reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lejek wewnętrzny...

Tak, ja. I nie skończyło się to dobrze. Dlatego ja radzę, żebyś zrobiła biocenozę pochwy prywatnie jak najszybciej i jak najszybciej umówiła się do lekarza, który mógłby załozyć Ci pessar.

Edit. To nie ma znaczenia, co robiłaś. W zdrowej ciąży można robić wszystko.
Tylko mam wyrzuty sumienia, ponieważ w pierwszej ciąży skracała mi się szyjka na tym etapie, ale nie rozwierala. Jednak moja czujność uśpiło to, że nie bolał mnie brzuch a szyjka trzymała na tych 4 cm. Piszesz że u Ciebie źle się to skończyło tzn. ? Jeżeli mogę wiedzieć. Chcialabym wiedzieć co mnie może czekać, chociaż z drugiej strony każdy przypadek może być inny, ale mimo wszystko chce się wiedzieć...

reklama
W 20tc dowiedziałam się, że robi się lejek, lekarze nie zalecili żadnego leżenia, ja nie wiedziałam i nie dopytywałam, urodziłam 2 tygodnie później.

W 2 ciąży miałam założony szew okrężny w 14tc. Od 18tc znowu miałam lejek nad szwem. W 27tc pęcherz płodowy zaczął wchodzić w lejek i urodziłam w 28tc, bo dzidziul ustawił się głową w dół i nacisnął tak, że nie dało się zahamować akcji porodowej. Przy czyn w tej ciąży leżałam od 7tc, wstawałam tylko do łazienki, do zmiany pokoju i na wizyty lekarskie. Od 27tc leżałam w szpitalu.

W 20tc dowiedziałam się, że robi się lejek, lekarze nie zalecili żadnego leżenia, ja nie wiedziałam i nie dopytywałam, urodziłam 2 tygodnie później.

W 2 ciąży miałam założony szew okrężny w 14tc. Od 18tc znowu miałam lejek nad szwem. W 27tc pęcherz płodowy zaczął wchodzić w lejek i urodziłam w 28tc, bo dzidziul ustawił się głową w dół i nacisnął tak, że nie dało się zahamować akcji porodowej. Przy czyn w tej ciąży leżałam od 7tc, wstawałam tylko do łazienki, do zmiany pokoju i na wizyty lekarskie. Od 27tc leżałam w szpitalu.
Dziękuję Ci za odpowiedź

No i jeszcze pytanie, kiedy pojawia się lejek to zawsze to oznacza, że pęcherz płodowy wchodzi w ten lejek i rozwiera i skraca szyjkę? Czy lejek może być sam w sobie ? Moja dziewczynka ułożyła się już główka i napiera...

reklama
No i jeszcze pytanie, kiedy pojawia się lejek to zawsze to oznacza, że pęcherz płodowy wchodzi w ten lejek i rozwiera i skraca szyjkę? Czy lejek może być sam w sobie ? Moja dziewczynka ułożyła się już główka i napiera...
W ginekologii jedyne "zawsze" to to, że zawsze będzie poród ;)

Do góry