reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamusie 2010

Mała śpi, i mam nadzieję, że jej nie obudzą petardy-dziś Sylwester Juliański, a na Podlasiu dość hucznie go się obchodzi:-)

W kwestii ubranek...
Skrzat-myślę podobnie jak Ty, jeśli chodzi o markowe ciuchy i addidasy dla dziecka, które nie chodzi itd....Choć z drugiej strony-jak kogoś na to stać, to czemu nie?
Ja się ostatnio oburzyłam, jak koleżanka, co ma 3 pokoje (duże), stwierdziła, że musi zmienić mieszkanie na większe, bo 2 dziecko rodzi i nie ma miejsca...Mówię jej, że ma 3 pokoje, niech zlikwiduje swoją wielką sypialnię i tam zrobi pokój dla dzieci, a ona mówi, że pokoje nieustawne, itd.
A potem doszło do mnie, że to tak trochę z zazdrości-my wynajmujemy i o swoim możemy pomarzyć...Jak ją stać, to czemu nie?Pewnie gdyby u mnie tak było i miałabym kasę, to też chciałabym więcej pokoi:-)
sasanka-muszę tego vanisha na plamy z marchewki wypróbować. Na plamy na moich ubraniach nie pomagał...Lipcówki jeszcze jakieś mydełko odplamiające polecały...

Dziś odpuściłyśmy sobie obiadek-nie miałam ochoty na rzygi marchewkowe...

eijf-nie fajnie z tą @...ja to się cieszę, że jeszcze jakiś czas bez, bo dla mnie to był koszmar-7 dni lało się jak nie wiem co, bynajmniej 1,2 dnia...Może po ciąży się coś zmieni?

Skrzat-a dziś na co szczepienie było?My już w listopadzie byliśmy po wszystkich szczepieniach. Teraz myślę tylko nad pneumo...W sumie babcia będzie siedzieć z Małą, więc mogłabym się wstrzymać, ale czasem pewnie będę musiała dać do żłobka, bo babcia chorowita...Na razie brak kasy, więc się wstrzymam. No i te meningokoki...
Zgłupieć można z tymi szczepieniami-tyle sprzecznych informacji...Ja jednak jestem zdania, że szczepienia potrzebne, i nie chcę później pluć sobie w brodę, że nie zaszczepiłam i coś się stało, choć wiem, że 100% gwarancji nikt mi nie da....

Jutro pójdę do lekarki, bo choć nie jestem panikarą, to martwi mnie taka dziwna plamka na brzuszku u Zu, nie znika od tygodnia...Jak to jakaś uczuleniowa reakcja,to powinna przejść...Przy okazji zważę Kluskę, i wezmę zaświadczenie, że karmię piersią -niby jak pracuję 4 h, to przerwa się nie należy, ale chcę mieć, gdyby pani w-ce dyr kazała zostać po godzinach i wyjeżdżać z ulubionym tekstem- "ja też mam dzieci". Tak, ma, ale już dawno odchowane.

Zuzia ślicznie dziękuję za życzenia z okazji "pierwszej połówki":-D

reklama
Joaszka - kupilam i mydelko ale nie musialam go uzywac bo zlazlo od vanisha choc kazdy mi mowil ze tez sie popsul kiedys lepiej dzialal - byc moze ja mam jeszcze ten stary bo troche juz lezy heheheh

a może masz orginalny, np. niemiecki? Bo niemiecka chemia jest inna od tego co w PL sprzedają firmy...I jest lepsza. Proszki, płyny itd.ta sama nazwa, ale te niemieckie jakieś kurde bardziej skuteczne...

À ja 5 10 15 w ogole nie znam wiec ten temat pomine.

Joaszka-troche znajoma rozumiem.sama wychowalam sie w dwoch pokojach ale niestety czlowiek szybko przyzwyczaja sie do wszelkich udogodzen i tez np nie wyobrazam sobie zlikwidowac sypialni.to samo z tymi ubrankami.sama wczesniej myslalam czy twierdzilam ze to glupota à dzis jak moge to kupuje...

sasanka-oj to rzeczywiscie urzadzona ta twoja mala.ja juz na 74 nie mam prawie nic i dlatego az mnie nosi:) chociaz kiedys kupowalam o wiele wiecej a teraz juz czlowiek bardziej ostrozny bo wie co sie mniej wiecej sprawdza a co nie.kiedys kupowalam masowo a dzis sie przewaznie zastanawiam i co jeszcze robie to zazwyczaj kupuje zestawami bo zdarza sie ze cos kupie i potem nie wiadomo do czego to.mam nadzieje ze w nastepnym tygodniu zapoluje na kilka zestawow.widzialam nawet pare fajnych i mam nadzieje ze beda w sklpeie lub na necie.

Beret bardzo ładny:) Ja bym wzięła 68 lub 74. Mysza to beret w rozmiarówce ubranek dziecka a nie obwodu główki. Jak to H&M ja bym zobaczyła ile kosztuje w sklepie. Często nowe rzeczy z IKEI, H&M itp. są na allegro droższe, bo to wciskają tym ludziom co nie mają dostępu do tych sklepów.
Joaszka szczepienie 6w1 to dawka po 6 miesiącu;) Teraz po 13 będziemy szczepić!
A dziewczyny na wątku poznańskim na którym się udzielam, pojawiła się mama która wysadza synka od 4 miesiąca życia:) A jednak wszystko jest możliwe:D

Ostatnia edycja:
Sasanka ja mam i tą tunikę z Hello Kitty -rozmiar 80 ,kupiłam ją za 20 zł w h&m ,a beret kupiłam tydzien temu na 74/80 i jest jeszcze duży ,myśle że za miesiąc ,dwa będzie na Julke dobry -acha teraz ma 43 cm obwód główki :)))

My powoli wstajemy.na razie jeszcze lezymy na lozku.

Beret rzeczywiscie bardzo fajny.moja poza zima czapek nie nosi .uwielbiam szary z rozowym!ostatnio kupilam jej w h&m takie szare buciki z rozowym kwiatkiem.

Sasanka-à przez net z h&m nie mozna kupic?albo nie moze ci ktos podeslac?ile to do koperty babelkowej wrzucic

à tak w ogole to mala 6 mc ma!!!kiedy to zlecialo

Ostatnia edycja:
wstawac wstawac spiochy

jaki rozmiar byscie wziely tego berecika 74/80 czy wiekszy tak aby na wiosne byl dobry

H&M Nowa Czapeczka / BERET 74/80 cm ~ CUDO (1403697839) - Aukcje internetowe Allegro

tuniczke juz mam i strasznie mi sie podoba jak ubrane jest to dziecko :)

czy to jest ten sam beret ??
*H&M* __ BERET NA PODSZEWCE __ szary __ 74/80 (1406415199) - Aukcje internetowe Allegro

Zdecydowanie 74/80albo nawet mniejszy, Radkowi taką czapkę kupiłam i na niego za duża, a na mnie prawie dobra :)

reklama
Hej Kobitki!

Śliczny ten berecik, ja to mam tak w głowie zakodowane ze roz. 86 to jest no dobry roczek dziecka, roz.. 80 chyba nie, ja jak bym miała brac ro raczej na 74.
Musze pomyśleć moze tez taki zamówie :-)

Do góry