzieli o kp a ja odp ze nie mpge miec dzieci bo corka z ivf zgasilam tym lekarza
Nie uwazalam sadzac ze Po co uwazac skoro wiele lat nie uwazalam I nie bylo ani pustego jaja

Teraz nirwiem jezcze jaki srodek antykoncepcji ale jakis wybiore;)) tzn spirala te sprawy nie!!!!

reklama
Tak samo jak u mnie! Ale moja młodsza siostra jest 14 lat młodsza i mamy mimo to super kontakt.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pocieszyła mnie bo stresuje się tym jakie trochę będą miały moje dzieci

16udyx8di9hvrs5t.png

Ja tez, od rana do teraz :p

No to sie bycz bo od lipca mleko I co 3 h maluszek jesc musi I tak przez 3,4 msce dzien noc,po czym reguluje sie sen i czasem zasypis cale nocki
Potem zas nie spi bo zeby ida[emoji23][emoji23]I taki zywot wspanialy mamusi ( dla mnie ok )

To prawie tak samo, jak u mnie :) różnica będzie 16 mcy. Mnie okres nawet nie zdążył wrócić i już ciąża. Po porodzie chyba pod razu spirala, bo planowaliśmy tylko dwójkę. Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy karmieniu piersią bez przerwy nocnej to 5 % :D

Będziesz kupować wózek podwójny?

Tylko 5%!!!???? Rany to taki fart mamy??

Ja mialam okres od razu ale bardzo nieregularny
Wlasnie ktos mi pisal chyba joanna jakas ze miedzy jej dziecmi tez taka roznica I ona nie kupowala
Czytalam juz wszedzie co robic I wiekszosc jest za kupnem , jesli masz okazjie kup uzywany bo nowy to od 3500 zl wzwyz a znow tak dlugo nie uzyjesz go bo jak starszak bedzie mial 3 lata juz chodzdzacy ladnie dziecko to mlodsze 1.5 roku wiec wozek normalny dlateho mojego starego nie pozbywam sie a podwojny kupuje z promocji duzo taniej i jade po niego 550 km[emoji23][emoji23]z tym ze odwiedzam tez znajomych
Dostawki dla poltora roku bobo moim zdaniem za male na to ;/

Masz kp caly czas? Mi tylko siara leci I nie chciala juz cyca;/ wina hormonow , corka moze wroci po porodzie...

Podczas karmienia piersia chyba nie wolno tabletek antyk. Zazywac ? Bo tez bym nie chciala zajsc w ciaze zaraz po porodzie. Jednym bym sie jeszcze nie nacieszyla a juz bym drugie na usg ogladala [emoji14] raczej bym nie dala rady fizycznie
Mozna tylko tabletki jednoskladnikowe.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Tylko 5%!!!???? Rany to taki fart mamy??
Niesamowite, prawda?
Dostawki dla poltora roku bobo moim zdaniem za male na to ;/
Też mi się wydaje, że za małe na dostawkę. Ja się chyba na razie wstrzymam z kupnem wózka, ale jeśli w ogóle, to na pewno używany. A jaki model kupujesz?
Masz kp caly czas? Mi tylko siara leci I nie chciala juz cyca;/ wina hormonow , corka moze wroci po porodzie...

Jeszcze karmię, ale mleka mało, dziecko się denerwuje, a mnie sutki z dnia na dzień bolą coraz bardziej. Nie chciałam odstawiać, ale zobaczymy, jak będzie. Tak czy owak nie zdecyduję się chyba na karmienie tandemu. Już teraz muszę wchłaniać jakieś niesamowite ilości jedzenia z jednym maleństwem w brzuchu i drugim przy piersi. Nie wiem, ile musiałabym jeść, żeby wyprodukować mleko dla dwójeczki :)

Tak czy owak nie zdecyduję się chyba na karmienie tandemu. Już teraz muszę wchłaniać jakieś niesamowite ilości jedzenia z jednym maleństwem w brzuchu i drugim przy piersi. Nie wiem, ile musiałabym jeść, żeby wyprodukować mleko dla dwójeczki :)
zapotrzebowanie w ciąży to jakieś 300-500kcal więcej (zależy kiedy), zapotrzebowanie karmiąc jakieś 500 kcal więcej, więc nawet "produkując" mleko dla 2 zapotrzebowanie powinno być nieco mniejsze niż obecnie ;)

A co do niesamowitych ilości jedzenia - wiesz jaka fajna "zabawa" jest, jak próbujesz dostarczyć dodatkowo ok 1,5tys kcal dziennie, ale... bez mięsa, w postaci zdrowej itd? Nawet w orzechach bardzo ciężko, bo jednego dnia zjesz, drugiego też, ale po tygodniu... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ostatnia edycja:
Gratuluje. Ja tez jestem Meska Krolowa.

Az boje sie pomyslec czy w moim skromnym mieszkanku nie mieszka kolejny meski osobnik :D

Ja nie mam przeczuc. Czuje sie gorzej niz w dwoch poprzednich ciazach, ale to raczej o niczym nie swiadczy. Bardziej tym, ze jestem przemeczona I zapracowana.

No nic, ja musze uzbroic sie w cierpliwosc do 12 marca.
Jeszcze sama jade na USG, wiec poprosze doktora o napisanie plci na kartce I wtedy Maz otworzy ja , gdy bedziemy razem :-p
12 marca [emoji16] moje urodziny [emoji16] to będę podwójnie kciuki trzymać [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Pocieszyła mnie bo stresuje się tym jakie trochę będą miały moje dzieci

16udyx8di9hvrs5t.png
Między mną a siostrami 9 i 10 lat [emoji4] i tez mamy super kontakt :) kiedyś traktowaly mnie jak dziecko wiadomo [emoji16] ja miałam 8 a one 18 [emoji39] ale opuekowaly się mną, pomagały w lekcjach, chodziłyśmy razem na spacery, na wakacje jeździliśmy same :) a teraz dalej jestem ich "mała siostrzyczka" choć wzrostem każda przewyzszam i mam już 27[emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry