reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Ja jeszcze nie myślałam o szkole rodzenia, a od którego tc się chodzi:confused:?

Ciekawe czy ja będę mogła jeździć na zajęcia? A jak nie to nic się nie dowiem, ale lepiej nie zakładam czarnego scenariusza :zawstydzona/y: A wybór mam tylko 1 w mieście oddalonym o 8km, dalej dop. Zielona Góra (30km).

reklama
Moja Mama twierdzi, że świekra to dla niej moja teściowa... :)) więc używam nazwy tesciowa, która jest powszechnie przyjęta :)

Ankami
skąd wiesz kiedy mam urodziny??? :) Teraz to i ja zapamiętam Twoje :)

Pastela w każdej szkole zajęcia rozpoczynają się inaczej, w mojej mówili, żeby zaczynać około 26tc, tak żeby skonczyć na miesiąc przed porodem...

Dzien dobry
jak juz raz się poopuszcza forum to potem nie sposób nadgonic, więcej sobie na to nie pozwolę :-)
A ja znów w robocie, full pracy i marzę z powrotem o zwolnieniu. Do szkoły rodzenia chciałam sie zapisać, ale okazało się że na popołudniowe godziny wszystko zajęte aż do początku czerwca.. Sprawdzałam szkołę Joanny Wilk. Jeśli pójdę na wczesniejsze zwolnienie, to zahaczę się na wczesniejszy kurs, jeśli nie - to pochodzę tylko na zajęcia teoretyczne albo wcale. Zresztą przeczytałam poradnik wydany przez Instytut Matki i Dziecka na temat opieki nad bobasem od pierwszych dni po porodzie do roku, wszystko już wiem ;)

O własnie, przypomniało mi się coś. Wymyśliłam problem :) Po jedzeniu trzeba poczekac żeby dziecku się odbiło i ewentualnie poulewało, prawda? najlepiej zrobić to trzymając bobasa główkę na ramieniu i poklepując po pleckach. A co jeśli karmi się kilka razy w nocy? trzeba wstawać i spacerować z nim???

Zebrra, sama kiedyś pisałaś, kiedy masz urodziny (a zapamiętałam, bo masz tego dnia co Adrian Mole ;-)).

Bazylia, jak dobrze, że dajesz znak życia! myślałam już, że rodzina wykończyła Cię na amen ;) no i bierz to wolne, bo mamy pewne zaległości ;)

Dokładnie Bazylka ja też jestem za Twoim zwolnieniem/urlopem czy co tam tylko chcesz :)

I niestety musze Cię zmartwić, w nocy tez nosimy bobasa do odbicia :)

Anka no może rzeczywiście kiedyś się pochwaliłam, aTy skubańcu masz niezłą pamięć :))

A to jakiś problem to noszenie dziecka w nocy? skoro i tak wstajemy do karmienia, to chyba wszystko jedno...

Zebrra, pamięć to chyba jedyne co mam dobre ;) ale potrafię nawet dokładnie cytować z pamięci wybrane mejle sprzed roku ;)

Aha, właśnie sobie przypomniałam, z jakiego powodu mogę sobie ponarzekać - cholernie boli mnie kość ogonowa. Już nawet stać czasami nie mogę. Że o siedzeniu nie wspomnę. Sobota w kinie była katorgą, dobrze, że wczorajsza sztuka trwała tylko godzinę, bo też bym nie wysiedziała.
Kurka wodna, ja wiedziałam, że przez tę kość jeszcze będę miała problemy, ale lekarze jakoś zawsze mnie zbywali... :(

Ankami - jeszcze niedawno strasznie narzekałam na ból kości ogonowej, a teraz odkąd tylko leżę problem zniknął więc za dużo siedzisz kochana :baffled:

ja myślę, że z lenistwa będziemy spać z dzieckiem, jak będę karmić piersią tak jak chcę, wtedy nie musiałabym wstawać w nocy, a do odbicia będzie trzeba:dry:, a do którego miesiąca dziecko ulewa?

reklama
Pastela, ja tę kość miałam kiedyś porządnie zbitą (może nawet złamaną, ale lekarzom nie chciało się tego sprawdzić, bo powiedzieli, że przecież i tak w gips mnie nie wsadzą) i teraz niezależnie czy stoję, czy siędzę - boli. A wcale dużo nie siedzę, odkąd przestałam chodzić do pracy.

Do góry