reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Leki przy in vitro. Tevagrastim

Iza35

Fanka BB :)
Witam. Jestem tu nowa. Czytam forum i szukam porad, ale potrzebuję porozmawiać a może i rozwiać swoje wątpliwości. Mam 35 lat staramy się od 5 lat. Dwa nieudane im vitro i zmiana klinki. Obecnie Invicta. Mamy 4 zarodki z czego dwa najlepsze wybrane do najbliższego transferu. Diagnoza? Przewlekłe zapalenie endometrium, endometrium nieodpowiednio się starzeje (za wolno?). Przeleczone masą antybiotyków, nie wiadomo z jakim skutkiem. Przed in vitro wykonany scratching endometrium, na dwa dni przed transferem mam miec zabieg aktywacji endometrium - wlew z osocza bogato płytkowego. Lekarz przepisał mi zastrzyk tevagrastim. Obiecałam sobie, że zrobimy wszystko co w naszej mocy, ale tevagrastim mnie przeraził. Lek podaje się przy białaczce. Drastycznie zwiększa liczbę leukocytów. Podobno ma działanie również na macicę, w jakiś sposób aktywuje ją bo w niej sa również granulocyty (? Sorry za łopatologię, ale nie jestem lekarzem tłumacze to co pamiętam z wizyty), które uwrażliwiają ja i w ten sposób ułatwiają przyjęcie zarodka. Lek ma.ogrom skutków ubocznych. Ja wiem, że powinnam zrobić wszystko ale tego się na boje. Pytam lekarza a on powiedział, wiedzą, że jest skuteczny. Tylko za jaką cenę? Jeśli bym zrezygnowała a się znów nie uda, to chyba nie dam rady.

reklama
Do góry