reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lidokaina stosowana u ząbkujących dzieci grozi śmiercią

Ja również dziwie się, że produkty o zagrożeniu śmiertelnym sa dostępne w sprzedaży ? Jest cały sztab specjalistów, którzy trzymają na tym piecze i nie wycofają ze sprzedaży... ?!...

reklama
Bo może to nie jest aż tak szkodliwe, że od razu grozi śmiercią, ale na pewno częste stosowanie nie jest zbyt zdrowe. Ja wole w ogóle unikać preparatów z lidokainą.. Dla mojej córeczki kupiłam na ząbkowanie camilię i sprawdza się dobrze, ma naturalny skład więc wiem co podaję :)

dokładnie, jeżeli jest coś na rzeczy to wolę unikać takich produktów i nie ryzykować.

Zgadzam się, najlepiej samemu się interesować i czytać, co może pomóc a co zaszdkodzić, ja tak robiłam w przypadku camili - poczytałam opinie i porozmawiałam ze znajomymi, którzy okazało się że też stosowali ten preparat :)

Też u nas była camilia stosowana jak pierwsze ząbki wychodziły, żele z lidokainą odpadały, nie uznaję takich, ale masowanie dziąseł szczoteczką silikonową też pomaga

a jakiej firmy używasz tej szczoteczki silikonowej? U mojej córeczki dobrze sprawdził się chłodzący gryzak.Dobrze że mamy ten okres już w większości za sobą, bez camili i tych gryzaków byłoby ciężko...

Tak, właśnie niestety do większości preparatów na ząbkowanie dodają lidokainę, które może zaszkodzić w większych ilościach... Między innymi dlatego ja wybrałam preparat camilia, który jest skuteczny u mojej córeczki a do tego ma naturalny skład

reklama
Również jestem sceptycznie nastawiona co do tej lidokainy, bo całkiem sporo się naczytałam co do jej szkodliwości dla małych dzieci, gdyż może powodować nawet problemy z przełykaniem, czy zmiany naskórne, więc jak stosować jakiś środek to tylko z naturalnych składników i nie zawierających tej substancji jak np. wspomniana Camilia

Do góry