reklama
Ja polecam leżaczek-bujak firmy babybjorn. Jest naprawdę rewelacyjny. Początkowo byłam przeciwna leżaczkom wogóle, bo większość bujaków na rynku jest nieodpowiednia dla małych dzieci - nie rozkładają się do pozycji leżącej, czy półleżącej, a dzieci zsuwają się z nich, bo za wcześnie wymuszają one pozycję siedzącą, obciążając kręgosłup, nieprzygotowany to obciążeń. A na tym leżaczku mój Mały leży sobie w pozycji półleżącjej, nóżki ma odwiedzione, pięknie się buja i uwielbia go. Bujak można uzstawić na trzech wysokościach - im dziecko starsze tym wyżej. Także bujak służy praktycznie od urodzenia do ..13 kg.., u nas pewnie długo, bo Mały ma pół roku i waży dopiero 7,5 kg. A tak na serio to pewnie jak zacznie raczkować bujak pójdzie w kąt.:-) Dodatkowo łatwo wyprać pokrowiec, jak się ubrudzi.
Mam fioła na punkcie przeciążania kręgosłupa, za wczesnego sadzania dzieci i oczywiście noszenia ich na pionowo (serce się kroi, jak ludzie noszą miesięczne bobasy na brzuchu w tych nosikach w pozycji pionowej), a używając tego leżaka naprawdę nie mam wyrzutów sumienia, że robię krzywdę dziecku na całe życie.
Mam fioła na punkcie przeciążania kręgosłupa, za wczesnego sadzania dzieci i oczywiście noszenia ich na pionowo (serce się kroi, jak ludzie noszą miesięczne bobasy na brzuchu w tych nosikach w pozycji pionowej), a używając tego leżaka naprawdę nie mam wyrzutów sumienia, że robię krzywdę dziecku na całe życie.
Podziel się: