reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

leżaczek- bujaczek

mama_Babla

Aktywna w BB
Witajcie,

Czy używacie leżaczków? Jeżeli tak, to czy konsultowałyscie z pediatrą od jakiego wieku mozna dziecko w nim klasc i na jak dlugo?

Mam 2,5 mies. dziecko i lezaczek Fisher Price cudowna planeta. Producent zapewnia, że nadaje się także dla noworodków, niemniej jednak moja pediatra mnie wystraszyła, że pokrzywię dziecku kręgosłup.

Tak wiec jak dotąd Mały leżał w leżaczku kilka razy, max 30 minut. Ale urządzenie to magia, zasnął w nim właśnie jak Anioł, mimo że cały dzien marudził, dla matki bardzo absorbującego Bąbla to skarb :), mogę zrobić obiad...
Co Wy na to? Macie jakieś doświadczenia?

pozdrawiam

reklama
Ja dla córeczek miałam super leżaczek taki zwykły bez zbędnych gadzetów.Rozkłądał sie na płąsko i mlodsza córka nawet spała w nim w nocy mając miesiac.Nie chciała nam wcale spać wiec mąż cała noc ja bójał nogą to spała.Teraz też mam zamiar kupić taki zwykły leżaczek:tak:

Mamy leżaczek Fisher Price. Używam go odkąd Maluch skończył miesiąc. Przychodziła do nas od 6 tygodnia życia rehabilitantka i nigdy nic nie mówiła, że ten leżaczek może mieć jakiś negatywny wpływ na kręgosłup dziecka. Dziś Maluch ma 15 miesięcy, zdrowy kręgosłup, prawidłowo się rozwija. Masz firmowy leżaczek z atestem, nie bałabym się go używać.

ją miałam leżącej taki z trzema poziomi więc na początku mały leżał na płasko a później na pollezaco i spał w nim w dzień bo wolałem mieć go obok siebie jak byl malutki

Przy pierwszym dziecku uzywalam lezaczka od pierwszych dni, a synek urodzil sie z waga 2210:) kregoslup w porzadku. Przy drugim synku zaczelam go uzywac gdy skonczyl trzy miesiace, ale tylko dlatego ze wczesniej sie balam ze starszy 2-letni Maluch polamie go w tym lezaczku:) nie wyobrazam sobie funkcjonowania bez lezaczka. Wiem ze ortopedzi zalecaja aby nie trzymac noworodka w pozycji pollezacej dluzej niz dwie godziny jednorazowo, moze byc dwie godziny, godzina przerwy i kolejne dwie godziny w lezaczku, ale wydaje mi sie ze dziecko i tak tak dlugo nie wysiedzi.

zbawienny wynalazek - Nobla powinni za niego dostać, kładziesz dziecko które wszystko widzi a nie tylko sufit i ono sobie grzecznie ogląda świat. Zuza praktycznie od urodzenia w nim leżała. Z tym że w pewnym momencie ortopeda powiedział mi żeby za długo jej nie kłaść na nim bo wtedy dziecko nie obraca główką bo nie ma takiej potrzeby jak wszystko widzi i płaski tył głowy się Zuzie zrobił od tego - potem wszystko wróciło do normy, ale nie należy przesadzać

reklama
Też mam Fisher Price, nie wyobrażam sobie, że mogłabym go nie mieć. Mała leżała w nim od samego początku, dzięki temu uczestniczyła aktywnie w naszym życiu i oczywiście bacznie przyglądała się jak gotuje, piorę, sprzątam... nie zrobiłabym w domu kompletnie nic bez leżaczka, tym bardziej, że moja gwiazda po 30 minutowym śnie była wyspana.

Do góry