reklama
Bo może to nie jest aż tak szkodliwe, że od razu grozi śmiercią, ale na pewno częste stosowanie nie jest zbyt zdrowe. Ja wole w ogóle unikać preparatów z lidokainą.. Dla mojej córeczki kupiłam na ząbkowanie camilię i sprawdza się dobrze, ma naturalny skład więc wiem co podaję
dokładnie, jeżeli jest coś na rzeczy to wolę unikać takich produktów i nie ryzykować.
Zgadzam się, najlepiej samemu się interesować i czytać, co może pomóc a co zaszdkodzić, ja tak robiłam w przypadku camili - poczytałam opinie i porozmawiałam ze znajomymi, którzy okazało się że też stosowali ten preparat
MajeczkaPL
Zaangażowana w BB
Też u nas była camilia stosowana jak pierwsze ząbki wychodziły, żele z lidokainą odpadały, nie uznaję takich, ale masowanie dziąseł szczoteczką silikonową też pomaga
A lidokaina jest w wielu preparatach czy jak? Jakie polecacie ew. maści, kropelki na dziąsła?
Tak, właśnie niestety do większości preparatów na ząbkowanie dodają lidokainę, które może zaszkodzić w większych ilościach... Między innymi dlatego ja wybrałam preparat camilia, który jest skuteczny u mojej córeczki a do tego ma naturalny skład
reklama
Również jestem sceptycznie nastawiona co do tej lidokainy, bo całkiem sporo się naczytałam co do jej szkodliwości dla małych dzieci, gdyż może powodować nawet problemy z przełykaniem, czy zmiany naskórne, więc jak stosować jakiś środek to tylko z naturalnych składników i nie zawierających tej substancji jak np. wspomniana Camilia
Podziel się: